Tervetuloa vieraskirjaani

Kiitos kun kävit kotisivuillani. Kirjoita terveiset vieraskirjaan tai laita kysymys napsauttamalla sinistä painiketta. Voit myös laittaa kuvan terveisten mukaan. Kommentoikaa ihmeessä jotain ja kertokaa ystävillennekin näistä sivuista. Kannattaa lukea myös esitelmiä. Minulle voi myös soittaa puh 0407613778

Siirrä/aseta puhekupla kuvaan hiiren avulla

Kirjoita teksti puhekuplaasi

Shape:
 
Kirjoittaja Vexi, 16. kesä, 2014
Hmm... Kauno,

edustavatko ohjeesi dualistista maailmankuvaa, missä on alku-ja-loppu, hyvä-ja-paha, tyhmä-ja-viisas jne. jne.?
Voisiko maailmankaikkeuden nähdä kiertokulkuna, spiraalina, muutoksena korkeammalle tasolle?
Voisivatko nämä kiellot "Älä suutu... Älä ole... Älä vanno... Älä ole..." kuulua kuten viimeinen: Rakasta? Mutta ilman tuota toista sanaa "vihollisiasikin(??!!)"?

Ihmettelen suuresti, että noinkin viisas mies kirjoittaa, että hänellä on vihollisia.
Eivätkö ne, jotka kieltävät Rakkauden, ole itse itsensä vihollisia?...
Sähköposti:
Kirjoittaja Pekka Arola, 12. kesä, 2014
Kiitos Kauno kommentistasi. Niin, esim. buddhalaisuudessa erotetaan muoto ja nimi ja varmaankin kaikissa henkisissä opeissa niin tehdään. Esille tuomani ajatus yksikategorisesta maailmasta ei ole minun omaa ajattelua, vaan muistan 1970-luvulta käydyn keskustelua asiasta ja silloin muistaakseni joku muusikko ( nainen ) esitti tuon ajatuksen. Siihen kuuluu myös se, että ajattelukin olisi vain tuntemusten käsittelyä ( jos pidät jostakin ajatuksesta niin rakastat, jos et pidä erehdyt eli silti rakastat ). En ole muulloin kuullut tällaista käsitystä eli maailman yksikategorissuus luonnetta ja jostain kaukaa tuo ajatus pulpahti mieleeni. Kiitos lukijoille :)
Sähköposti:
Kirjoittaja Kauno, 5. kesä, 2014
Ummärrän Pekka mitä tarkoitat. Mutta kun elämme nyt tässä päivätajunnassamme meidän tehtävämme on oppia ymmärtämään kuten Jeesus sanoi. Ajatuksen ja tunteen sopusointu johtaa ymmärrykseen johon jumalainen tajunta voi laskeutua intuition klautta. Näin olen asiaa ajatellut.
Kirjoittaja Pekka Arola, 5. kesä, 2014
Mitä tuumaatte ajatuksesta, että vain tuntemukset ovat mahdollisia ja tietysti korkein päämäärä tällä alalla on Rakkaus eli Jumala ( Absoluutti ) ?
Jos katsot muotoa tai väriä on kummassakin siis kyse vain tuntemuksen tuntemisesta ja kaikki on valtaisaa tuntemusten käsittelyä ja ihminen erehtyy usein Jumalan vuodatuksesta ja epäluulonsa vuoksi kärsii, mutta joskus astut Rakkauteen. Uskon, että tämä on humanoidienkin hengellinen sanoma. Maailma on yksikategorinen ( kärsimys on erehdystä eli sekin on rakkautta ).
Sähköposti:
Kirjoittaja Väinö Åberg, 31. maalis, 2014
ITSENSÄ TUNTEMINEN KALEVALAN AVULLA: Ihmisessä asuu 7 persoonaa - Kalevalan sankaria. - - - Yksi niistä alter egoistamme on tunteilija Lemminkäinen meissä, joka ei voi kuin epäonnistua ajatustensa (so. joutsenensa) hallinnassa Pohjolan tuonelan joella. - Meditoidessa tunteet häiritsevät viimeisen ajatuksen eli joutsenen poistoa mielensä virrasta. Hänen oma kriittinen kiihkotunteilija, Märkähattu karjapaimenensa, heittää sydäninfarktin tuovan vesikäärmeen hänen sydämensä läpi - ellei Märkähattua ole myötätunnoilla omasta sielutajunnasta eli Pohjolasta pois puhdistettu.
Vasta ajattelija-ILMARIS-ihmisenä hän onnistuu totuuden tiedon tulisen kokon avulla - eli rehellisyyden rautapaidan ja totuuden teräsvöiden hallitsijana puhdistamaan sydämensä ja pääsemään intuitiiviselle ajattomuuden puolelle itsetietoisesti, kun hän lopulta TUNTEE ITSENSÄ. Vain kaikki heikkoutensa tunnustamalla hän voi puhdistaa sielunsa viettelykset ja voittaa itsensä.
Sähköposti:
Kirjoittaja Olli Paavilainen, 24. maalis, 2014
Terve Kauno,
Arvostan suuresti Kalevala- tutkimuksiasi. Itse olen perehtynyt siihen aika pintapuolisesti, vaikka sisäisen merkityksen tietysti käsitän.
Mestari Dwjhal Khul on nykyään ainoa linkki Valkoiseen Veljeskuntaan. Ja nyt olemme eläneet 64v Vesimiehen aikaa. D.K. sanoo, että 2025 annetaan ihmiskunnalle mullistava paljastus.
Tietysti Hierarkian suunnitelmast muuttuvat koko ajan, niin kuin ihmiskunnankin.
Toivon Sinulle oikein hyvää iloa. Et ehkä muista minua Ruusu-Rististä. mutta olin paikalla 1975-1991.

Rakkaus on ratkaisu (John Lennon) kaikkeen.

Yst. terveisin,

Olli Paavilainen
Sähköposti:
Kirjoittaja Eila , 28. helmi, 2014
Kiitos, Kauno! Katsoin Kalevalan kunniaksi kirjoituksiasi. Kuuntelin mielenkiintoisen esitelmäsi ja sen päätyttyä klikkasin R-R esitelmistä Kosmiset lait. Siellä Jarkka puhui Aslakista. Hauska "sattuma". Pari päivää sitten sain ystävältä e-mailina Aslakin kuvan, jonka hän oli löytänyt kamerastaan.
Sähköposti:
Kirjoittaja Tarja karlsson, 23. joulu, 2013
Suloista Joulua sinulle
Sähköposti:
Kirjoittaja yllä, 21. joulu, 2013
Tervehdys Kauno,
Sinäkin taidat olla aamuvirkku-meditoija. Koska Krishnamurti-kysymys pulpahtaa aina silloin tällöin esiin, lienee esittää Valkoisen looshin kanta (opetuslapsen välittämä) hänestä.
K. sai "parhaan mahdollisen" mahdollisen okkulttisen kasvatuksen, jos sitä sellaiseksi voi kutsua. Opettajina sellaiset suuruudet kuin A.Besant ja C.W.Leadbeater.
K. oppi heiltä nuoruudessaan ulkoa teosofiset dogmit. Kun hän kerran vastasi kysymykseen, "oletteko uusi maailmanopettaja"? hän nyökkäsi. Tämä katkaisi välittömästi hänen yhteytensä Hierarkiaan.
K. hylkää tajunnankehityksen, reinkarnaation, ihmisten kehitysasteet jne.
Krishnamurti oli hindulainen mystikko, ei esoteerikko. (Mystikon ja esoteerikon välillä on se ero, että mystikko ei ole aktivoinnut korkeampaa mentaalista tajuntaa, vaan on "lumoutunut" ekstaaseihinsa).
Toivon että näistä näkökulmista on hyötyä edes jollekin kanssavaeltajallemme.

Hyvää terveyttä ja v.2014 toivottaen,

Olli Paavilainen ( p. 050 5249564)
Sähköposti:
Kirjoittaja Pia Koukila, 18. joulu, 2013
Erittäin mielenkiintoista lukemista ja mietteitä antavaa myös.. Kiitän siis :)
Sähköposti:
Kotisivu:
Kirjoittaja Toivo Vihmakoski, 12. joulu, 2013
Hyvää joulunalusaikaa!
Koska kommentoit taannoin tuolla Blogimetsa.fi -sivustolla joitakin kirjoituksiani, niin tietosuuntautumisestasi päättelin, että saattaisit sekä osata että haluta vastata alle kopioimaani tuolla metsässä kirjoittamaani kysymykseen. Kukaan muu ei ole ainakaan sitä toistaiseksi tehnyt eivätkä ”herrat” Google ja Wikipediakaan sitä tienneet.
Niinpä kopio sieltä:
Ei vielä lapsena mutta varhaisnuorena olin, jos en nyt katkera mutta harmissani äidille ja isälle kun olivat antaneet tällaisen epämiehekkään nimen - Toivo!
Muut kylän ja koulun pojat kun olivat Erkkejä, Hannuja, Kalleja, Matteja, Pekkoja Ristoja j.n.e. eli miehekkään nimisiä.
No eipä se nyt enää haittaa, vaan asia on kääntynyt päälaelleen.
Raamatullisessa mielessä toivosta ei tässä yhteydessä liene tarpeen enempää sanoa, sen merkitys on todennäköisesti selvää kaikille tätä elämää uskon ja/tai uskonnonkin ”siipien suojassa” tarkasteleville.
Mutta onko tämä kenellekään tuttua?:
Muistojen syövereistä muistan jo kauan sitten lukeneen jostaini, että muinaissuomalaisuudessa sana toivo tarkoitti uhria ja toivottaminen uhraamista.
Myös se kohta saaliseläimessä, johon osuva nuoli varmimmin tappoi saaliseläimen - oli toivo.
Olisikohan muistikuvassani mitään perää?
-------------------
Jos haluat ja ehdit, niin...
Joulutoivotusterveisin
Toivo Vihmakoski
http://www.blogimetsa.fi/component/k2/item/1215-tarinaa-toivosta
Sähköposti:
Kirjoittaja Albert, 8. joulu, 2013
Suomalainen kirjoittaa munkinkammiostaan alpeilla. Terveisiä vaan, terveisiä!
Sähköposti:
Kirjoittaja Jussi Kankaristo, 24. loka, 2013
Tämä kansa - Kalevalainen,
sen ihminen - jokainen,
olkoon - Rakkaudella itsetuntoinen,
ymmärrystä etsiväinen.
Sähköposti:
Kirjoittaja Seija, 16. syys, 2013
Kiitos Kauno seminaari luennostasi 14.09 Hartolassa ja keskusteluistamme kiitäen Seija
Sähköposti:
Kirjoittaja Kirsi , 15. elo, 2013
Kiitos Kauno mielenkiintoisista sivuista- joissa riittää luettavaa..
Sähköposti:

Uusimmat kommentit

24.04 | 09:00

Nii, Kalevala, Henkeä enemmän kuin a inetta. Henkeä ikuista jonka aine on ajassa haudannut. Nörisyely ei samaa ole kuin nöyryys Hengen ededsä. Äly ei näe.

...
16.02 | 11:04

Tervehdys ILLUMINATIEN SUURESTA MÄÄRÄYKSESTÄ yhdistyneelle valtiolle ja koko maailmalle on avoin tilaisuus liittyä Illuminatin veljeyteen, jossa voit palauttaa kadonneet unelmasi ja myös nähdä varallisuuden ja onnellisuuden valon ilman veren uhrauksia. Ma

...
09.01 | 13:07

Terveisiä ILLUMINATIEN SUURESTA MÄÄRÄYKSESTÄ yhdistyneelle valtiolle ja koko maailmalle. Tämä on avoin tilaisuus liittyä Illuminatin veljeyteen, jossa voit palauttaa kadonneet unelmasi ja myös nähdä varallisuuden ja onnellisuuden valon. ilman veren uhrauk

...
09.12 | 19:58

Kiitos! Kauniisti kiteytetty Kauno!

...
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS