Itse pois kyymme myrkyllisyydestä

Kalevalan ensimmäinen ansiotyö jonka Pohjan-Akka antaa Ilmariselle on:

"Kun sa kynnät kyisen pellon, käärmehisen käännättelet ilman auran astumatta, vaarnojen värisemättä. Senpä Hiisi ennen kynti, Lempo varsinki vakoili."

Mistä siis on kysymys?

Kuten kaikissa esoteerisissa ohjeissa, niin aina lähdetään ensimmäiseksi ajatusten puhdistamisesta, puhtailla ajatuksilla sitten puhdistetaan tunteet, himot ja halut. 

Aivommehan ovat venkurat kuin Hiiden kyntämät, ne ovat olleet pahan palveluksessa, itsekkyyden taimilavana.

Itsek'kyys ja sen myrkyllisyys ovat elämäämme myrkyttäneet, joskin ovat pitäneet tämän aasin liikkeessäkin, sillä elämä on liikettä, eikä niin pahaa, ettei siinä ilmene hyväkin. 

Ilmarinen saa Pohjan-neidoltaan eli omaltatunnoltaan neuvon: Antoi morsian apua, työnti neito neuvokkia:

"Ohoh seppo Ilmarinen, takoja iän-ikuinen! Aura kultainen kuvoa, hope'inen huolittele! Sillä kynnät kyisen pellon, käärmehisen käännättelet."

Mistä tässä on kyse?

Aura kultainen kuvaa sitä kullanväristä "pyhimyskehää", joka syntyy päämme ympärille ylevistä jumalaisista ajatuksista, jonka taiteilijat ovat kuvanneetkin pyhimysten pään päällä. Näillä jumalaisilla ajatuksilla myös rakennamme  ikuista käyttövälinettämme hopeanhohtoista eetteriauraamme.

Ja kun Ilmarinen lähtee kyntämään, nousee kyitä kynnökselle, käärmehiä käännökselle. Elikä paha nousee pinnalle ja kun näemme omat vikamme eettisten elämänohjeiden valossa näyttää meistä tulevan entistäkin pahempia aluksi, kunnes saamme ajatuksemme puhdistettua oikeamielisiksi. Oikeamielisyyttähän Jeesus painotti autuudenjulistuksissaan.

Vastaava tehtävä   Lemminkäisellä on hiihtää kiinni nopsajalkainen hiidenhirvi, joka kuvaa myös meidän ajatusmaailmaamme.

Lemminkäinen onnistuu vasta kun lopettaa turhan ponnistelun ja rupeaa hiljalleen hiihtämään, "meditoimaan"ja saa siten ajatuksensa hallintaan.

Mutta kun ajatukset palaavat taas lempi'ajatuksiin, niin hirvi ponnahtaa taas juoksuun.

Meidän tulle jatkuvasti tarkkailla ettemme lankea negatiivisiin ajatuksiin, vaan pyrimme kaikessa näkemään kaunista, hyvää ja puhdasta kuten Jeesuskin opetti: koiran raadossakin, (jota opetuslapset kauhistuivat), ne kauniit valkoiset hampaat. On sanottu, että tulet siksi mitä eniten ajattelet! Siksi ajatuksilla on niin suuri merkitys tulevaisuuteemme nähden.

 

 

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

15.04 | 23:47

Mielipiteesi tästä Ex Vapaamuurari Juhani Julinin haastattelusta?
https://www.youtube.com/watch?v=XyInlHOf_Rs

...
16.02 | 15:39

Hyvä tiivistelmä.olen juuri löytänyt ruusuristiläisyyden . Asia innostuttaa minua kovasti.

...
10.01 | 10:32

❤️

...
05.02 | 08:52

Kiitos sivustostasi

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS