Opettavaisia tarinoita

Satu on kuin kuva joka sanoo enemmän kuin tuhat sanaa

Vanhassa Kiinassa oli pieni kylä, jossa oli yksi yhteinen hevonen.   Mutta keväällä,

juuri kun maatöiden piti alkaa, tämä hevonen karkasi, eikä sitä löytynyt mistään.

Kyläläiset menivät kylän vanhimmalle valittamaan, kuinka huonosti oli käynyt.

Kylänvanhin mietti hetken ja sanoi: "Mistä te tiedätte, että huonosti kävi?"   No millä me nyt kynnämme peltomme, huonolta näyttää.  

Meni pari päivää, niin tämä hevonen palasi takaisin ja sillä oli lauma villihevosia mukanaan. Kyläläiset aitasivat nopeasti nämä hevoset ja menivät kylänvanhimmalle kertomaan kuinka hyvin tässä lopulta oli käynytkin. Nyt jokainen talo sai oman hevosen.  

Kylänvanhin mietti taas hetken ja sanoi: "Mistä te tiedätte, että hyvin kävi?"   Höh, sanoivat kyläläiset ja läksivät kesyttämään hevosiaan.

Mutta miehet, jotka eivät olleet ennen hevosia kesyttäneet, loukkasivat pahoin itsensä putoillessaan hevosten selästä, ja pian kaikki työkykyiset miehet olivat pois pelistä.

Kyläläiset neuvoa kysymään taas vanhimmalta, kun näin huonosti kävi.   Vanhin mietti taas ja sanoi: "Mistä te tiedätte, että huonosti kävi?"

Seuraavana aamuna karautti keisarin ratsuväki kylään. He olivat keräämässä asekuntoisia miehiä sotaan, mutta kun näkivät vain rampoja miehiä, jatkoivat matkaansa, mutta ostivat hyvästä hinnasta villihevoset.  

Ja kyläläiset kertomaan vanhimmalle kuinka hyvin olikin käynyt, sillä harva mies yleensä palasi sotaretkiltä.  

Vanhin taas vastasi: "Mistä te tiedätte, että hyvin kävi?"

Näin tämä tarina jatkuu loputtomiin, eikä loppujen lopuksi voi tietää kävikö hyvin vai huonosti, vai hyvinhuonosti.


 

Ei niin köyhää ettei antamaan pysty, eikä niin rikasta ettei toista tarvitse

Toinen tarina on vanhasta Intiasta, jossa kaksi puuseppää, isä ja poika, asustivat pientä tilaansa, saaden siitä niukan elantonsa.

He olivat nykyilmaisun mukaan työttömiä. Mutta iltaisin he tekivät puhdetöinään puusta monenlaisia tarvekaluja ja lahjoittivat niitä köyhille kyläläisille ja ystävilleen, jotka niitä tarvitsivat.

Eräänä päivänä, kun he olivat pellolla töissä, huomasivat he, että heidän talonsa oli ilmiliekeissä, eikä mitään ollut enää tehtävissä. Koko heidän omaisuutensa haihtui savuna taivaalle.   Suruissaan he katselivat hiiltyneitä raunioita.

Silloin yhtäkkiä pojan ilme kirkastui ja hän sanoi isälleen: "Mutta isä, nythän ne kaikki tavarat, jotka me olemme lahjoittaneet ja antaneet pois, säästyivät" !!! 

Kun kyläläiset saivat kuulla naapuriaan kohdanneesta onnettomuudesta tulivat he joukolla ja rakensivat isälle ja pojalle uuden, entistäkin ehomman talon.

Vasta silloin he ymmärsivät kuinka paljon ystäviä heillä olikaan.


 

Pelon pohjimmainen syy

Kolmas tarina tulee vanhasta Saksan oppikirjasta poikavuosilta.   Siinä kerrottiin laivasta, joka oli merellä kovassa myrskyssä.

Siihen aikaan laivat olivat yleensä paljon pienempiä kuin Estoonia.  

Matkustajat olivat hyvin peloissaan, sillä laiva narisi ja keikkui kuin lastu laineilla ja vettä pärskyi joka puolella.

Peloissaan ihmiset olivat kyyristyneinä omiin nurkkiinsa: kuka rukoili, kuka kiroili huonoa tuuriaan kuin tuli lähdettyä tälle matkalle. 

Vain yksi pieni poika oli aivan rauhallinen. Hän kiersi ihmisten parissa lohduttamassa ja rauhoittamassa heitä.

Kun häneltä kysyttiin, kuinka sinä voit olla noin peloton ja rauhallinen, vastasi poika kirkkain silmin: "Eihän meillä ole mitään pelättävää, sillä kapteeni joka tätä laivaa ohjaa on minun isäni !!!

Tällainen sanoisiko lapsenomainen 100 % luottamus, joka perustuu kuitenkin tietoon elämää ohjaavien hyvien voimien todellisuudesta, auttaa meitä vapautumaan jo kaikista turhista peloista.

 

Kerro lisää ukki

| Vastaa

Uusimmat kommentit

21.10 | 20:51

Tunnetko sinä siis totuuden, vai mitä tarkoitit?

21.10 | 20:49

Kiintoisaa <3

15.04 | 20:47

Mielipiteesi tästä Ex Vapaamuurari Juhani Julinin haastattelusta?
https://www.youtube.com/watch?v=XyInlHOf_Rs

16.02 | 13:39

Hyvä tiivistelmä.olen juuri löytänyt ruusuristiläisyyden . Asia innostuttaa minua kovasti.