Sammon taonnasta ja ryöstöstä kuvin

Tämän esitelmäni pidin toisena esitelmänä Ilomantsin Kalevala-seminaarissa 27.6.2013. klo 10-15. Välillä oli vain ruokailu ja kahvit. Toin tosin esityksessäni enemmän asiaa kuin tähän olen laittanut.

Sampotarina varsinaisesti alkaa tästä kun Joukahainen ampuu Väinämöisen alta hevosen eli saattaa hänen käyttövälineensä tajuttomaksi tällä tasolla ja Väinämöinen ui sisätajuntansa tunnelmien pyörteissä 9 päivää ja tapaa Pohjan-Akan, joka pyytää häntä takomaan Sammon.

Väinämöinen ei itse pysty Sampoa takomaan mutta sanoo laittavansa Ilmarisen sen takomaan.

Kerran eräässä esitelmässäni eräs kysyi, että eikös tämä neito tässä ole naisen alistamista kauppatavaraksi. Näinhän se olisi, jos tämä ymmärretään vain ulkoisesti. Kyseessähän on kuitenkin oma korkeampi Minuutemme, jonka Pohjan-Akka tässä tarjoaa palkaksi.

Päivän kolmannen perästä. Eli vasta salaisen opin mukaan tässä neljännessä fyysisen tason maa-manvanttarassa tämä Sampomme voi valmistua.

Aikoinaan kun läksimme Aasiasta sivistämään lännen alkuasukkaita toimme mukanamme oman uskomme jota sanottiin sanathana dharmaksi ja siitä ovat sitten kansat luoneet omanlaisensa uskonnot. Tästä kylvöstämme on jäänyt paljon sanoja muihin kieliin.

Härkä kuvaa meidän kundaliinivoimaamme joka myös on meidän sukupuolivoimamme, joka latenttina lepää selkärankamme tyvessä. Se voima meidän on saatava hallintaamme ennen tätä kyntöä.

Tässä materialistinen kuvaus Sammon irrotuksesta kivimäestä.
Väinämöinen ottaa tursoa korvista ja käskee sen ikiajat pysyä pois ihmisiä peloittelemasta.

Kalevalakin sen tuntee kuten teosofia opettaa että Sampomme lopulta pirstottuu eli ettemme itseämme varten sitä vain rakentaneetkaan, vaan hyödyttämään koko ihmiskuntaa eli kaikkia veljiämme. Olemmehan sulautuneet ykseyteen jo silloin.

Aku-ankan värikäs kuvaus Sammon ryöstöstä.
Alemmissa tunteissaan elävä ihminen.
Ongelmallinen ihminen.
Kiukkuinen
Raivoava

Ne ovat maapallon ollessa kuukaudessa kudotut. Elikä silloinen ihmiskunta, kuupitrit, antoi meille ihmisen hahmon. Päivättären päättelemät eli aurikokokaudella ne lopullisesti muotoutuivat sellaisiksi, että voimme tunnistaa niistä itsemme. Olimme tosin jättiläisiä nykyisiin verrattuna. Näin kertoo salainen oppi.

Vanhat tietäjät kuvasivat sakkarat aurinkokehränä ja kun halusivat kuvata mihin suuntaan ne pyörivät niin jättivät osan ympyrästä piirtämättä joten siitä muodostui kvastika eli hakaristi. Jos sakkara pyöri myötäpäivään kuten tässä niin ihminen kehittyi tietäjäksi. Jos ne pyörivät vastapäivään niin ihmisestä tuli meedio, joka pääsi vain alemmille tasoille tutkimaan.

Tässä kuvattuna sakkaroiden sijainti ihmisessä eri rauhasten kohdilla. Ne ovat kytkeytyneenä selkärankaan ja kun kundaliini eli Pohjolan suuri härkä alkaa nousemaan selkärankaa pitkin, elähdyttää se nämä sakkarat toimimaan.

Kun ihminen on kulkenut puhdistuksen tien eli viis'astunut, laskeutuu tulinen kokko eli pyhä-henki ihmiseen ja jumalainen järki valaisee hänet eli ihminen valaistuu.

Päivi Tiura 17.09.2020 01:56

Kiitos näistä yllättävistä tiedoista. Valmistan pientä esitystä Kalevalasta täällä uudessa kotimaassani Brasiliassa, jossa työskentelen Analyyttinen Trilogia

Ette arvaa kuka ;D 05.03.2016 16:12

Sanoiks virkon: Ahneus vie monet tuonen virtaan. Ei valoa pimeyteen lisää ottamalla saa. Valo tulee sinne antamalla.

Väinö Åberg 25.09.2014 19:55

Mahtavaa perustyötä tutkijoille Kalevalamme todellisesta sisällöstä, tarkoituksesta ja ihmisyyskasvyn symboleista. Keskustelkaamme: vaino.oberg@elisanet.fi

Joel 23.09.2014 10:10

Kiitos Kauno Kaunoinen

seija kuusela 16.07.2013 16:08

Kiitos ilmaisesta ilosta. Voiku oppis elämään tässä kauniissa maailmassa kauniisti edes hetkittäin. Ois se helpompaa muillekin. Aura puheet ihmetyttää ?

| Vastaa

Uusimmat kommentit

21.10 | 20:51

Tunnetko sinä siis totuuden, vai mitä tarkoitit?

21.10 | 20:49

Kiintoisaa <3

15.04 | 20:47

Mielipiteesi tästä Ex Vapaamuurari Juhani Julinin haastattelusta?
https://www.youtube.com/watch?v=XyInlHOf_Rs

16.02 | 13:39

Hyvä tiivistelmä.olen juuri löytänyt ruusuristiläisyyden . Asia innostuttaa minua kovasti.