Anokaa, niin teille annetaan_______

Älykäs ateisti, joka ei usko ennen kuin näkee tai että juttu voidaan todistaa ei tule sitä näkemään eikä saa todistusta johtuen siitä, että hänen ymmärryksensä ei ole vastaanottavainen.

Hän on kaventanut liialla tieteellisen älyn tiedolla mahdollisuutensa.  Älykäs ihminen sulkee itseltään viisauden portit älynsä ylivallalla eikä ymmärrä kuunnella sisäistä ääntään, omaatuntoaan, joka haluaisi hänen avautuvan korkeammalle järjelle.

Kalevalassakin suurta viisautta ja jumalaista järkeä edustava Väinämöinen laulaa alemmalla älyllään pröystäilevän  Joukahaisen älynsä suohon ja vapauttaa vasta kun Joukahainen ymmärtää nöyrtyä ja luopua kaikesta minkä luulee omistavansa, sillä se onkin omistanut ja hallinnut hänen tajuntaansa.

Nöyryys ja elämänusko anovat viisautta suurelta elämältä, joka kyllä vastaa ja antaa ymmärrykselle kokemusperäistä tietoa ja  todisteita. Mutta se edellyttää, että ihminen nöyrästi anoo, niin hänelle annetaan. Kokemusperäinen tieto tulee ennemmin tai myöhemmin, mutta se tulee. Ehkä emme enää muista anoneemmekaan.

Elämässä vallitsee YYA-sopimus. Ystävyys, yhteistyö ja avunanto sopimus. Aivan kuten me autamme jos joku meiltä apua pyytää, samoin näkymättömän maailman auttajat ovat jopa velvollisia meitä auttamaan jos heiltä apua pyydetään. Tämä on niin tosiasia, että kannattaa kokeilla, mutta pitää olla todellisen avun tai tiedon tarpeessa.

Missä kulkee raja milloin saamme maksutta avun ja milloin joudumme siitä maksamaan?

Silloin kun pyyntömme on epäitsekästä tai toisten hyväksi pyytämistä voimme saada siitä "palkkion", kun taas itsekäskin pyytäminen saattaa toteutua, jos siinä on opittavaa, mutta sellaisesta joudumme yleensä "maksamaan". Meidän debetimme ja greditimme ovat jatkuvassa muutoksessa.

Karmallisista veloistammekin pääsemme eläissämme opettelemalla auttamaan toisia joko aineellisesti, sielullisesti tai henkisesti.

Tästä anomisesta on hyvänä esimerkkinä seuraava Heikin tapaus: Nouse ja seuraa minua. http://www.kauno-mannonen.fi/63509597 

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

04.07 | 14:12

Mutta olisi kalevalanainen opetustakin ymmärtämään tämän maan kultttuuri ja henkiperintöä

...
04.07 | 14:11

Itse en paljoakaan kalevalasta ole ammentanut mystisyyttä, enemmän raamatusta ja monista muista uskontojen kertomuksellisista ja mystisistä kirjoista.

...
08.04 | 16:25

Hei, minulla on akneita kasvossa, auttaako akupunktio? Paljonko maksa?. Terveisin Simin

...
13.02 | 13:54

Sana on Poika(Tyatira Joh.Ilm.2:1, joka on tullut Viisaudesta (Filadelfia Joh.Ilm.3:1-)Isästä.Mutta Viisauden tunnustavat oikeaksi kaikki Viisauden lapset.

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS