Suomen naiset jälleen ensimmäisinä

Pelastus Suomen naisissa.

Jälleen voisivat suomalaiset naiset olla ensimmäisiä maailmassa ottamalla ohjat käsiinsä ja näyttämällä esimerkkiä maailmalle minkälainen on henkisesti sivistynyt kansa.

Tiedekin on jo löytänyt ”naisellisen” oikean aivopuoliskon merkityksen intuitiivisen korkeamman ymmärryksen vastaanottajana. Tämän kauttahan eettinen omatuntomme pyrkii myös meitä miehiäkin ohjaamaan.

Kalevalassa Pohjanneito edustaa meidän korkeampaa Minuuttamme, omaatuntoamme, jota kuulemalla Ilmarinen suoriutuu kaikista hänelle annetuista ansiotöistä, joihin Lemminkäinen yltiöpäisenä sortuu. Suomen kartallahan tämä Pohjanneito jo vilkuttaa Euroopan kansoille, että kuuntelisivat tämän omantuntonsa tärkeää sanomaa.

On olemassa jo vanha ennustus, että Suomi tulee olemaan Euroopan eettisenä omanatuntona. Nythän meitä jo arvostetaan EU:ssa eettisesti luotettavina virkamiehinä ja naisina. Mutta tämä on vasta alkua.

On tunnettua, että mies toimii enemmän vasemman eli rationaalisen älyn aivopuoliskolla ja nainen käyttää enemmän oikeaa (huom. OIKEAA) puoliskoa. Tosin mitä henkisesti kehittyneempi ihminen on, sitä täydellisemmin informaatio välittyy aivokurkiaisen kautta molempiin puoliskoihin, etten sanoisi puolisoihin. Edustaahan siis vasen miestä ja oikea naista. Avioliitossakin vallitsee sopusointu kun tämä informaatioyhteys pelaa.

Suomalaiset tietäjät ovat aikoinaan sanoneet, että siinä on kansan pelastus kun nainen astuu ohjaksiin!  Kalevalakin on kokonaisvaltainen eli koko’naisvaltainen kuvaus ihmisen henkisestä kehitystiestä. Siellä Pohjanakka koulii näitä kalevaisia uroita, jotka tavoittelevat hänen ihanaa tytärtään. Meitä miehiä tietysti ihmetyttää, että pitääkö meidän löytää se nainen itsestämme ollaksemme koko’naisia.

Kyllä. Kun minä miehenä saan oman oikean aivopuoliskoni (intuitioni) toimimaan, voin sanoa, että on olennaista että olen’naista.

Mehän olemme tähän asti enemmälti eläneet miesten (älyn) ohjaamassa maailmassa, jossa ylemmillä tunteilla ei ole ollut suurtakaan sijaa.

On henkinen tosiasia, että vasta silloin kun mies ja nainen, eli äly ja tunne, löytävät toisensa, kummankaan pyrkimättä valtaan, syntyy sopusointu ja risti’riita poistuu tältä ristiltämme, joka ihminen on kädet sivuille ojennettuina.

Ei siis riitä, että pelkästään sukupuoleltaan nainen astuu ohjaksiin, vaikka sekin on jo askel parempaan ja luo suuremmat mahdollisuudet suunnan muuttumiseen kohti parempaan, vaan nainen jossa sisäinen mies (äly) on tasapainottamassa ja ohjaamassa alempien tunteiden ailahteluja. Tosin on esimerkkejä, etenkin naispolitiikoissa, missä tämä mies onkin jälleen ottanut ylivallan ja nainen hänessä syrjäytynyt. Tämä thatserismi lienee kuitenkin vain ohimenevä ilmiö, sillä tällaiset naiset putoavat helposti pois tässä vielä miesten hallinnoimassa politiikassa. Mies kun intuitiivisesti odottaa jo naiselta muuta kuin nähdä hänen toistavan omia virheitään.

Nyt kun ainakin täällä Suomessa naiset ovat jo pitkään saaneet vasenta aivopuoliskoaan eli miestä itsessään koulunpenkillä kouluttaa, olisi oikeus ja kohtuus, että miehetkin pistettäisiin koulimaan omaa naistaan eli tunnepuoltaan ylevämmäksi. Tämä lienee jopa välttämätöntä, jotta saadaan avioliitotkin pysyvämmiksi. Tilastothan osoittavat tässä suhteessa huolestuttavaa suuntaa, etenkin lasten kannalta.

Niin kauan kun miesten yhteiskuntamalli kouluttaa meistä miehistä vain väkivaltaisia tappajia eikä rakastajia on yhteiskunnassa jotain pahasti vialla henkisesti katsoen.

Ei ole ihminen henkisesti sivistynyt, joka kantaa asetta puolustaakseen itseään. Pelko ohjaa vielä hänen elämäänsä ja hän on vaarallinen ympäristölleen. Sitä mitä pelkäämme, sitä vedämme puoleemme. Siksi myös Suomen oli pakko aseellisesti puolustautua hyökkääjää vastaan, kun emme vielä parempaan kyenneet, vaan aseistauduimme.

Kansakunnankin sivistys koostuu yksilöiden sivistyksellisestä kehitystasosta. Jos Suomen kansaa ei hallitsisi pelko, vaan luottamus ihmisyyden voimaan, luopuisimme asetta kantamasta. Takoisimme miekat auroiksi, niin kuin tämä vanha sanonta kuuluu. Luopuisimme asevoimasta ja näyttäisimme esimerkkiä maailmalle miten todellinen sivistysvaltio toimii. Niin kauan kun aseita on, niin kauan niitä myös käytetään, ja ovat vaaraksi inhimillisyydelle.

Miehinen sivistys ei tähän ole kyennyt vaikka järki sen jo monille todistaakin. Miehet ovat aseet ja sotalaitokset luoneet ja maailmamme siten uhanalaiseksi saattaneet. Siksi toivo on naisissa ja sen oikean aivopuoliskomme kuuntelemisessa.

Emme tarvinneet aseita saavuttaessamme itsenäisyyden. Kun loimme sotalaitoksen, jouduimme aseitamme myös käyttämään ikävin seurauksin. Aseet toivat kymmeniin tuhansiin perheisiin suuren surun ja lapsille isättömän elämän.  Vain kansamme henkinen sivistys säilytti ja tulee säilyttämään itsenäisyytemme. Ei aseet siihen kyenneet, eikä edelleenkään kykene.

Näinä aikoina meille selvästi näytetään, mihin turvattomaan maailmaan asevoimat meidät saattavat.

Mahatma Gandhi oli Intiassa hyvä esimerkki meille pahan vastustamattomuuden voimasta, jolla miehittäjä ajettiin pois maasta. Hindun piti meille kristityille näyttää mitä mestarimme tarkoitti sanonnalla: ”Rakastakaa vihollisiannekin”.

Hyvät naispoliitikot, tehkää ja näyttäkää maailmalle mihin te jo yllätte. Muuttakaa asepalvelus avioliittokouluksi miehille ja naisille. Ajatelkaa niitä lapsia jotka joutuvat elämään ilman isää avioerolapsina. Minkälainen sukupolvi heistä mahdollisesti kasvaa. Vai liekö se vain hyvä, etteivät he näe perinteistä miehenmallia kotonaan.

On tietysti aina syyt molemmissa erottaessa, siksi pitää naisetkin saada oppimaan risti’riidatonta avioelämää.

Kun mies ja nainen menevät vihille, lupautuvat he toisilleen sanoen tahdon tahdon. Hyvä tahto ohjaa siinä vaiheessa heidän elämäänsä ja kumpikin ihailee ja saa kokea toisen sukupuolen erinomaisuutta, ja nähdä kuin ulkopuolellaan sen minkä hän voi löytää myös itsestään. Kun äly ja tunne hiljenevät ja kuuntelevat toisiaan ja yhtyvät ihmisessä sopusoinnussa, syntyy ymmärrys. Aivan kuten avioliitossakin yhtymisestä syntyy lapsi. Ihmisessä tämä ymmärryksen lapsi tuo tullessaan hyvän rauhallisen uuden elämän.

Saduissa kun prinssi lopulta saa prinsessansa, saa hän sen myötä myös oman puuttuvan puolikkaan valtakuntaansakin ja hänestä tulee kokonainen.

 

Naiset, kaunokaiset, uskaltakaa ja tarttukaa jo härkää (miestä) sarvista ja selättäkää tämä miesten hallitsema väkivallan maailma. Älkää uskoko miesten selityksiin Viron malleista tai ”puolustus”voimista. Ne ovat vain pelon ja tietämättömyyden luomia selityksiä, ei viisauden.

 

Kesällä riippumatossa mietiskely on meille miehille hyvää terapiaa löytääksemme naisellisen puolemme. Saatamme tulla jopa riippumatto’mammaksi viis’astelusta ja ryhtyä todella naisemme kanssa yhdessä viis’astumaan, eli lähtemään sille tielle joka tie’tois’uuteen tietoisuuteen.

Tämä kalevainen Suomen kielemme on täynnä näitä syvällisiä viisauksia josta tässä tuli nyt vain pieni näyte.

Samoin Kalevala aukeaa oikeilla ”avaimilla” avattuna hämmästyttäväksi henkiseksi oppikirjaksi meille nykyajan suomalaisille. Tiede ei henkisen pinnallisuutensa vuoksi ole vielä voinut Kalevalan vertauskuvastoa löytää. Eikä kouluissa siten ole Kalevalan syvällisyyttä osattu opettaa.

 

Mutta naiset: olette yhä enemmän saamassa palloa haltuunne - näyttäkää jo mihin kokonainen IHMINEN pystyy.

 

Koska nimeni on Kauno, niin voisinko näin ollen jo sanoa miehenä, että on olennaista, että olen naista Suomi-neidon kauno’kaista.

 

 

Kauno Mannonen  Vihti Vähäkylä

 

| Vastaa

Uusimmat kommentit

21.10 | 20:51

Tunnetko sinä siis totuuden, vai mitä tarkoitit?

21.10 | 20:49

Kiintoisaa <3

15.04 | 20:47

Mielipiteesi tästä Ex Vapaamuurari Juhani Julinin haastattelusta?
https://www.youtube.com/watch?v=XyInlHOf_Rs

16.02 | 13:39

Hyvä tiivistelmä.olen juuri löytänyt ruusuristiläisyyden . Asia innostuttaa minua kovasti.