Tuhlaajapoikia me ollaan________

Olemme tuhlaajapojan tavoin lähteneet Isämme kodista perintöosamme mukanamme, eli olemme erkaantuneet ykseydestä, Isän helmasta ja langenneet  "vapaaehtoisesti" tänne dualistiseen maailmaan, tietämättömyyteen eli kirkollisesti sanottuna syntiin.

   Tietämättömyyshän on suurin paha ja synti, mistä kaikki muut pahat ovat seurausta. Olemme näin päätyneet tuhlaajapoikina saastaiseen sikolättiin eli tietämättömyyteen. Syömään sikojen eli eläimellisyytemme kanssa samasta kaukalosta.

   Tarvitsemme kaikki samat vaikeat kokemukset kuin tuhlaajapoika oppiaksemme tämänmaailman hyvän ja pahan kautta elämäntotuuden eli totuudenmukaisen hyvän tuntemaan. 

   Persoonallinen hyvähän vain porkkanan tavoin viekoittelee tätä aasia eteenpäin kulkemaan ja pettymys pettymykseltä oppimaan.

   Kaikki hyvä osoittautui vain illuusioksi lopulta tuhlaajapojankin mielessä. Ainoa mikä enää tuntui todelliselta hyvältä oli muisto Isän- eli lapsuudenkodista, jossa hän oli saanut vain rakkautta osakseen.

   Sinne hän päätti palata takaisin, tosin täysin muuttuneena, elämänkokemuksista rikastuneena nyt todellisen hyvän aavistaen ymmärryksellään. Ja mikä riemu ja juhla olikaan hänen paluunsa kotiin. Nyt hän osasi iloita siitä, että oli koti, taivaallinen koti.

   Nyt hänen ymmärryksensä oli kasvanut arvostamaan sitä mikä oli elämässä tosihyvää ja mikä vain persoonallista oman hyvän tavoittelua.

   Kun me tuhlaajapojan tavoin olemme saaneet tarpeeksemme sikojemme hoivaamisesta ja ruokkimisesta ja päättäneet palata kotiin, harmittaa meitä yleensä ensimmäiseksi, että olemme näinkin kauan tuhlanneet elämästämme jonninjoutavuuksiin ja päätämme nyt sitten lähteä oikein juoksujalkaa kotia kohti ja kompastumme tietysti ensimmäiseen kiveen.

   Mutta silloin tapahtuu kummallista. Me emme lähdekään enää suin päin jatkamaan niin kuin ehkä ennen, jolloin löimme jatkuvasti niinsanotusti päätä seinään, vaan ymmärryksemme nyt maaäidin syleilyssä oivaltaa että tässä oli selvä viesti minulle, että otahan rauhallisesti. 

   Ja niin me alamme kuuntelemaan ja huomioimaan tämän näkymättömän opastajamme viestejä ymmärryksellämme. Meille ohjautuu kuin sattumalta eteen kirja josta saamme juuri ne tiedot joita olemme kaivanneet, tai luemme lehdestä esitelmästä joka kiinnostaa ja pikkuhiljaa huomaamme olevamme tiellä jolla näyttää olevan monia kulkijoita. 

KM

Silja 08.03.2013 17:14

Juuri tätä ajattelin tänään uimahallissa vesijuostessa - että olen ollut tähän astisessa elämässäni niin pitkään aasi....

| Vastaa

Uusimmat kommentit

21.10 | 20:51

Tunnetko sinä siis totuuden, vai mitä tarkoitit?

21.10 | 20:49

Kiintoisaa <3

15.04 | 20:47

Mielipiteesi tästä Ex Vapaamuurari Juhani Julinin haastattelusta?
https://www.youtube.com/watch?v=XyInlHOf_Rs

16.02 | 13:39

Hyvä tiivistelmä.olen juuri löytänyt ruusuristiläisyyden . Asia innostuttaa minua kovasti.