Jing & yang elämässämme________

Sormusta on aina pidetty ihmiselämän arvokkaimpien asioiden syvällisenä vertauskuvana, kuten ystävyyden, rakkauden, kasvamisen, ikuisuuden jne…

Jing & yang-sormus on ollut monena vuotena jo suosituin luokkasormusmalli koululaisilla. Miksi juuri tällainen symboli vetoaa nuoriin ? Onko se itämaisuuden ihannoimista, kuten joogat thaitsiit ja monet taito-ja taistelulajit, jotka ovat sieltä tuotuja.

Ehkäpä jing & yangissa ilmenee itäisen viisauden ymmärtäminen, joka monessa asiassa tarkastelee elämää paljon syvemmin kuin länsimainen tiede. Esimerkiksi akupunktiolla on aikojen kuluessa parannettu enemmän ihmisiä kuin länsimaisella lääketieteellä !

Siellä sanotaankin, että kaikki sairaudet ovat sillä parannettavissa, mutta ei kaikkia ihmisiä, koska sairauksien syyt ovat aina syvemmällä kuin fysiikassa. Akupunktiolla vaikutetaankin ihmisen näkymättömien energiavirtojen säätelyyn, energiavirtojen joita myös jing & yangilla symbolisoidaan.

Kyseessähän on polaarisuuden kaksi vastakkaista puolta, jotka esiintyvät meille kaikessa ilmenneessä elämässä. Maailma ei kuitenkaan ole vastakkainen, vaan meidän persoonallinen tajuntamme, joka tätä maailmaa tarkastelee, on polaarinen.

Aikakin syntyy tarpeesta polarisoida kokonaisuudet aspekteiksi, joita sitten tarkastellaan peräkkäin. Sillä vasta vastakkaisuudelle rakentuvan tietoisuuden suorittamassa tarkastelussa olemisen samanaikaisuus muuttuu peräkkäisyydeksi.

Polarisoituminen estää meitä näkemästä molempia ykseyden aspekteja yhtaikaa. Tästä aiheutuu peräkkäisyys, josta seuraa ilmiöt: rytmi, aika, avaruus. Polaarisuus on kuin ovi, jossa toisella puolella lukee sisään, toisella ulos. Kysymyksessä on yksi ja sama ovi, mutta me näemme sen olemassaolosta aina vain joko sisä- tai ulkopuolen riippuen siitä kummalla puolella ovea olemme.

Valkoinen ja musta, hyvä ja paha ovat siten vain meidän tajunnassamme olevia ilmiöitä, ei todellisuudessa olevia. Kun pistämme jing & yangin pyörimään symbolisoi se tajuntamme vapautumista tästä aineen maailman kahleista kohti henkistä ajatonta ulottuvuutta. 

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

15.04 | 23:47

Mielipiteesi tästä Ex Vapaamuurari Juhani Julinin haastattelusta?
https://www.youtube.com/watch?v=XyInlHOf_Rs

...
16.02 | 15:39

Hyvä tiivistelmä.olen juuri löytänyt ruusuristiläisyyden . Asia innostuttaa minua kovasti.

...
10.01 | 10:32

❤️

...
05.02 | 08:52

Kiitos sivustostasi

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS