Vastauksiani kysymyksiin

Tässä osa vastauksiani kysymyksiin jotka ovat tulleet Ruusu-Ristin kysymyspalstalle. Voit esittää kysymyksiä vieraskirjaani, joka on sivujeni lopussa.

Miten erottaa oma tahto ja Isän tahto?

Meillä on kaksi omaatuntoa, on sielullinen ja henkinen. Kumpaa kuuntelet. Opettelemalla ja pääsemällä tietoon elämän eettisistä laeista ja sen jälkeen toimimalla niiden lakien mukaan herää henkinen omatuntomme ohjaamaan meitä ja toimimme siten Isän tahdon mukaan.

Miksi juuri abrahamilaiset uskonnot ovat luonteeltaan niin eksklusiivisia, ahdasmielisiä ja jopa vihamielisiä muita uskontoja kohtaan?

Abrahamilaiset uskonnot ovat vanhatestamentillisia ja siitä aiheutuu toisenlaisia vaikutteita kuin Uudentestamentin kristinuskosta.

Abrahamilaisiin uskontoihinhan kuuluvat myös kristinusko ja islam, joissa molemmissa on reilu osuus mainitsemiani eksklusivismia, ahdasmielisyyttä ja vihamielisyyttä. Ja vaikka kristinusko olisikin uusitestamentillinen, kirkollisessa versiossa on mukana aimo annos myös Vanhaa testamenttia. Toistan siis aiemman kysymykseni.

Minulle Jeesuksen opetukset syvällisesti ymmärrettynä ovat todellista kristinuskoa. Kaikki kirkkokunnat kulkevat vielä vanhan ajan systeemeissä.

Tuota lainailet raamatusta (ja muistakin kirjoituksista), mutta niin, mitäs mieltä oot siitä kun Jeesus sanoi että, "Minä olen tie, totuus ja elämä. Ei kukaan pääse Isän luo muutoin kuin minun kauttani." (Joh. 14:6) Vastaavia kysymyksiä voisin esittää lisää, noiden vastauksiesi perusteella, mutta en sitä nyt tee, toivottavasti kuitenkin kysyisit itse Jeesukselta Kristukselta, että onko hän se joka hän sanoo olevansa? Vilpitön sydän saa vastauksen ja Jumala on ylpeitä vastaan mutta nöyrät saavat armon. Siunausta sinulle.

Kyllä hän luonnollisesti tarkoitti, että meidän korkeampi Minä on se tie, jonka kautta löydämme elämän totuuden. Hän sanoi myös että joka näkee Minut näkee Isän, Isä ja Minä olemme yhtä. Eli Hänessä Isä-Jumalassamme me elämme, liikumme ja olemme. Suomen kielikin tämän tuntee, eli saavuttaaksemme todellisen itsenäisyyden pitää itsenä'isyys meissä herätä. Kukaan muu ei minusta voi sanoa Minä kuin Minä Itse.

Kuka tai mikä on sodanjumala, ja mikä on hänen roolinsa ihmisen henkisessä kehityksessä?

Kaitpa se Mars-planeetan inspiratiota viha meissä edustaa. Ihminen on vain nimennyt eri kosmiset voimat jumala-nimillä. Kaikki ne kuitenkin ovat lähtöisin ykseydestä, Kalevalan nimeämästä Ukko-Ylijumalasta, ja mehän olemme tämän Jumalamme kuvia, joten ne kaikki voimat ovat myös meistä löydettävissä. Paha on meidän hyvä opettajamme.

Hei! Haluaisin tietää näkemyksenne muutamaan kysymykseen. Olen aina ollut kiinnostunut hengellisistä asioista ja totuuden etsimisestä, ja jonkin verran olen asioita ja kirjallisuutta itsenäisesti tutkinutkin. Omat tämän hetkiset näkemykseni vaikuttavat olevan melko lähellä teidän oppejanne. Mutta niihin kysymyksiin: Minulla ei ole vielä suurta kokemusta meditaatiosta, mutta siinähän korostetaan mielen ja ajattelun hiljentämistä. Mutta mihin ajattelua sitten tarvitaan? kai itsenäisellä ajattelulla ja pohdinnalla kuitenkin joku rooli yksilön henkisen kasvun kannalta on? Onko meditaatio tiedon vastaan ottamista ja ajattelu tiedon jäsentelyä?  Toinen kysymys: Voiko meditaatio olla vahingollista ihmiselle, jonka ei vielä kuuluisi sen paljastamia asioita tietää? Voiko esim. yritys saada yhteys henkioppaisiinsa tai kokea ruumista irtautuminen meditaation kautta olla vaarallinen?

Vastaus 1: Meditaation voisi sanoa olevan: Puhu Herra, palvelijasi kuuntelee, kun taas rukous: Kuule Herra palvelijasi puhuu. Meditaatiossa pyritään ajatusten hallintaan, jotta voimme "kuulla" Omantuntomme eli Minuutemme ohjaukset. Se luo myös pohjan oikeamieliselle ajattelulle. Vastaus 2: Epäitsekäs meditaatio ei koskaan voi olla vahingollista. Mutta saamme mitä anomme. Siksi oikeamielinen ajattelu on tärkeää, jos meditaatioomme sisältyy rukousta. Ruumiista irtautumiseen ei pidä pyrkiä eikä yhteyteen henkioppaiden kanssa. Ne tulevat sponttaanisesti ajallaan, jos ovat meille tarpeelliset. Vastaus 3: Elämä on niin suopea, ettei se tyrkytä tietoa meille. Meidän pitää itse sitä haluta. "Älkää murehtiko, mitä söisitte tai millä itsenne vaatetatte, sillä tätä kaikkea pakanat tavoittelevat, vaan etsikää te ensin Taivasten Valtakuntaa ja sen oikeamielisyyttä, niin kaikki tämä muukin teille annetaan", sanoi Jeesus. Tämän olen todennut ja nähnyt elämässä paikkansa pitäväksi.

Hei Kauno. Miten teosofia suhtautuu seksuaalisuuteen ? Kristillinen kirkkohan yleensä latistaa seksuaalisuuden synniksi. Rakkauteenhan tietysti pyritään, mutta millaiset rajat ovat aviopuolison ja rakkauden muihin avioliiton ulkopuolisiin henkilöihin nähden välillä ? Jos on siis suhde, jossa on osallisena useita muitakin ( puolisoiden luvalla ) ? Jotkut hipit soveltavat avointa rakkautta. Eikö deevakhanissa kaikki rakasta kaikkia ? Siis sitä varten voisi harjoitella ;)

Rakkaushan ei tunne rajoja. Ongelmahan on vain siinä, ettemme osaa vielä rakastaa. Me olemme vielä lemmen pauloissa kiinni. Avioliitto ja sen tuomat lapset ovat rakkauden korkeakoulua, jossa etenkin lapset opettavat meitä epäitsekkäästi rakastamaan. Itsekkyyshän se saa avioliitossakin vielä aidan yli hyppimään. Tämä ruumiimmehan on Puhän Hengen temppeli, joka meidän tulee vapauttaa itsekkyytemme tuomista himoista ja haluista, jotka pitävät meidät kiinni tässä kärsimysten koulussa. Olen kuitenkin aina sanonut, että sanokaa kyllä'seksi kunnes tulette siitä kylläseksi. Ei pakottamalla vaan voittamalla se ymmärryksellä.

Osaatko Kauno sanoa mikä voisi olla ns. salatieteellinen selitys psykoosille ja skitsofrenialle?

P.E selittää Ihmisen Synnyssä asiaa hieman. Skitsofrenia ja äänien kuuleminen littyy siihen , että ihminen on yrittänyt tukahduttaa tunteensa. Astraaliruumis ei kuitenkaa suostu kuolemaan vaan alkaa tuottaa vainoharhaisia äääniä. Psykoosi taas voisi liittyä päinvastaiseen syyhyn eli ihminen on sulkenut järjen äänen ja elää liiaksi tunteissaan. Tämä nyt on ihan omaa keksintöä. Joka tapauksessa kysymyksessä on siis pääsääntöisesti epätasapaino järjen ja tunteen alueella. Mielisairautta voi syntyä myös huumeiden ja mahdollisten aivovammojen myötä. Mikä sitten lienee karmallinen syy. Skitsofrenia on aika vahvasti periytyvää joten karma on siinäkin mukana. Tässä lyhyesti aiheesta.

Voivatko buddhalaisuus ja teosofia olla yhtäaikaa todellisuuden mukaisia ?

Jumalainen viisaus niissä on yhdenmukaista eli totuuksia. Kun se totuus puetaan sanoiksi muuttuu se vajavaisten ihmisten tajunnassa moninaiseksi.

Hei ! Voisitko Kauno kertoa mitä kaikkea kuuluu persoonallisuuteen eli sieluun ? Ja sitten: Persoonallisuus kai luodaan uudelleen, mutta kuuluuko ylempi manas persoonallisuuteen ? Kirjoista sain sen kuvan ettei kuulu, vaikka se kehittyykin elämien myötä.

Sielun sisältöä ovat ajatukset, tunne, himot ja halut, jotka ovat se papukaija eli ego meissä, joka meidän tulee puhdistaa kaikesta kuoleman alaisesta. Ylempi manas ei varsinaisesti kuulu persoonallisuuteen, mutta mitä kehittyneempi ihminen on niin sitä enemmän ylempi manas jo hänen intuiotionsa kautta vaikuttaa hänen alempaan manakseensa. Persoonallisuuden huomattavat ominaisuudet säilyvät kuoleman jälkeen kyllä pergamenttisessa atomissa eli leivisköissä, mutta Minuutemme ottaa taivasmaailmaansa mukaan vain kaiken sen mikä on ollut tosihyvää eli totuuden kanssa yhtä, ja sen verran parempana uusi inkarnaatio syntyy. Eli kuten Kalevala sen sanoo pikkaisen parempana. Käyppä kurkkaamassa nimelläni kotisivujani.

''On sellaisia, jotka äitinsä kohdusta saakka ovat avioliittoon kelpaamattomia, on toisia, joista ihmiset ovat tehneet sellaisia, ja on niitä, jotka itse, taivasten valtakunnan tähden, ovat ottaneet osakseen naimattomuuden. Joka voi valita tämän ratkaisun, valitkoon." (Matt. 19:12) Tämän jakeen alku jäi vaivaamaan itseäni. Osaatko antaa jotain selitystä miksi joku olisi kohdusta saakka avioliittoon kelpaamaton? Muuten tuo jae on selkeä. 


Eiköhän tuo liene aika selvä, että siihen aikaan ja vielä nykyäänkin suurimmassa osassa ihmiskuntaa homot ja lesbot olivat avioliittoon kelpaamattomia. Elämän kannaltahan he ovat yhtä kelvollisia. Rakkaus murentaa kaikki muotoseikat.

Kiitos Kauno vastauksista. Minun on kuitenkin edelleen hyvin vaikea suhtautua luomakuntaan minään muuna, kuin asiana jota ei ikinä olisi pitänyt syntyä. Olen huomannut, että kun myötätuntoni ihmis- ja eläinkuntaa kohtaan kasvaa, kasvaa vihani jumalaa kohtaan samassa mittakaavassa. Ruusu Risti tuskin hyväksyy ajatusta epätäydellisestä demiurgista, mutta itse en oikein osaa olla muuta mieltä.

Niin, me lapset emme aina ymmärrä Isämme tarkioitusperiä. Kunhan ensin kasvamme Isämme mittaan, niin olkaamme sitten viisaampia

Mutta mistä ja miksi elämä meidät pisti tänne oppimaan? Mikä on se "alkusyy" miksi ihmiset ovat tänne Pleromasta langenneet? Velkaa on ilmeisesti kertynyt, mutta ihmettelen että mikä velkoja se sellainen on joka altistaa velallisen niin uskomattomille tuskille, jota maanpäällinen elämä pahimmillaan on. Onhan raippaaminenkin vanhanaikainen lastenkasvatusmuoto.

Kiitos hyvistä kysymyksistäsi. Tällä Telluksellamme on neljä näkyvää luomakuntaa näkymättömien enkelikuntien lisäksi kehittämässä tajuntaansa: kivi, kasvi eläin ja ihmiskunta. Henkinen kasvu on tajunnan kasvua kohti jumalaista tajuntaa. Olisihan Jumala tietysti voinut meistä luoda itselleen täydellisiä robotteja, mutta miksi hän ei sitä hallunnut tehdä. Emmehän mekään halua lapsistamme robotteja vaan itsenäisesti ajattelevia vapaita ihmisiä, niin että heistäkin aikanaa voi kasvaa elämän koulun kautta tulevia uuttaluovia Jumalia. Niin alhaalla kuin ylhäälläkin. Elämän ilmennys toteutuu niin harvojen kaavojen mukaan, muodot ja tasot vain eroavat toisistaan. Emme voi Jumalaa omista kärsimyksistämmekään syyttää, sillä kaiken jonka teemme toisille, teemme todellisuudessa myös itsellemme. Kärsimykset ovat kuten sanoit velan maksua. Todellisen hyvän tekeminenkin on kuin rahaa pankkiin pistäisi pahojen päivien kärsimysten varalle.

Kiitoksia hyvästä vastauksesta. Herää kysymys, miksi olemme täällä kärsimysten koulussa? Jos kerran hengen maailma on todellinen maailma, mitä me täällä maapallolla teemme?

Niin kuin me pistämme lapsemme oppimaan kouluun, niin elämäkin on pistänyt meidät tänne kasvamaan ja oppimaan olemaan ihmisiksi. Äitikin komensi aina meitä pojankoltiaisia että koittakaa jo olla ihmisiksi. Vaikeaa se kyllä oli, kun oli niin paljon kokeiltavaa luvattomassakin. Meidän tehtävä ihmiskuntana on tuoda Taivasten Valtakunta tänne maanpäällekin tajunnassamme. Meidän kauttamme Jumalamme astuu maan päälle, kuten Jeesuksessakin ja niin kuin monissa hänen jälkeensä on tapahtunut.

Raiskauksia, murhia, sairauksia, sydänsurua ja yksinäisyyttä. Ervast sanoo ettei pahaa saa vastustaa, mutta miten näitä asioita voi olla vastustamatta? Ja miksi pitäisi olla vastustamatta? Karman herrat latelevat sanoinkuvaamattomia kärsimyksiä ihmisten tielle, jotka eivät edes tiedä miksi kärsivät. Mitä järkeä tämmöisessä järjettömyydessä on? Jos Maitreya/Kalki on tulossa, missä ihmeessä hän viipyy?

Hyvän ja pahan ymmärtäminen vapauttaa meidät pahan vastustamisesta ja sen myötä myös sen tuomitsemisesta. Millä tuomiolla me tuomitsemme, sillä meidät tuomitaan. Pahan näkeminen johtuu siitä, ettemme sitä ymmärrä. Kaiken pahan hedelmällinen alkujuuri on tietämättömyys. Hyvä ja paha ovat tämän dualismin kaksi vastakkaista napaa. Jos otamme pahan pois hyväkin katoaa. Paha on siis välttämättömyys jotta oppisimme todellisen hyvän tuntemaan, joka on elämän kokemustemme tarkoitus. Paha on siis vain hyvän toinen puoli, etten sanoisi takapuoli, mutta niitä molempia tarvitaan, jotta opimme todellisen hyvän tuntemaan. Paha on maailmassa niin kauan, kun sitä vielä tarvitaan. Tarvitaan siis erottelukykyä. Silloin emme itse hyvinä ihmisinä auttaessamme aiheutakin vain lisää pahaa vaan meistä tulee todellisia auttajia, sillä hyvässä tarkoituksessa tehdään maailmassa vielä eniten pahaa. Me alamme näkemään pikkuhiljaa aina ne syyt jotka aiheuttivat pahan teon tai ilmennyksen. Syyt ovat aina syvemmällä kuin ilmennyt paha, ja paha syy poistuu kuin velka ja ihmisen on taas kevyempi olo kuin maksettua maallisen velkansakin. Älkää siis tulko hyviksikään ihmisiksi, vaan tosihyviksi eli sen hyvän mukaisiksi, joka on elämän lakien mukainen hyvä. Emme sulje silmiämme pahalta vaan ehkä jopa näemme sen hyvänkin tarkoituksen, joka siinä on toteutumassa. Pahalla on aina syynsä ja vain kehittymätön tajunta voi olla sen välittäjä. Ymmärrys sana jo foneettisesti on ympyrä eli jumalainen muoto. Jeesuskin painottaa autuudenjulistuksissaan ja sanoo opetuslapsilleen kun he näkivät pahaa: Ettekö te vieläkään ymmärrä. Viisaat ovat sanoneet, että maailmassa kaikki on järjestyksessä, ainoa paikka jossa on epäjärjestystä on meidän tajuntamme. Jos haluatte tutustua enemmän hyvän ja pahankin propleemaan voitte lukea kotisivuiltani esitelmän siitä ja monista muista asioista. www.kauno-mannonen.fi

Olen ollut kiinnostunut henkisistä asioista aina. Muutaman vuoden olen saanut yhä enemmän irti sielunvaellusopeista. Tutustumatta kuitenkaan tarkemmin kirjallisuuteen. Kysymykset lisääntyvät. Ymmärrys hämärtyy. Pimeä puoli, väärät motiivit pyrkiä totuuteen pelottavat. Mistä kannattaa aloittaa totuuden etsintä? Miten puhdistaudun? Kiitos!

Totuuden etsiminen alkaa tiedon hankinnasta, sillä totuuden tieto vapauttaa ihmistä kehittymään kohti jumalaista Itseään. Pekka Ervastilta on toistasataa kirjaa, joista voi aloittaa. Ne ovat helppotajuisia oppaita alottelijallekin.

Valaistuminen tuo kummajainen, joka antaa oikeuden aika paljoon niinkuin ulospäin. Kuitenkin muuten saa elää niinkuin ennenkin siis ei lisää vastuuta ja velvollisuuksia itseään kohtaan tai muita. Näin tunne ja ihmettelen kun olen käynyt muutamia kuuntelemassa jotka sanoo olevansa valaistuneet. Mitä on valaistuminen ja onko se tavoiteltavaa? Jotku sanoo että siihen pääsee mantroja lausumalla. Olen pitänyt valaistumista hyvin korkealla jonne polku on pitkä sekä vaikea. Beetlehemin tähti josta Ervast kirjoittaa niin kauniisti.

Valaistuminen sanaa käytetään niin monen tasoissista kokemuksista, niin mene ja tiedä mitä kukin on kokenut. Länsimainen termi todellisesta valaistumisesta on uudestisyntyminen hengestä. Kyllä sen koettua ihminen on vapautunut egostaan, eikä vuosikausiin puhu valaistuneisuudestaan, eikä halua asetua sillä muiden yläpuolelle, vaan hänestä tulee nöyristä nöyrin ihminen. Silloin ihminen tietää mikä ihminen on ja mikä hänen tehtävänsä on elämän edessä palvelijana.

Onko mahdollista, että yhteisvapaamuurariuteen vihitty henkilö(mestarimuurari) pääsisi ilman suosituksia suoraan Ruusuristin sisäiseen kouluun? Onko Ruusuristillä käytössä enemmän kuin kolme opetusastetta.

Jotta sisäiseen vapaamuurari kouluumme voi päästä jäseneksi on ensin liityttävä Ruusu-Risti järjestöön jäseneksi, kaikku muu selviää sen jälkeen. Kaksi suosittelijaa tarvitaan jäseneksi liittymiseen.

Hei. Haluaisin kysyä tästä neljännen ja viidennen juurirodun asiasta josta Pekka Ervast mm. kirjoittaa Vihkimyksen Polku kirjassa. Hän sanoo että persoonallinen muisti kehittyi vasta viidennessä juurirodussa, mutta eikö Mongolien sukuisissa kansoissa (joiden hän sanoo olevan neljättä juurirotua) ole kehittynyt persoonallista muistia? Mun mielestä on.

Toki kaikissa ihmisissä tavanomaisessa mielessä on persoonallinen muisti, mutta Pekka Ervast ilmeisesti tarkoittaakin yksilöllistä eteeristä yliaistista muistia, joka mahdollistui vasta viidennen juurirodun ihmisissä. Toisin sanoen, että ihminen voi päästä oman korkeamman Minänsä tietoisuuden yhteyteen, jolloin hän voi muistaa menneet elämänsä ym.

Onko tulossa enempi äänikirjoja Ervastin tuotannosta? Olisi mielyttävämpi kuin tietokone ruudulta lukea.

Ei tiettävästi. Kannattaa kysyä kuurojen äänikirjojen tekijöiltä ja ehdottaa tiettyjä kirjoja.

Hei Kauno! Henkisen kodin etsijänä olen ollut kiinnostunut myös Ruusu-Rististä. Syvän pettymyksen sillä taholla olen kokenut, kun olen huomannut tesofistisesti suuntautuneiden lähes olemattoman tiedon tason mitä tulee vanhimpaan rajatiedon kirjaan Raamattuun. Keskustelun kääntyessä Raamattuun, kuulee usein aivan käsittämättömiä väitteitä joita muka Raamatussa on tai lähes alatyylisesti letkautellaan kirkkoisien parturoimista kirjan kohdista. Jos sitten heiltä pyytää tarkempaa yksilöintiä, ollaan täysin h-moilasina. Olen vakuuttunut, että jos arvostamani PE sieltä jostain näkee tänne, hän itkee häpeästä havaitessaan seuraajiensa tason. Mikäpä neuvoksi?

Keskusteltuani kanssasi, niin tulimme siihen johtopäätökseen, että ei seura ihmistä tietäväksi tee, ellei ihminen itse. Seuroissa on jokaisessa eri tasoisia ihmisiä tiedoissa, taidoissa ja kokemuksissa.

Tervehdys Ihmisen pitää tutkia vaikuttimiaan. Jos ne ovat väärät, niin tie vie jopa mustalle puolelle-jos siis haluaa kehittyä henkisesti sillä motiivilla, että itse kehittyisi ("loistoon ja kunniaan"). Itsensä uhraaminen=kiinnostus tekemään elämäntehtävänään palvelua ihmiskunnan hyväksi. Osaatko kertoa jotain Väinö H. Valvanteesta?

Väinö Valvanteesta saat paljon tietoa googlaamalla hänen nimellään

Onpa näitä paljon: teosofinen seura, Ruusu-Risti, Kristosofit, antroposofit ja Amorc. Enpä ihmettele, että Yrjö Kallinenkin väsähti tähän moninaisuuteen. Syksyllä voisin tulla kuuntelemaan ainakin joka toisena sunnuntaina luentonne. Kiinnostunut olen, mutta en hyväksy juurirotuoppia, en ainakaan sitä, että kiinalaiset ja afrikkalaiset ovat alemmalla tasolla kuin eurooppalaiset ja aasialaiset. Se sotii minun oikeuskäsitystäni vastaan.

Eikös se ole rikkautta, että on jokaiselle sopivia järjestöjä, kun me ihmisetkin olemme niin erillaisia. Ei asioita pidäkään hyväksyä, ennen kuin oma järki sen hyväksyy. Totuuden tieto vapauttaa meidät turhista ristiriidoista. Mehän olemme vielä totuuden etsijöitä, eikös niin. Itse ymmärrän juurirotuopin niin, että kaikki ihmiset ovat tällä hetkellä viidennen juurirodun ja kulttuurin pyörityksessä, eli saman arvoisia siinä suhteessa, jos niin haluavat. Tosin on jo ihmisiä, jotka ovat tuomassa jo tulevan kuudennenkin juurirodun oppeja, ihanteita ja kykyjä jo tässä päivässä. Ruusu-Ristin esitelmätilaisuudet ovat ruusuristiläisten omia esitelmiä ja heidän omia aiheita ja näkemyksiä elämästä ja 

Tiedustelen, miksi lähetätte Amorcin kirjekurssia, vaikka mielestänne tehokkain tapa opiskella on kymmenen hengen ryhmissä. Omilla sanoillanne: kymmenkertainen vaikutus. Mikä on Amorcin kurssi? Onko se vaarallinen yksin opiskeltuna?

Amorcin kurssi ei ole meidän, vaan toisen ruusuristijärjestön Amorcin! Tuskinpa se vaarallinen on, mutta he vastaavat itse kurssistaan.

Buddha kuin Jeesuskin kuuluivat ihmiskuntaan. Buddha ei kokenut päivätajunnassaan valaistumista. Vasta Jeesus toi valaistumisen eli uudestisyntymisen hengestä omaan päivätajuntaansa asti, jolloin hän saattoi sanoa: "Minä ja Isä olemme yhtä, joka näkee Minut näkee Isän". Silloin ihminen on päivätajunnassaan yhtä oman korkeamman Minuutensa eli Kalevalan Pohjan-Neitonsa kanssa." Hei. Voisitko selittää tarkemmin että mikä on päivätajunta? Käsite ei ole koskaan tullut eteeni. Toiseksi kiinnostaisi tietää että kun on isä ja poika niin isällä tarkoitetaan jumalaa, mutta onko jumalalla sukupuolta? Eikö voisi yhtä hyvin sanoa äiti? Ja miksi se on vakiintunut isänä kristinuskossa?

Päivätajunta on egosi eli persoonallisuutesi tajunta ellet ole jo Isäsi eli henkesi eli korkeamman Itsesi yhteydessä päivätajunnassasi. Isällä tarkoitetaan yleensä meidän yksilöllistä henkeämme eli jumalaista puoltamme, Jumalan poikaa, joka on hengessä yhtä Isän kanssa eli osa Jumaluutta. Isä tulee juutalaisuuden patriarkkaalisuudesta. Kalevalamme on matriarkkaalinen eli naisvaltainen.

Hei Kauno! Olisin halunnut tietää enemmän kriteeristä hakukaavakkeessa, jossa vaatimuksena on, että pitää tuntea kaksi seuraan kuuluvaa jäsentä, jotka suosittelevat pyrkijää seuran jäseneksi. Itse henkilökohtaisesti en tunne ketään, joka kuuluisi Ruusu-ristiin, mutta olen jo vuosia pohtinut mahdollisuutta liittyä sen jäseneksi luettuani Pekka Ervastiin liittyviä artikkeleita ja kirjoja hänen pitämistään esitelmistä. Missä olisi mahdollista päästä puheisiin jäsenten kanssa, jotka voisivat arvioida vaikuttimiani, joiden pohjalta haluni liittymiseen on herännyt? Kiitos jo etukäteen vastauksesta.

Jos sinulla on mahdollisuus tulla Ruusu-Ristin luennolle Helsinkiin, niin voit tavata ruusuristiläisiä ja tutustuttaa itsesi, ja saada heidät suosittelijoiksesi. Tai on myös mahdollista Jyväskylän tai Siilinjärven Ruusu-Ristin tilaisuuksissa saada suosittelijat. Henkilökohtainen tapaaminen on kuitenkin välttämätöntä. Syksyn tilaisuudet tulevat kyllä sivuillemme.

Hei. Tässä kysymykseni: Oletteko tehneet liittoa hänen kanssaan joka kutsui itseään ainoaksi tieksi isän luo? Viittaan Yeshuaan, Jeesukseen. Entä onko teillä ystävyys-suhdetta puolustajaan jonka hän lupasi meille lähettää? Viittaan totuuden korkeimpaan henkeen. Ei hän jättänyt tulkinnanvaraa tässäkohden. Joko hän on ainoa tie Isämme luo tai hän on valehtelija. Päättäkää itse, kumpaa hän on. Luotan että jos totuutta etsitte, niin kyllä se teille myös ilmoitetaan. Terveisin, jokaisen Jumalan pojan kanssa sovinnonliiton tehneen veli. T. Halinen

Järjestöhän on niin henkinen, kuin sen jäsenet ovat henkisiä. Tietääkseni hyvin monet ruusuristiläiset ovat aikojen kuluessa meidänkin järjestössämme pääseet yhteyteen kosmisen Kristustajunnan kanssa, jossa Jeesus-Kristuskin on salaperäisellä tavalla läsnä koettavissa. Puolustaja, parakleetti eli Pyhähenki on myös jokaisen omasta itsestään löydettävissä henkisen kasvun myötä. Pekka Ervast, joka oli jo nuorena Kristus-kokemuksen saanut on kyllä seikkaperäisesti ja syvällisesti kertonut lukuisissa kirjoissaan Jeesus-Kristukksen opetuksista, joten kannataa niihin tutustua, jos hänen opetuksensa kiinnostavat.

Olen äärimmäisen kiinnostunut tietoisuuden lisäämisestä. Kuinka avoimesti suhtaudutte muihin uskontoihin ja aatteisiin sekä niiden oppeihin? Itse en koe haluavani liittyä mihinkään tiettyyn ryhmään tai järjestöön vaan ennemminkin imeä itselleni parhaiten sopivia oppeja (että ne ovat sellaisessa muodossa, missä minun on ne helpointa yrittää ymmärtää) eri lähteistä ja käsitellä niitä omassa päässäni ja peilata omia ajatuksiani muiden kanssa. Haluaisin täten kysyä, miten tarkasti noudatatte oppejanne (jos voin asian näin ilmaista)? Kuinka paljon kyseenalaistatte sääntöjänne ja totuttuja tapojanne? Jokainen on matkallaan yksin ja sen takia pitää viime kädessä kuunnella vain itseään. En ole kovin perehtynyt seuraanne, joten anteeksi tietämättömyyteni. Minulle olisi tärkeää saada keskustella ja ihmetellä asioita ilman minkäänlaisia rajoittavia tekijöitä. Tietysti tästäkin voisi keskustella ja miettiä, mikä lopulta on rajoitaava tekijä ja mikä apukeino. Kiitos vastauksesta.

Ruusu-Ristissä tutkitaan kaikkia suuria uskontoja ja pyritään löytämään niiden totuudet. Yksin opiskemalla oppii 10 kertaa hitaammin kuin 10 veljen kanssa, sanoi jo Blavatsky. Oppien noudattaminen on tietysti jokaisen yksilön omassa harkinnasa. Kannattaa kuitenkin aina kuunnella ja koettaa ymmärtää suurten tietäjien opetuksia. Tietäjä Pekka Ervast laati aikoinaan Ruusu-Ristin säännöt henkistä työtämme varten, ainahan jotkut olettavat olevansa Ervastia viisaampia. Ruusu-Ristin tarkoitus ja tehtävä on vapauttaa ihminen omista egonsa sidonnaisuuksista henkiseen elämään. Ruusu-Risti ei siis sido persoonallisuuden vapautta, vaan auttaa häntä itseään ymmärtämään henkisen tehtävänsä ja vapautensa.

Miksi Ruusu-Risti pitää tietojaan salassa? Entä Vapaamuurarit? Miksei nämä tiedot ole vapaassa levityksessä ilman jäsenyyttä? Entä hallitseeko maailmaa pieni eliitti (Illuminati) ja mistä johtuu, että viisikulmio esiintyy niin monessa yhteydessä? Esim. Washingtonin kartassa samoin kuin Vapaamuurareiden logo. Mitä mieltä olet New World Order -teorioista? 

Ruusu-Ristillä ei ole mitään salattavaa! Ei myöskään Ruusu-Risti vapaamuurariudellakaan! Ihmisen tulee olla vain valmis vastaanottamaan esoteerisempaa tietoa. Ruusu-Risti on kaikille halukkaille avoin yhteisö. Syvempi tieto ei mene perille turuilla eikä toreilla. En ole törmännyt yhteenkään Illuminaattiin, jotta voisin ottaa kantaa heihin, eikä minua ole kiinnostanut New World Orderinkaan teoriat niin paljoa, että kommentoisin heidän mielikuviaan. Viisikulmio on niin vanha esoteerinenkin symbooli, ettei ole ihme, että sitä käytetään niin monessa. Huomaa vain, onko yksi vai kaksi sakaraa ylöspäin!

 Voiko mitenkään välttää ottamasta vastaan niin paljoa ympäristön energiaa? Vai paraneeko ajan kanssa energian hallinta puhdistuksen tien ja joogan myötä? Erään kaverini luona minusta tulee samantien kun astun siihen taloon todella väsynyt ja alan haukottelemaan. Vaikka tulisin kuinka virkeänä niin sekään ei auta. Tuntuu, että jostain syystä se paikka vie ns. mehut. Olen todennut tämän useita kertoja. Olen muutenkin aika herkkä ympäristön vaikutukselle. Siksi välttelenkin esim. baareja joissa ahdistun suorastaan, mutta en haluaisi kuitenkaan välttää kaverini luona käymistä. Kaveri itse ei vaikuta tähän väsymiseen. Sen olen todennut. Siinä asunnossa on jokin mikä uuvuttaa.

Tajuntamme on herra tässä talossamme. Tajunnalla hallitsemme ruumista ja sen energioita. Missä ovat ajatuksesi, siellä olet sinä. Kauniit, puhtaat ajatukset jo luovat iloisen mielen ja vaikuttavat ulkoiseen oloomme. Oikealla meditaatiolla teemme itsestämme energisemmän, kaikkia muita energioita hallitsevamman, henkisemmän ihmisen.

hei Kauno..jossain tekstissä mainitaan äkki"rynnäköstä" jolla "otetaan//tullaan/saadaan" taivastenvaltakunta/-valtakuntaan"... kuinka kuvailisit tätä rynnäkköä/valtakuntaa... kiitos..

Tapahtuma, jossa Taivasten Valtakunta avautuu, on aina äkkinäinen tapahtuma, jota ei persoonallisuus voi ennakoida. Persoonallisuus voi toimillaan kyllä vaikuttaa sen tapahtumiseen kuten Pekka Ervast, joka eli nuoruudessaan puhdasta elämää ja vetosi Korkeimpaan voimaan, että ellei Jumala ilmoita itsestää niin hän ei halua jatkaa elämäänsä. Totuuteen pääseminen pitää olla niin voimakasta kuin hukkuvan ilman saanti.

Älä ole pahaa vastaan ja velka on maksettava eikä yhtään kiveä jää kääntämättä ovat Jeesuksen opetuksia. Kilteys on monien mielestä uhrina olemista. Jos yrität ymmärtää ja valmis luopumaan, koska se ei vaikuta riisinhintaan ja voi olla toiselle tarpeellinen. Katson kilteys on ominaisuus ja luopuminen tuo iloa eikä asia minua häiritse kunnes sen joku tuo esille. Olenko asian ymmärtänyt väärin ja mitä on uhrina olemista?

Olet ymmärtänyt oikein. Uhrina oleminen tarkoittaa, ettei ole vielä pystynyt luopumaan, vaikka haluaisi, täysin alemmasta itsestään.

Onkohan se valaistuminen mm. sitä, että ylittää olemisen ja ei olemisen tilat? Buddhalaisuudessa ainakin näin on. Olen tutkinut henkisyyttä 1990-luvun alusta lähtien ja nyt on alkanut kaikki maallinen tuntua vastenmieliseltä. Onko maailmasta luopumisen ensimmäiset merkit tällasia ( oletan, että teosofiassakin tunnetaan käsite maailmasta luopuminen) ?

Kuten itsekin mainitsit tuon mm. ajatuksen, niin valaistusta voidaan kuvata niin monin sanoin ja mielipitein, mutta totuutta siitä ei sanoin voida ilmaista. "Eläkää maailmassa, mutta älkää maailmasta" on sanottu. Meidän tehtävä on tuoda Taivasten Valtakunta tänne maalliseen elämäämme ja ympäristöömme asti. Muuttaa maallinen elämä myös paratiisiksi. Siksi tämä hetki on tärkeä. Miksi pyrkisimme pois tehtävästämme.

Hei. Kolme vuotta sitten raitistuin ja hengellinen elämä on sen jälkeen ollut enemmän tai vähemmän tapetilla. Olen aina uskonut johonkin Jumalaan, vaikken uskonnollinen olekkaan. Muutama vuosi sitten korvaani kantautui nimi Madame Blavatsky ja sen jälkeen aika ajoin olen lukenut salatieteeseen, mystiikkaan ja esoteriikkaan liittyviä tekstejä ja kirjoja. Kiinnostukseni on herännyt, mutta myös kysymykset: Voiko salatiedettä opiskella itsekseen ja onko se turvallista, vai kannattaisko hankkia itselleen opastusta, esim. liitymällä johonkin seuraan? Voiko samalla omaksua kristillistä ja teosofisia ajatuksia, onko ne ristiriidassa? Onko noituudella ja teosofialla mitään tekemistä toistensa kanssa ja liittyykö vapaamuurariuteen saatanan palvontaa (jostain olen kuullut, mutta varmaan huhu). Kunnioitan uskontoja, mutta ne ei oikein tunnu mun jutuilta sellaisinaan. Tässä kysymyksiä nyt alkajaisiksi, kiitos vastauksesta jo etukäteen:)

Kuten Blavatsky on sanonut niin kymmenen ihmisen kanssa opiskellen oppii kymmenen kertaa nopeammin salatieteitäkin kuin yksin. Kannattaa siis liittyä sopivalta tuntuvaan seuraan. Teosofia avaa Jeesuksen opetukset paremmin kuin kirkollinen kristinusko meille ymmärrettäviksi. Noituus ei kuulu teosofiaan, eikä Saatanan palvonta vapamuurariuteen. Maailmassa on paljon tietämättömyyttä ja sen myötä ennakkoluuloja. Kannattaa itse tutustua, niin pääsee tietoon ja voi ihmetellä ihmisten tietämättömyyttä salatiedettäkin kohtaan. Sehän ei ole sen merkillisempää kuin että se on vielä suurimmalle osalle ihmisiä pysynyt salassa.

Oliko P.E. mystikko vai esoteerikko?

Riippuu siitä mitä kukin ymmärtää näillä sanoilla. Kyllä PE oli mystikkona yhteydessä mestareihin ja esoteerikkona opetti heidän opetuksiaan.


Ervastilla on laaja kirjallinen tuotanto.Osaatteko arvioida, missä määrin siinä esiityvät ideat ovat hänen omiaan (perustuvat omaan havaintoon ja tutkimukseen), ja missä määrin hän esittää kirjoissaan esim. Blavatskyn, Besantin ym. tutkimustuloksia? Voitteko suositella joitakin sellaisia kirjoja, missä Ervast on omimmillaan?

Ervas hallitsi lukuisia kieliä, joten hänen kirjastonsa käsitti valtavasti ulkolaista kirjallisuutta. On selvää, että hän tutustui lukuisten henkisten tutkijoiden kirjoituksiin. On sanonta ettei mitään uutta auringon alla. Mistä kukin saa tietonsa ja oivalluksensa emme voi tietää. Mutta Suomen kielelle Ervast toi teosofisen maailmankuvan parhaiten. Se mikä oli Ervastin varsinainen tehtävä ja hänen omaa sisäistä tutkimustaan on esoteerinen kristinusko ja Kalevalan esoteerinen tulkinta. Sellaiset hänen kirjansa kuin Vuorisaarna, Jeesuksen Salakoulu, Kristuksen Tutkimaton Rikkaus, Kalevalan Avain ym. ovat hänen omaansa.

Tervehdys. Olin muutaman vuoden jäsenenä Ruusu-Ristissä. Minulle tapahtui niinkuin olin jostain kuullut ja myös lukenut että jos ei ole vilpitön ja puhdas niin henkiseen seuraan liittyminen saattaa aiheuttaa ongelmia ja kärsimyksiä. Liittyessäni jäseneksi katsoin olevani vilpitön totuuden etsijä mitä olen edelleenkin. Nopea tie valaistumiseen oli jäsenyyteni aikana kuitenkin hieno ja arvokas ja on edelleen, vaikka juuri tämän otollisen ajan tuhlasin joissain kohdin harkitsemattomasti. Johtuuko sitten eroamisesta että elämästäni on kadonnut merkitys ja onni? Mitä sanot Kauno? Vaikuttaa todella siltä kuin jokin korkeampi voima on läsnä jo pelkän jäsenyyden nojalla. Mutta ehkä se perustuukin järjestön muinaiseen alkuperään. Jäsenyydestä oli enemmän hyötyä kuin osasin kuvitella. Näiden asioiden takia olen alkanut harkita jäsenyyttäni uudelleen. Tuntuu hieman kuin olisin pettänyt veljeskunnan kun erosin siitä, ajattelen myös että sovittaako se petoksen jos liityn uudestaan jäseneksi vai olenko hyväksikäyttäjä joka parantaa elämänsä uudestaan tulemalla uudelleen jäseneksi, niin tai näin, niinkuin jo aiemmin sanoin niin kohdallani vaikuttaa voima joka sallii kohtaloni olevan sidoksissa tai riippuvainen tietyistä asioista kuten jäsenyydestä ja siksi se on oikeastaan kuin Jumalan ilmaista armoa tulla uudelleen jäseneksi.

En ole selvänäköinen, että voisin sanoa ongelmiesi syitä. Ne voivat olla moninaisia. Liittyminen Ruusu-Ristiin ei sinäänsä ihmistä pelasta kärsimyksistä tai elämän tuomista ongelmista. Ruusuristiläinen aate kylläkin auttaa meitä suhtautumaan kärsimyksiin ymmärryksellä, joka poistaa niiltä kärjen ja siten helpottaa elämäämme. Pitkän kokemuksen jälkeen kyllä voin sanoa, että se opetus jota Ruusu-Risti antaa tuo onnen elämäämme jos ohjeita noudatamme. Henkisen ymmärryksen syntyminen on monasti pitkällinen tie ja sitä parhaiten oppii hyvässä veljespiirissä. Liittyminen uudelleen Ruusu-Ristiin on aina mahdollista.

Terve ja kaikkea hyvää! En nyt tiedä onko ihan oikea paikka kysyä tätä mutta haluaisin tietää onko Ervast (tai joku muu tietäjä) kirjoittanut mitään tavoista, rituaaleista jne. liittyen lapsen siunaamiseen nimen annon yhteydessä? Lasta ei siis kasteta kirkkoon samalla, vaan saa sitten tulevaisuudessa itse päättää jos tahtoo kasteen ottaa. Silti jollakin tavalla olisi mukava siunata ja liittää hänet osaksi perhettä, sukua, yhteisöä ja koko olemassaoloa. Mitään rajoituksia sen suhteen onko sanat peräisin esimerkiksi raamatusta, kalevalasta tai mistä muusta lähteestä tahansa ei ole, kunhan niillä ei ole tarkoitus aiheuttaa kärsimystä kenellekään, etenkään lapselle. Olen lukenut näitä vastauksiasi suhteellisen usein ja olen saanut niistä viisautta ja positiivista mieltä niin itseäni kuin muitakin kohtaan. Kiitos siitä! Jos sinulle tulee mieleen mitä tahansa liittyen tämänkaltaiseen tapahtumaan, kuulisin mielelläni. Rakkautta!

Itse olen kyllä toistakymmentä vainajaa siunannut taivasmatkalle, mutta en yhtään lasta kastanut. Ruusu-Ristillä ei ole siihen rituaalia, johtuenko siitä, ettei niitä siunattavia ole syntynyt jäsenkunnalle. Tiettävästi kristosofeilla on ainakin ollut niinsanotut kehtojaiset, jossa on nimikin annettu. Heiltä voisi kysyä

Miten käsitätte Buddhan "valaistumisen"? Vähän omituiselta kuullostaa legenda. Jos Tellukselle lähetetään (lähtee) avataara, niin eihän hänen tarvitse "valaistua". Ja, mitä noin yleensä käsitätte maininnalla "valaistuminen"?

Buddha kuin Jeesuskin kuuluivat ihmiskuntaan. Buddha ei kokenut päivätajunnassaan valaistumista. Vasta Jeesus toi valaistumisen eli uudestisyntymisen hengestä omaan päivätajuntaansa asti, jolloin hän saattoi sanoa: "Minä ja Isä olemme yhtä, joka näkee Minut näkee Isän". Silloin ihminen on päivätajunnassaan yhtä oman korkeamman Minuutensa eli Kalevalan Pohjan-Neitonsa kanssa.

Hei ! Mitä pitää tehdä valaistumisen eteen ? Riittääkö Vuorisaarnan noudattaminen ? Toki olen lukenut Ervastin kirjoja, mutta nyt olen vaiheessa, jossa katsoin nopeimmaksi tieksi kysyä sinulta. Ervast puhuu paljon Jeesuksesta, mutta onko hän vain yksi mestareista ?

Kyllä kaikkien suurten opettajien opetusten noudattaminen johtaa valaistumiseen. Jeesus kuitenkin on meidän länsimaisten ihmisten paras opettaja. Kansallishaltijamme Väinämöinenkin toimii hänen alaisenaan. Valaistuaksemme meidän harjoitusvastustajamme on egomme, joka meidän on voitettava kehässä. Eli Jeesuksen kuten Kalevalammekin viisi elämänohjetta johtavat meidät viis'astumisen tielle ja sen kautta valaistumiseen.

..Antroposofisessa kirjallisuudessa puhutaan mm. kynnyksenvartioista.. ..onko Teosofisessa kirjallisuudessa käsitelty aihetta.?

Vastaus Pekka Ervastilta: Monet pyrkivät eteenpäin juuri sitä varten, että saisivat joitakin salaisia kykyjä. Ihminen voi tietenkin omalla tahdollaan, omilla kokeillaan ja yrityksillään herättää itsessään jonkin kyvyn, hän voi herättää astraalisen silmän itsessään. Mutta silloin hänelle voi käydä hullusti sillä tavalla, että hän näkee oman kynnyksenvartijansa, jos hänellä sellainen on, ja useimmilla ihmisillä sellainen on. Tuo kynnyksenvartija on silloin kaikki se paha, mikä hänellä on vielä sovittamatta menneiltä ajoilta, menneistä ruumistuksista. Siinä saattaa olla vielä sekin mahdollisuus, että tuo kaikki paha on kokoontunut hänen edellisen elämänsä astraaliruumiiseen. Jos hän siinä elämässään oli erikoisesti kehittänyt astraaliruumistaan, pyrkinyt herättämään sitä ja kasvattanut sen voimakkaaksi, ja samalla ollut paha ja pyrkinyt vähän mustaan magiaan, tai sitten ollut himoissaan voimakas, niin hän on synnyttänyt niin voimakkaan himoruumiin, kaamaruupan eli astraaliruumiin, että kun hän sitten kuoltuaan ja oltuaan ensin siinä ruumiissa astraalitasolla lopulta on itse vapautunut ja lähtenyt deevakhaaniin, niin se astraaliruumis onkin ollut niin voimakas ja elinvoimainen, ettei se olekaan tuhoutunut, vaan on vielä elossa hänen syntyessään uudestaan taas maan päälle. Ja silloin se vanha astraaliruumis liittyy mukaan hänen uuteen ruumistukseensa ja tulee hänelle kynnyksenvartijaksi. Jos hän nyt pyrkii taas salaiselle tielle, pyrkii eteenpäin ja salaiseen tietoon, pyrkii saavuttamaan joitakin kykyjä, niin hänelle voi tapahtua, että hänen astraalinen silmänsä menee auki ja hän näkee tuon vanhan astraaliruumiinsa,jos ei ole voittanut kaikkea sitä pahaa, mitä hänessä vielä on. Hän voi nähdä paljon muutakin, mutta sekin on häntä siellä kiusaamassa.Sentähden mestarit ja kaikki korkeat salatieteilijät vaativat,että ihmisen pitää siveellisesti puhdistua, ennen kuin hän voi päästä mihinkään salaiseen tietoon. Kun ihminen puhdistuu,niin hänelle menevät itsestään auki kaikki sisäiset maailmat; ennen kuin hän on puhdistunut, hän ei tarvitse mitään sisäisiä silmiä.

Mitä mieltä olet vastahakoisesta auttamisesta?Eli jos joku pyytää sinulta apua,mutta et halua sitä(ehkä useammastakin) syystä antaa(ja tilanne on sellainen että avunpyytäjä ei ole pelkästään sinun varassa).Itse katson että tällöin on pidättäydyttävä avunannosta,vaikka "omatunto" soimaisikin.Sehän olisi teeskenneltyä "hyvän" tekemistä.

Ehkä tie egomme voittamiseen kulkee joskus teeskentelynkin kautta.

Kysyisin Buddhan saavuttamasta tasosta. Ervasthan sanoo ettei Aasian Valo päässyt niin pitkälle kuin Jeesus nasaretilainen. Minkä tason Buddha ( Siddhartha Gautama ) saavutti ? Häntähän pidetään yleensä valaistuneena, mutta minkä tason hän teosofisessa mielessä saavutti ?

Heillä kummallakin oli oma tehtävänsä ihmiskunnan auttamisessa. Buddha valmisti tietä, jotta Jeesus saattoi tuoda kosmisen Kristustajunnan ihmiskunnalle saavutettavaksi päivätajuntaan asti. Ihmisveljiä kumpikin.

Hei. Tiedätkö mitään kirjaa joka kertoisi planeetoista esoterismin kannalta tai omaatko itse erityisiä näkemyksiä/kiinnostusta planeettoja kohtaan? Varsinkin kuun okkulttiset merkitykset kiinnostaisi minua. Ervastilta olenkin jotain lukenut, mutta rinnalle etsisin muitakin kirjoja. Hyvää joulua sinne!

Pekka Ervast mainitsee astrologiasta 25:ssä kirjassaan yhteensä 158:ssa kohdassa. Siellä on jokunen vanha kirjakin mainittu. Nykyisistä lukuisista kirjoista en osaa suositella. Olet kai jo tutustunut Adobe Readerilla näihin Ervastin näkemyksiin.

Minulla on tavaton määrä tiettyjä lapsuudesta tulleita muistoja, joissa lapsuudessani ja murrosiässäkin käsittelin tulevia tapahtumia, jotka ovat toteutuneet. Muistot lapsuuden enuustuksista ovat hyvin selviä ja selvästi viittaavat tähän nyt toteutuvaan aikaan. Onko tällainen ilmiö minkälainen teosofiselta selitykseltään ? Muistoilla tuntuu olevan se tarkoitus, että pysyisin rauhallisena.

Kyllähän meillä tänne maailmaan tullessa on jo "elämänsuunnitelma" tullessamme, jonka yleensä unohdamme jo syntyessämme. Joitakin muistoja saattaa kuitenkin putkahtaa unissa tai valveilla ja etenkin lapsuudessa.

Kysyisin hieman jatkaen nimim. Paavon tavoin, että eikö elämä ole uni ? Siis kaikki ongelmat joita kohtaamme ovat suunnitteluvaiheen tapahtumia ? Eli siis kysmyksiä nousee erilaisissa tilanteissa mieleen, mutta vastauksesi ovat suunnitteluvaiheeseen kuuluvia ja uni on jonkinlainen muistelutapahtuma, jolloin kaikki realisoituu ? Ja unesta ei ole mahdollista poiketa ? Muistaakseni Ervast sanoo, että elämämme me olemme itse hyväksyneet.

Kyllähän meillä on valinnanvapaus joko toteuttaa tai olla toteuttamatta. Siinä meilessä elämä ei mene nukkuen vaan kyllä tämä on kova kiusausten koulu jota käymme.

Ihmeiden oppikurssissa puhuttiin, että fyysinen taso on pelkkää harhaa ja että elämämme on kaikki jo etukäteen säädetty tapahtuvaksi, joten ei mitään voida enää muuttaa. Eikö tämä taso olekkaan kehityksen taso, Mitä mieltä olet tästä?

Kyllä me olemme tänne kehittymään tulleet. Se lienee IOK:nkin näkemys. Kirjoitettua tekstiä on ehkä käännetty tai tulkittu väärin. Jos tämä kaikki olisi vain harhaa, niin vaimonikin olisi vain harhaa ja turhaan olisimme tehneet lapsia ja saaneet ihania lapsenlapsia, jotka eivät aavista, että kaikki onkin vain fantasiaa ja siksi elävätkin täyttä elämää täällä maallisessa paratiisissa... (har'haa'ko) Tämä itämainen harha'käsityshän johtuu vain siitä, että halutaan kuvata asioita "ylhäältä" katsoen. Olemme kuitenkin astuneet alas oppimaan asioita, joita emme "ylhäällä" voi oppia. Olemme myös tuomassa sen "Ylhäisen" paratiisin tänne alas ilmennyksen maailmaan asti tajunnassamme. Älkäämme siis pyrkikö ennen aikojamme Jumaliksi, kuten ennen itämailla, vaan tuokaamme oma Jumalamme tänne fyysiseen tasoon asti oppimaan ja tuntemaan täysin itsensä tälläkin tasolla. Se lienee länsimainen tehtävämme Jeesuksen ja tietäjien mukaan.

Eikö fyysistä elämää voi muuten rakentaa kuin syömällä toisiaan. Kuka tämän järjestelmän on suunnitellut?

Ehkäpä fyysinen kehitys tapahtuukin juuri tämän kautta. Me pienet Telluksen tallaajat emme vain aina ymmärrä Elämän suuren neron aivoituksia.

Ruusu-Risti pitää sisällään vapaamuurariveljeskunnan.Kun nyt ajattelemme "skottilaista ritusta",niin Juri Lina(kenties tuttu?)sanoo eräässä haastattelussa,että kun on saavuttanut 28.asteen,sinulle paljastetaan,että kaikki aiempi on ollut valhetta.Ruusu-Risti astehan on 18. tässä systeemissä. Kommentti,kiitos.(en hyväksy mitään sellaista:"no tuohan on vain uskomusta", blää,blä blä).

VM:n rituaalit ovat vertauskuvallisia muotoja täydellisestä ihmiselämästä. Mainitsemasi tilanne tapahtuu kerran jokaiselle ihmiselle kun hän kokee uudestisyntymän hengestä. Silloin tuntuu kuin kaikki entinen elämä on ollut mitätöntä tähän henkiseen tajuntaan verrattuna minkä hän nyt kokee. Tämä vastaa vanhanliiton neljättä eli Arhat vihkimystä jonka Jeesus koki Jordanin kasteessa.

Ei siteeraus ole aina erehtymistä.Et mielestäni vastannut kysymykseeni,joten haluan toistaa sen.Muussa tapauksessa,loogisesti,pidät(pidätte)Ervastia kaikkitietävänä,eikö niin.

Kaukana siitä, että pitäisimme Ervastia kaikkitietävänä. Erehtyvä ihminenhän hänkin vielä oli, vaikka liikkui vapaasti muillakin tasoilla kuin me tavalliset tallaajat, ja oli ollut yhteydessä mestariolentoihin ja saanut sen tason tietämystä elämässään. Minun kai pitäisi olla Ervastia viisaampi, jos voisin kommentoida hänen "erehdyksiään".

Voimme lukea Valkoisen looshin opetuslapsista,että he eivät ole erehtymättömiä-he ovat vielä ihmisiä. Joten:mitkä olivat mielestäsi Ervastin pahimmat erehdykset?

Nuorempana Ervat siteerasi usein teosoffisten auktoriteettien opetuksia, kunnes hän itse pääsi tutkimaan sisäisesti asioiden todenperäisyyttä jolloin etenkin Jeesuksen elämä ja opetukset hänelle valkenivat syvällisemmin.

Minulla on sivupersoona, joka on sen itsensä ilmoituksen mukaan syntynyt seksuaalisessa väkivaltaisessa hyväksikäytössä 1960-lla. Sivupersoona on hyvin taitava ja se ohjaa sekä dominoi elämääni. Se puolustaa minua aivan selvästi. Voisiko olla niin, että Henkeni on sen synnyn järjestänyt puolustuksekseni ? Kyse on yli 40 vuotisesta strategiasta kiristyksen edessä. Onko teosofia käsitellyt sivupersoonia lainkaan, mikä on niiden tarkoitus jos oppiin sellaiset kuuluvat ?

En löytänyt ainakaa Pekka Ervastilta mitään mainintaa sivupersoonasta. Olen kyllä niistä lukenut monenlaisia käsityksiä.

Miellän voimakkaasti käsikirjoituksen kuuluvan elämäni ohjaajana elämääni. Onko tämä virhekäsitys ? Koen myös elämän uniluonteen voimakkaana vaikean kärsimyksen jälkeen. Uskon autuuteen kuoleman jälkeen ( kiirastulen jälkeen ) ja nyt 52 vuotiaana olen alkanut kaipaamaan tuota autuutta. Minulla on visio, että elämäni ei vielä pääty tähän. Jos muistat kun kirjoitin siitä parapsykologisesta ilmiöstä niin näyttää todellakin siltä, ettei minua johdettu harhaan. Ilmiön aiheuttajat ilmoittivat, ettei minulla ole negatiivista karmaa vaan minun piti muutoin oppia tietty asia ja se on pahuuden kokeminen. Esittäisitkö teosofina teosofian mukaan kommentteja kokemaani ? Olenko ollut opiskelemassa henkisyyden olemisesta totuus ? Itse olin nuorena materialisti, mutta käänne tuli.

Kyllä elämällämme on "käsikirjoitus". Niin unta vain oli kaikki tää, sanoi Eino Leinokin. Negatiivista karmaahan ei ole olemassakaan, kuin meidän korviemme välissä. Omia kokemuksia on toisen paha mennä arvioimaan.

Miten suhtautua buddhalaiseen käsitykseen kaiken olemisesta tajunnan virtaa ainoastaan. Jotkut sanovat kaikkeus on rakkauden virtaa. Onko silloin rakkauden virta Absoluutti, joka nähdään buddhalaisuudessakin mielen todellisena luontona ? Siis kuitenkin olisi samasta Absoluutista kyse kuin teosofiassakin ( Parabrahman) ? Onko minuus todellisuudessa harhaa, kuten buddhalaisuudessa ymmärretään ?

Meidän korkeampi Minuutemme on yhteydessä tähän Rakkaudentajuntaan,(kosmiseen Kristukseen/Absoluuttiin) mutta on siinä vasta kasvamassa.

Hei! Mikä on ruusu-ristiläisyyden suhtautuminen Islamiin? Entä Mormonismiin? Onko Koraanilla ja Mormoninkirjalla jumalallista alkuperää?

Jokaisella uskonnolla ja maailmankatsomuksella on oma tarkoituksensa ja tehtävänsä ja ne elävät niin kauan kun niitä tarvitaan. Kaikki ne ovat tiettävästi ihmisten kirjoittamia. Jumalaista totuutta ei voida sanoiksi pukea.

Tervehdys. Millaista meditaatiota ruusu-ristiläiset harjoittavat ? Itse harjoitan buddhalaista meditaatiota, onko se perille vievää ruusu-ristiläisittäin ?

Ihmiset ovat erilaisia ja siksi jokainen valitsee itselleen sopivan meditoimistavan. Riippuu tietysti meditoijasta itsestään mihin suuntaan ja tasolle pääsee.

Minkä toivoisi liittyvän yhteen, sen tulee ensin antaa mennä erilleen. Minkä toivoisi heikontuvan, sen tulee ensin antaa kukoistaa. Minkä haluaisi saada itselleen, se tulee ensin antaa toiselle. Siinä on salattu viisaus. Hento ja heikko voittaa lujan ja vahvan. Kalaa ei saa ottaa pois vesisyvänteestä. "Liike synnyttää aina vastavoiman ja tätä kautta vie toivottuun tulokseen ja voiman tulee pysyä salassa omassa elementissä." (salaisuuksien tie: Lao-Tse) Tästä puhutaan paljon tuolla spiritismi-puolella ja tuntuu kuin elämä olisi yhtä hyvää itselle materian suhteen ja kaikki tapahtuu sormea napsauttamalla. Kuitenkin alkukirjoituksessa voi lukea että se vaatii viisautta, aikaa, ymmärrystä ja luopumista sekä kärsivällisyyttä. Helppoo ja kuitenkin pyhätkirjat kertoo toista. Tää ristiriita ei aukene minulle.

Kaikki on helppoa vasta kun osaa. Osamiseen saattaa olla pitkä tie. Henkinen tie on ymmärryksen kasvua ja kuten sanoit: se vaatii viisautta, aikaa, ymmärrystä ja luopumista sekä kärsivällisyyttä.

Hei. Olisihan tässä tärkeämpikin ja ajankohtaisempia aiheita miettittävänä, mutta tämä on vaivannut jo pitempään. Eli ihmisen kehitys. Onko tämä nykyinen ihmiskunta kehittynyt siis eläinkunnasta kuten olen sen ymmärtänyt? Tieteellinen kuva taitaa tällä hetkellä ainakin olla, että simpanssilla ja ihmisellä on sama kanta-isä. Onko tämä miten toimiva teosofisessa-kontekstissa? Välillä tunnun pääsen sisäisesti kiinni todella tästä aiheesta, mutta sitten se karkaa käsistä. Tosin onhan tässäkin hyvä kehittymisen mahdollisuus. Jos pystyt antamaan suuntaa antavan ajatuksen niin olisi hienoa. Valmiita vastauksia en halua:)

Teosofian mukaan emme ole olleet yhtä nykyisen eläinkunnan kanssa. Se, että meillä on simpanssin kanssa sama kantaisä johtuu siitä, että ihminen saattoi aikoinaan siittää elänkunnan kanssa jälkeläisiä, minkä mahdollisuuden sitten luonto sulki. Tämä väärinkäsitys johtuu siitä, että me nykyinen ihmiskunta olimme edellisessä eetteritasolla olevassa manvantarassa eläinkuntana, jolloin nykyinen eläinkunta oli vielä kasvikuntana. Emme kuitenkaan eläinkuntana aikoinaan olleet samanlaisia kuin nykyinen eläinkunta. Me saimme fyysisen muotomme meitä edeltävältä ihmiskunnalta (kuupitreiltä). Kaikki kehittyy! Jos haluat enemmän tästä tietoa, lue sivuiltamme kirjasta: Christosophian peruskysymyksiä 1 ja 2.

Kuulemma Luherin mukaan vaikein kohta selittää UT:ssa: 1.Piet. 3:18-20 Kärsihän Kristuskin ainutkertaisen kuoleman syntien tähden, syytön syyllisten puolesta, johdattaakseen teidät Jumalan luo.Hänen ruumiinsa surmattiin, mutta hengessä hänet tehtiin eläväksi. Ja niin hän myös meni ja saarnasi vankeudessa oleville hengille, jotka muinoin eivät totelleet Jumalaa, kun hän Nooan päivinä kärsivällisesti odotti sen ajan, kun arkkia rakennettiin. Vain muutamama ihminen, kaikkiaan kahdeksan, pelastui arkissa veden kantamana". Osaisitko selittää?

Jos Pietari on näin kirjoittanut tai opettanut ei hän ilmeisesti täysin vielä ymmärtänyt Jeesuksen syvempää merkitystä ihmiskunnan auttajana. Haiskahtaa vähän jonkun munkin kirjoittamalta mielipiteeltä. Kirkollinen lunastusoppihan perustuu tällaisiin mielipiteisiin ja on järjetön, koska se edellyttää, että jumala olisi paholainen, joka tuomitsisi luomansa elävät ja tajuiset olennot ikuiseen kadotukseen. Nooan arkkitaru voi olla vain joko vertauskuvallinen tai paikallinen tapahtuma. Tietäjien mukaan Jeesus oli jo ammoisina aikoina ottanut tehtäväkseen ihmiskunnan auttamisen kun se saavuttaa tietyn kehitysvaiheen. Kyllä me joudumme vielä lukemattomia elämiä syntymään tänne "syntiemme" tähden, jotta itse täysin niistä vapaudumme. Mutta nyt Jeesuksen jälkeen on myös helpommin apua saatavissa.

Miten suhtautua itsepuolustuksen kysymykseen? Onko se sallittu? Minä näkisin koko karman monestikkin itsepuolustuksena ts. sen mahdollistavana.

Henkinen ihminen ei puolustele itseään kun itsellä ymmärretään egoa. Egostahan on pystyttävä täysin luopumaan

HEIPPA! Onko Teillä sellaisia suunnitelmia olemassa, että aloittaisitte Kirjekoulu rp:n omalla kotisivullanne. Niin jonkinlainen KIRJEKOULU olisi hyvä olla olemassa ainakin silloin, jos tulee ymmärrysvaikeuksia, siis silloin kun yrittää selvittää sitä, että mitä RUUSURISTILÄISYYS on ja mitä taas ei.

Kyllä ruusuristiläisyys selviää, kun lukee suurimman osan Pekka Ervastin tuotannosta, jotka voi ladata sivuiltamme. Kun lataa ne koneelleen (50 mb) Adobe Readerilla voit hakea yli sadasta kirjasta ja artikkelista nopeasti vastaukset kysymyksiisi hakusanoilla. Se on valtava tietopankki.
22.8.2010 20:06 kompastelija: |Muokkaa

hei Kauno.. ..tässä mietin,ns.korkeamman minän ja ns.jälleensyntyvän minuutemme välistä suhdetta ja niiden "lupaa" ilmetä tähän persoonallisuuteemme.. sanotaan että korkeampi minuutemme ilmenee ns.omanatuntona..mikä on jälleensyntyvän minuutemme suhde persoonaamme...?. ..kiitos vastauksesta.

Todellisuudessahan meillä on vain yksi minuus. Tämä Minuutemme luo kuin heijastuksena persoonallisuuden tähän dualistiseen maailmaan. Ns. korkeampi Minuutemme todellisuudessa käy koulua luomansa persoonallisuuden kautta, antaen kuitenkin täyden valinnanvapauden tälle.

Ompas kivat sivut ja tulee hymy huulille. Uudistuminen piristää ja artikkeli jutut palanneet. Kiitos Mitä tarkoittaa uskontunnustus ja kuuluuko sitä julkisesti kuuluttaa? Voiko jokin vaatia tai asettaa ehdoksi jollekin. Onko P. Ervast siitä kirjoittanut?

Pekka Ervast on kirjoittanut: Rakkauden hengen täyttäminä apostolit loivat uskontunnustuksensa. He sanoivat, että on parempi uskoa yhdessä kuin epäillä erikseen; he perustivat hengellisen arvoasteikon tottelevaisuudelle, jonka rakkauden henki tekee niin jaloksi ja suureksi, että sillä tavalla palveleminen on hallitsemista; he antoivat muodon kaikkien uskolle ja kaikkien toivolle ja he jättivät tämän uskontunnustuksen kaikkien rakkauden suojaan. Eihän meidän vapauttamme kukaan voi sitoa mihinkään!

Kiitos Kauno vastauksestasi. Luovaa työskentelyä tulisi mielestäni yhä enenevässä määrin harjoittaa erityisesti Kalevalan ja Pohjolan naisten tiimoilta. Siis ihan valtakunnallisellakin tasolla. Katsotaan jos tästä syntyisi ideankipinä tuleviin projekteihini, joissa Kalevalan teema on joktapauksessa mukana. Eläköön Jumalatar meissä! :)

Onko kukaan tulkinnut "Seitsemää Veljestä" esoteerisesti?Sehän on esoteerinen teos,eikä mikään "rehevä kansankuvaus".

Kyllä siitä ovat jotkut, ainakin ruusuristiläiset, pitäneet esitelmiä sen esoteerisesta sisällöstä. En nyt löytänyt niitä painettuna.

Minulla olisi paljon kysyttävää. Olin toivonut, että saisin kysellä Kauno Mannoselta ja kuinka sopivasti iltatuulen siivittämänä löysin tämän nettisivun. Kiitos. Elämässäni tuntuu tapahtuvan paljon Kalevala-asiaa ja asioita, eikä vähiten sisäisesti hengen tasolla. Näin muutamaviikko sitten unen jossa ääni sanoi: Sano sanoja, edes puolikkaita! Tämä on jäänyt mieleeni vahvasti. Voisiko tämä olla itse Väinämöisen viesti? Haluan sen avautuvan, haluan sanoa sanoja! Ilolla ja kiitollisena :)

Hienoa, että jälleen joku uskaltaa kysyä täällä. Tähän kysymykseen tosin on vaikea vastata sillä Kalevalassa sanoilla tarkoitetaan alkuluottehia eli syntysanoja. Onko itse Väinämöinen kehoituksen takana? Sen voit vain itse aavistaa. Ehkä tämä on kehoitus luovaan työhön. Sinut on varmaan huomattu mahdollisena suomalaisuuden, eli Kalevalan syvällisen sanoman esille tuojana.

Ovatko teosofit todella sitä mieltä, ettei kuolemaa ole?

Kyllähän kuolemaa on. Joka päivä on kuolemisen opetrtelun päivä. Täytyy vain syvällisemmin ymmärtää mitä kuolemalla aina tarkoitetaan. Jokaisen ruumis ja sielukin suurimmalta osin kuolevat. Ainoastaan henki on ikuinen meissä.

Päivää, Kauno. Mietin, että, onkohan Kalevalan Kullervolla ja Zoroasterilla todellista yhteistä nimittäjää, kuin mitä päältä päin saattaisi arvuutella ?

En voi juurikaan yhdistää Zarathustraa Kullervoon, niin erilaiset olivat heidän tiensä ja “hedelmänsä”.

Mitä tarkoitetaan meidän korkeammalla minuudellamme?

Korkeampi Minuutemme on meidän todellinen Minuutemme eli Henkemme meissä, joka on luonut alemman minuutemme eli persoonallisuutemme.

 

Moi Kauno! Lueskelin tässä P.E:n Christosophian peruskysymyksiä osa kaksi: Jeesus Kristus, Maailman Vapahtaja. Siinä P.E sanoo, että otollisin aika Jeesuksen inkarnaatiolle oli nimenomaan viidennen juurirodun puolessa välissä; neljäs oli liian materialistinen. Kuitenkin Jeesus syntyi juutalaiseen kansaan, joka tietääkseeni kuuluu nimenomaan tähän neljänteen juurirotuun... Miksi näin? Onko tässä jokin korkeampi esoteerinen salaisuus?

Nimim. Pasi

  Nykyinen geenitutkimus, etsittyään juutalaisten kahdentoista sukukunnan esiintymistä nykypäivässä, on löytänyt yhden sukukunnan geenejä vain Suomen kansan perimästä. Kalevalamme kuvaa kuinka Marjatan poika, joka ilmentää Kristus-syntymää, vapauttaa neljännen juurirodun Väinämöisen tehtävästään. Ajattele itse loput, tai lue PE:n kirja Uudestisyntyvä Suomi.

 

Tervehdys, Joskus näin Pekka Ervastin kirjoituksia internetissä ja ne vetosivat jotenkin maagisesti, enemmän kuin mikään ennen. Teokset ovat sittemmin tehneet minuun suuren vaikutuksen. Hienoa, että Suomessa on syntynyt jotain tällaista. Joskus ajattelin yrittää Ruusu-Ristin jäseneksi. Mietin vaan, onkohan nykyinen Ruusu-Risti ajautunut toimintatavoissaan hyvinkin kauas sitten P.E:n aikojen? Hierarkinen järjestö ja ihmisluonnon tuntien, niin rupesi arveluttamaan. Jos totuuden etsijä joutuukin todella harhaan...Mitä mieltä olette?

Nimim. Pohjolan matkaaja

 Ruusu-Risti järjestö toimii edelleen Pekka Ervastin luomissa muodoissa. Järjestö palvelee edelleen ihmisiä, pyrkien vapauttamaan eikä sitomaan. Oikea kosminen hierarkia on näkymätöntä palvelemista. Edelläkulkijat auttavat aina heikompiaan. Totuutta etsiessä ei pidä olla pelkuri, eikä uhkarohkeakaan. Ruusu-Risti on koulu, jossa samanhenkisten ihmisten kanssa kasvu on hedelmällisempää. Kuten HPB sanoi: Kymmenen ihmisen kanssa edistyy kymmenen kertaa nopeammin kuin yksin. Toivomme, että ihminen on valmis omaehtoisesti pyrkimään jäseneksi sillä emme harjoita jäsenhankintaa.

 

Miten teosofista maailmankatsomusta tulisi toteuttaa käytännössä? Toki oikein elämisellä ja puhumisella, mutta entä onko meditaatio tai muut rituaalit oleellisia henkisessä kehityksessä? Onko ruusu-ristillä omia esoteerisia menetelmiä joita jäsenille opetetaan?

Nimim. Antero

  Henkinen kehitys on tajunnan kehitystä. Meditaatio on lähes välttämätön menetelmä yhteyden kehittämiseksi omaan Minuuteen päin. Se on Omantunnon herkistämistä persoonallisuudessamme. Jeesus sanoi Pietarille: Jos sinä Minua eli Minuuttasi rakastat: kaitse Minun karitsojani, ruoki Minun lampaitani. Tämähän tarkoittaa Minuudesta tulevia ajatuksia. Elikkä meditaatiossa voimme päästä jumalaisten ajatusten yhteyteen. Oikeamielisillä ajatuksilla luomme persoonallisuuttamme oikeaan suuntaan. Tulemme siksi mitä eniten ajattelemme. Mut, ei riitä yksin viisaus, viel suurempaa on rakkaus. Siksi Pekka Ervast sai mestariltaan kehotuksen luoda Ruusu-ristiin älyllis-seremoniaalinen opiskelumuoto, jossa tasapainottuu ajatus ja tunne. Tämä opiskelumuoto toimii edelleen Ruusu-Ristissä.

 

Hei Kauno..eri yhteyksissä mainitaan ns.vanhanliiton tiestä..ja sen kulkjoista vielä nykyään.ns.uudenliiton aikana..kuinka ns.vanhanliiton polkua voisi luonnehtia...kuinka oikea polku ilmenee....kiitos vastauksesta...

Nimim. kompastelija

 Ihmiskunta ja sen kirkkokunnat kulkevat paljolti vielä vanhan-liiton tietä. Mielestäni olennaisin asia on suhtautumisessa "pahaan". Niin kauan kun "pahan" tuomitsemme emmekä sen tarkoitusta ymmärrä, meitä hallitsee vielä tuomion henki, eikä Pyhä-henki. Jeesuksen keskeisin opetus oli pahan vastustamattomuus. Israelissa oli patsas, jossa Vanhan-liiton profeetta Elias lyö miekalla Paalin-palvojapappien päitä poikki. Uuden-liiton profeetta Jeesus antoi mieluummin tapattaa itsensä. Tämä oli vain yksi näkökohta.

 

Onko Suomessa tällä hetkellä ruusuristin piirissä tai muualla henkisiä opettajia niin kuin ervast oli?

Nimim. tiitinen

  Henkisiä kyllä, mutta tuskin Pekka Ervastin veroisia. Henkinen opettaja on ihminen joka on päässyt henkensä yhteyteen niin, että voi sanoa: Isä ja minä olemme yhtä. Joka näkee Minut (Minuutensa) näkee Isän.

 

Paljon on kirjoitettu Jeesuksen teoista ja niiden merkityksestä, nimenomaan henkisistä sellaisista. Kuinka oli hänen maallinen puolensa? Oliko hän inhimillisesti yhtä taitava? Hän teki puusepän töitä käsittääkseni. Oliko hän esim. taitava puuseppä? Asia kiinnostaa koska hän on mielenkiintoinen persoona.

Nimim. Marsille pyhitetty

Pekka Ervast, joka oli saanut luvan tutkia Jeesuksen menneisyyttä, kertoi, että Jeesuksella oli ainoastaan tämä yksi maallinen inkarnaattio. Hän oli vain taivasmaailmasta käsin ottanut osaa ihmiskunnan kehitykseen. Siksi voidaan olettaa, että hän kyllä teoriassa tiesi miten kaikki tehdään, mutta hänellä ei ollut kuin tämän yhden inkarnation aikana mahdollisuus kokeilla kädentaitojaan, ja tuskin hänellä siihen oli tarpeeksi aikaa tullakseen siinä taitavaksi. Hänen tehtävänsä oli opiskella aivan muuta.

 

Erään vihkimyksen seurauksena sain kyvyn tuntea ihmisen auran käsilläni. Ihan uteliasuudesta kysyn; miten ruusuristiläiset suhtautuvat tällaisiin ja yleensäkin vihkimyksiin?

Nimim. Henkisen polun kulkija

 Voisitko selvittää mistä ja minkälaisesta vihkimyksestä oli kysymys. Monet herkät ihmiset ilman "vihkimystä" tuntevat eetteri-auran, johon voidaan akupunktiolla jopa vaikuttaa. Monet näkevät myös astraali-auran, harvemmat menttaali-auraa. Vihkimyksiä voi olla fyysisiä, sielullisia sekä henkisiä.

 

Tarkennan että kyseessä ei ollut varsinaissti vihkimys mutta muutoin voimallinen kokemus korkeissa energioissa. Ennen kyseistä tapahtumaa en ko. taitoa omannut ja koen sen lahjana joka minulle annettiin. Lisäksi koen että käsieni kautta virtaa parantavaa energiaa. Niin, ehkä kerron tämän siksi että uskon että meissä kaikissa on nämä kyvyt. Taitomme ovat vain ajan saatossa rapistuneet ja kaipaavat harjoitusta :) Eikö?

Nimim. Henkisen polun kulkija

 Meillä ihmisillä on ja "annetaan" monenlaisia kykyjä ja lahjoja. Joudumme samalla myös vastuuseen miten niitä käytämme. On hienoa, jos voit tällä kyvylläsi auttaa ihmisiä. On kuitenkin muistettava, ettei parantaminen auta ihmistä, ellei häntä saada ymmärtämään miksi se vaiva hänellä on. Sairaus on monasti salapukuinen siunaus ihmiselle, jotta hän heräisi tai hänet herätettäisiin muuttamaan jotain elämässään.

 

Jos mies puolustaa perhettään väkivaltaista, hetkellisessä mielenhäiriössä olevaa, tai muuten vain sairasta ja järkensä menettänyttä henkilöä vastaan, vaikka sitten voimakeinoin, niin onko siitä negatiivisia karmallisisa seurauksia? Ainakin itse toivoisin, että minut pysäytettäisiin, vaikka sitten iskemällä pää irti, jos olisin tekemässä jotain tolkutonta jollekin perheelle. Itse ajattelen, että toisen posken kääntäminen merkitsee enemmän sitä, ettei ihmisen tule hautoa kostoa tai vihata. Humauttaa voi myös rakkaudella. Jokainen toimii tietysti enemmän tai vähemmän vaiston varassa tällaisessa tilanteessa. Mietin vain, että onko korkein ideaali se, että antautuu ja antaa hullun tuhota lähimmäistensä maalliset kuoret?

Nimim. Hm... /

 Rakkauden käsky menee yli muiden. Pitää käyttää järkeä, ja toimia kuinka oikeimmaksi näkee. Asiat ovat tilannekohtaisia, eikä toinen voi sanoa, mikä on toisen oikea. Meidän velvollisuutemme on suojella jokaista lähimmäistämme, niin väkivallantekijää kuin kohdettakin. Estämällä väkivallan, tekijää häntä pahoin vahingoittamatta, suojelemme häntä häneltä itseltään. Emme siihen pysty, jos vihastumme. Hyvä tahto tuo oikeat keinot hätätilassa, mutta niitä on hyvä pohtia etukäteen, kuivaharjoitella, että tositilanteessa sitten toimii oikein. Karmaa syntyy, jos toimimme elämän lakien vastaisesti.

 

Voiko A-A:lainen liittyä joukkoonne, vai mahtaako kuulua edes ihmis sukuun?Mikä on REHELLINEN kantanne Rupisen tien kulkijasta? Maanpäällinen helvetti on tosiasia kokemukseni mukaan!

Nimim. Raitis päivä kerrallaan.

Luuk.15.7. Minä sanon teille: On ilo taivaassa suurempi yhdestä syntisestä, joka tekee parannuksen, kuin yhdeksästäkymmenestä yhdeksästä vanhurskaasta, jotka eivät parannusta tarvitse. Tämä on meidänkin kanta. Joten tervetuloa vain. Ihmisen mitta on toinen kuin hänen ongelmansa.

 

Kokiko Jeesus lopullisen fyysisen kuoleman ristillä, vai nousiko hän haudasta jatkamaan työtä, esim. antamaan lähetyskäskyn ja Pyhän Hengen. Teosofian sivuilta luin, että Raamatun ristiinnaulitsemiskertomus perustuu tapahtumiin ja asioihin, mitkä kävivät ristiinnaulitsemisen edellä.

Nimim. ent.lestadiolainen

Jeesus oli veljistämme ensimmäinen, joka voitti kuoleman eläissään. Tämä tarkoittaa, että hän ei kuollut ristillä (hänen sääriluitaan ei katkaistu, mikä olisi johtanut kuolemaan), vaan hänen fyysis-eteerisestä kehostaan organisoitui haudassa ollessaan ikuinen käyttöväline, kirkastusruumis (kuva jäi käärinliinaan),jonka (atomit) ihminen voi halutessaan muuttaa näkymättömäksi tai eläväksi ruumiiksi. Golgata-vihkimys vastaa vanhan-liiton arhat vihkimystä, mutta Jeesuksella se oli täydellisempi, hän toi sen fysiikkaan asti. Jeesushan opetti 11 vuotta opetuslapsiaan kuolemansa jälkeen, josta kerrotaan gnostilaisten Pistissofia kirjassa. Jeesuksen elämä oli myös vertauskuvaa siitä, mitä me jokainen tulemme elämiemme aikana läpikäymään.

 

Onko sinulla mitään ohjetta ihmiselle, joka on "päihdevammainen". muuten sydämeltään hyvä ja kärsii sairaudestaan?

Nimim. "Penasta huolissaan"

 Siihen ei paljonkaan ulkopuolinen voi vaikuttaa, jos ei hänessä itsessään saada herätettyä jumalaista tahtoa vapautumaan sairaudestaan. Tieto elämän tarkoituksesta ja sen tuomasta suuremmasta onnesta ja hengestä kuin spiritus forttuksesta saa ihmisen ainakin yrittämään voittaa alemman luontonsa. Totuuden tieto vapauttaa. Se on tietysti pelkkä fraasi, ellei ihmistä saadaan ymmärtämään ja siten vastaanottamaan sitä tietoa joka vapauttaa. AA:n ohjeiden noudattaminen on vapauttanut ystäväpiirissäni ainakin yhden kuudeksi vuodeksi. Se luo jo hyvät mahdollisuudet, jos ihminen kärsii tästä sairaudestaan. AA:ssa samankaltaiset auttavat toisiaan pysymään kuivilla.

 

Mitä mieltä olet ihmisestä, joka on täysin materialisti ja ateisti? Ei usko mihinkään muuhun, kuin siihen mitä näkee?

Nimim. Mie Vaan

 Hän on lähempänä Jumalaa kuin sokea uskovainen. Hän on ryhtynyt jo käyttämään omaa järkeään. Ateismi on monen totuudenetsijän alkuvaiheita, kun he ovat tajunneet tiettyjen uskonnollisten piirien tietämättömyyden.

 

Kuinkas suhtaudutte ns. Lucid-uneksimiseen? Se tarkoittaa tietoista uneksimista, jossa ihminen vie tietoisuutensa mukanaan nukahtamisen rajan toiselle puolelle. Tähän on moni erilaisia keinoja, ja niitä löytyy netistä. Pääperiaate on, että yritetään viedä tietoisuus nukahtamisen tuolle puolen. Sanotaan, että lucid-unessa aistimukset saattavat olla yhtä vahvoja kuin todellisessakin elämässä, ja kokenut uneksija voi hallita oikeastaan koko ympäröivää todellisuuttaan: hän voi lentää ja vaihtaa "maisemaa" silmänräpäyksessä, pelkästään ajatuksen voimalla. Onko tämä astraalimatkailua vai mitä? Onko lucid-matkoissa joitakin esoteerisia vaaroja?

Nimim. Uneksija 

Vilpittömiä totuudenetsijöitä on kautta aikain varoitettu "unikehovaeltamisesta"! Ei siis kannata lähteä treenaamaan tällaisia konsteja. Kyllähän kuka vaan sinne pääsee, ja on suuri houkutuskin vielä mennä utelemaan ystäviensä yöelämää. Elämä antaa meille monenlaisia kykyjä kun se katsoo, että olemme voittaneet egomme itsekkäät halut, ettemme käytä ennen aikojaan näitä kykyjä vahingoittaaksemme itseämme, ja hidastaaksemme siten HENKISTÄ kehitystämme.

 

Hei! Tuolla aivan alussa mainitsit että kala symboli on lähtöisin ihmisiltä joita kristityt vainosivat. Voisitko kertoa hieman tarkemmin asiasta...kiittäen

Nimim. Rapu

 Kala vertauskuvana on ikivanha. Se ilmeni jo vanhassa Egyptissä ja tuli mahdollisesti essealaisveljeskunnalle jo sieltä. Sitä tavataan alkukristillisillä gnostikoilla jotka piirsivät niitä katakombeihin piilouduttuaan "oikeaoppisilta kristityiltä".

 

Miten tämä kuudes juurirotu nykyään voi ja missä ollaan menossa, siitä olisin kiinnostunut?

Nimim. NN

 Kuudetta juurirotua ei vielä ole synnytetty. Vasta on ihmisiä, jotka alkavat ilmentämään kuudennen juurirodun dharmaa. Elikä viidennen juurirodun kuudetta alarotua eli kulttuuria edustavat jo monet totuutta etsivät ihmiset.

 

Hei Kauno...jos ajattelee vihkimyksiä jonkinlaisena henkilökohtaisena,päivätajuisina, kokemuksina..joidenka kertominen ulkopuolisille on ns.kielletty..kuinka ymmärtäisit ihmisen ns.henkisten kokemusten kertomisen kanssa olevan(tietysti asiasta jotain ymmärtävälle,johon luottaa)... ..ja henkisten pyrkimystensä ja miten niitä pyrkii toteuttamaan.. ..näitä hiljaa mietin.. sitä ei koskaan valmihiksi saa..sitä ain rakentaa.. voiko siintä vain ,viittauksin toista valottaa.. ...taideteosta kai sisällään jokainen rakentaa..

Nimim. kompastelija

 Vanhat ruusuristiläiset sanoivat, että kannattaa ainakin viisi vuotta kätkeä ne sydämeensä ja pohtia niitä hiljaa itsekseen, ennen kuin niistä kenellekään kertoo. Se on siksi suuri aarre, että pitää varoa "ryöväreitä", kunnes "varustukset" ovat tarpeeksi lujat.

 

HEI! Kysyisin Teiltä, että riittääkö Ruusu-Risti ry:ssä "taivaspaikkaan" ts. totuuteen se, että uskoo Jumalaan ja Jumaluuteen määrittelemättä ennen mainittuja käsitteitä mitenkään muuten. Jos Te sanotte, että pelkkä usko riittää, niin miksi tällöin jokin uskomusjärjestelmä tai uskonto olisivat muita parempi? Eiköhän tällöin riittäisi se, että uskoo johonkin ihan mihin tahansa sen suurempaa valintaa tekemättä? Tämä tuli minulle mieleen, kun kuuntelin verkossa SRK:n suviseurojen saarnoja. Saarnamiehet sanoivat, että tee parannus ja pyydä syntejä anteeksi, niin pelastut ja he lupasivat antaa ne anteeksi Jeesuksen Kristuksen nimessä ja veressä. Edellä olevan ymmärsin niin, että riittää, kun vain uskot. Ajattelin tällöin, että mihin pitää uskoa.

Nimim. Kalevi-Armas 

 Jokaisella ihmisellä on elämänusko, joka tulee menneiden elämien henkisen kasvun myötä tähän päivään. Tämä elämänusko vaikuttaa sen mihin uskomme ja mitä totena pidämme. Se perustuu kokemusperäiseen tietoon ja ymmärryksen kasvuun, joka etsii elämän totuutta eikä tyydy sokeaan uskoon. Todellinen usko eli jumalainen tahto herää ihmisessä kun hän pääsee tajunnassaan oman henkensä (korkeamman Minuutensa) yhteyteen. Uskolle löytyy niin paljon tekstiä Pekka Ervastilta, että kannattaa lukea vaikka Christosofia kirja, niin asia selviää laajasti.

 

Olisin kiinnostunut näkemyksestäsi totuudenetsijöiden lahkoutumisesta.

Nimim. hyvä,parempi,minä

Jos tarkoitat lahkoutumisella perinteistä uskonnollista lahkoutumista, ei sen pitäisi enää kuulua totuudenetsijöille. Mikäli ihminen etsii vakavasti totuutta, niin totuus on vapauttava hänet, niin kuin Jeesuskin asian ilmaisi. Oikeat seurat eivät sido ihmistä, vaan vapauttavat. Ihminen, joka on vapautunut, ymmärtää ja hyväksyy muiden ihmisten tarvitsemat erilaiset tiet ja oppirakennelmat kasvaakseen ihmisyyteen.

 

hei Kauno.lomalta paluusi kunnijaksi pieni pähkinä purtavaksi:H.P.Blavatsky on maininnut jossain tekstissä"älkää luulko,että mestarit lähettävät ketään maailmaan ennen vuotta 1975" onko yleisessä tiedossa jokin henkilö joka sopisi täksi "henkilöksi".?kiitos.

Nimim. kompastelija

 Tämä ennustushan perustuu siihen tietoon, että joka vuosisadan viimeisellä neljänneksellä ilmestyisi jokin huomattavampi lähettiläs ihmiskunnalle. Yks' ja toinenkin porukka on jo näitä lähettejä nimennyt. Niitä alkaa olla jo sen verran monia, jotta alkaa epäilyttää, että onkohan se suuri oikea vielä kasvamassa. En tiedä yleisestä tiedosta, mutta itse en ainakaan vielä nimeäisi ketään "ehdokkaista". Saattaahan olla ettei mitään lähettilästä tulekaan, vaan henkinen tieto lisääntyy nyt monilla muilla tavoin, mikä on selvästi nähtävissäkin. Lienen toinen "kompostelija"

 

Minulle on pitkään ollut epäselvää mitä tarkoitetaan korkeammalla itsellä ( Blavatskyn termi Teosofian avaimessa) ja korkeammalla minällä? Onko ylempi manas sama kuin korkeampi minä? Eräässä kirjassaan Ervast sanoo, että korkeampi minä vastaanottaa Kristuksen ja silloin syntyy muistaakseni kristustajunta/valaistumine. Mutta mikä rooli jää korkeamalla itselle? Vai onko korkeampi itse sama kuin Kristus? Jumala?

Nimim. Spegla

 Sanat ovat sanoja ja huonoja informaatiovälineitä. Samalla sanalla on monta käyttöä ja merkitystä. Voidaan sanoa, että korkeampi Minuutemme on sama kuin korkeampi Itse eli Minä Itse. Steiner puhuu Henki Itsestä, tarkoittaen samaa eli meidän henkeämme. Kalevala puhuu vastaavuutena Pohjan Neidosta, Jeesus taivaallisesta Ylkästä ym. Korkeampi Minuutemme on Monadimme eli Jumalkipinämme ilmennyt puoli eli ylempi manas tai buddhi-manas, jolloin Kristus-tajunta eli rakkaus jo siinä ilmenee. Todellisuus on kaukana sanoista ja paljon ihmeellisempi.

 

Onko oikealla tiellä,jos käärme puree kantapäähän. Miten se ilmenee nykyaikana?

Nimim. Adam

 Kaikella jonka joudumme kohtaamaan, on jokaiselle henkilökohtainen merkityksensä. Vertauskuvallisestihan Akilleen kantapää on meidän heikko kohtamme kuten Kalevalassa Lemminkäisellä Märkähattu karjanpaimen, joka koitui hänen kohtalokseen. Jos me väkivalloin poljemme eli yritämme poistaa kyitä itsestämme purevat ne ja levittävät myrkkynsä. Eli jos olemme saavuttaneet sopusoinnun luontomme kanssa, mikään paha ei meitä enää kohtaa.

 

Millä tavoin roolipelaaminen vaikuttaa astraalimaailmaan? Onko esim. "pahoja" teemoja käsittelevän roolipelin pelaamisessa salatieteelliseltä kannalta riskejä, ja jos on, niin minkälaisia?

Nimim. Ropettaja

Kaikessa polaarisessa ilmennyksessä on mukana hyvä ja paha. Kummassa puolessa tajuntamme viipyy, sitä puolta kasvatamme itsessämme. Me olemme kyllä jo mestareita pahassa, mutta hyvässä on vielä paljon oppimista. Persoonallinen hyväkin kuitenkin on vain pahan takapuoli, joten etsikäämme niiden takaa totuutta eli tosihyvää, niin vältymme turhilta kärsimyksiltä. Kannattaa siis pelata "tosihyviä" roolipelejä.

 

on kirjoitettu siitä oikein anomisesta.. ..sanoilla on tietääkseni oma merkityksensä.. .mutta onko kyseessä kuitenkin enemmän ns.menttaalisten voimien suhteellisesta määrästä... ..jokainen saa ansionsa mukaan..voimiensa mukaan.. ns.kehityksensä mukaan.. onko jokin mietiskely tekniikka jota voi näihin pyrkimyksiin soveltaa.. ..kiitos vastauksesta..

Nimim. niin tietämätön kulkija ma vainen

Mielestäni oikea tapa anoa on pyrkiä elämään epäitsekkäästi eettisten elämänlakien mukaisesti. Siinä mentaalista mietiskelytekniikkaa kerrakseen. Jeesuskin sanoi, että kyllähän taivaallinen isänne tietää mitä te tarvitsette, ei teidän sitä tarvitse anoa. Elämässä kuitenkin toimii YYA sopimus, joten anova saa ja kolkuttavalle avataan. Kannattaa kuitenkin kolkutella oikeille oville, ja anoa oikeita asioita, joita ei  alempi persoonallisuutemme monastikaan etsi ja halaja.

 

ken on ajattelija? täs mietin,ajattelen, en mieli ole,lienen tarkailija mielen takana! mut ken on tarkkailija? kiitos vastauksista.

Nimim. taivastelija

 Pohjan-Neito, Taivaallinen Ylkä eli oma korkeampi Minuutesi, henkinen omatuntosi.

 

Luin Juudas Iskariotin evankeliumia, mitä mieltä oli PE hänestä, nykyinen paavi ainakin sanoi, että Juudas on ja oli petturi.

Nimim. Simon

PE: Hän oli Juudas, yksi niistä, jotka rakastivat Jeesusta koko sydämestään. Ei meillä saa olla sellaista tavallista käsitystä, että hän oli kadotuksen lapsi ja Jumalan pettäjä, niinkuin dogmatiikassa sanotaan. Silloinhan me voisimme yhtä hyvin sanoa, että hän oli maailman pelastaja, koska Jeesus ristiinnaulittiin hänen takiaan. Älkäämme sotkeko dogmatiikkaa siihen. Tämä oli suuri tragedia. Juudas teki kaiken rakkaudesta ja uskosta. Hän erehtyi. Kuka meistä ei erehtyisi.

 

HEI! Haluaisin Teidän kertovan, että miten tyhjästä voi syntyä jotakin. Jos ajatellaan, että tyhjästä voi syntyä materia (aine), niin miten meidän on suhtauduttava matemaattiseen fysiikkaan? Onko yleensä mahdollista käyttää fysikaalisissa kaavoissa muuta kuin parametreja? Yliopistofysiikassa on olemassa kaksi perussääntöä, joihin kaikki fysiikkalaskut perustuvat. Ne ovat: Ainetta ei voi luoda eikä hävittää mutta olomuotoaan se voi vaihtaa ja toinen on se, josta käytetään nimeä energian häviämättömyyden laki ja se on sellainen, että energia voi muuttaa olomuotoaan - tulla potentiaalienergiasta liike-energiaksi, mutta sitä ei voi luoda eikä hävittää. Miten Teidän mielestä on selitettävä ns. big bang suuri pamaus? Miten voi sellainen tila supistua, jossa ei ole hitustakaan materiaa eli joukko-opillisesti materiasta tyhjä tila? Minä en osaa tähän vastata, joten epäilen myös erittäin vahvasti suhteelisuusteorian järkevyyttä ja realistisuutta. Suhteellisuusteorian perusta on ns. neliulotteinen geometria eli siinä täytyy ottaa xyz-koordiaattien lisäksi myös w-koordinaatti, ts täytyy olla sellainen avaruus olemassa, jossa on xyzw-ympäristö. Voisi ihan hyvin kysyä, että minkälainen on neliulotteisessa avaruudessa suora, pinta-ala, kuutio, taso, tilavuus jne. Mikä voisi olla w-ulottuvuus? Se ei voi olla filosofien mielestä aika, sillä se on epäsymmetrinen ts. aika on virtasuure ja pituus, leveys ja korkeus ovat paikkasuureita. Jos myös ajatellaan, että maailmankaikkeus laajenee, niin mitä on ollut ennen alkua ja lopun jälkeen? Tämäkin on sellainen kysymys, johon en osaa vastata. Mitä Te ajatteletta tästä asiasta?

Nimim. Kalevi-Armas

Esitin tämän kysymyksen veljelleni, joka on matemaatikko ja näitä pohtinut. Hän vastasi: Tiedetään että nykyiset kvanttiteoria ja suhteellisuusteoria ovat vasta alustavia malleja joissa on vielä ratkaisemattomia puutteita. Käsittääkseni nykyihmiskunnalle ei anneta vielä enempää tietoa, koska se olisi tuhoisaa maapallolle, kuten kävi Atlantis-mantereelle. Atlantilaiset hallitsivat painovoimaa ja mahtavia energioita mutta käyttivät niitä tuhoamiseen. Korkeampaan tietoon pääsee käsiksi vain kun on kehittynyt riittävästi henkisesti ja moraalisesti. Fysiikkaa ja kemiaa kannattaa silti tutkia, aina löytyy jotain uutta. Nykyisen kvanttiteorian mukaan tyhjästä syntyy ja häviää ainetta jatkuvasti mutta tämäkin on vain malli. Ainemaailma näyttää nykyisin koostuvan lähinnä informaatiosta, kuten kvanttikentät.

 

..jossain mainitaan ns.kaikkijallisen rakkauden-.tahdon-.ajatus voiman.. kehityksen myötä syrjäyttävän ihmisen ns.persoonalliset voimat... ..olisiko kyseessä jonkinlainen ns.minuuden mureneminen... ..ja olisiko kyseessä mahdollinen liukuminen kapealta polulta.. ..missä suhteessa ns.korkeampi-minä olisi tässä kaikkijallisten energioiden esiin marssissa.. kiitos vastauksesta..

Nimim. liukuhippijäinen

 Kyllä alemman persoonallisen minän tulee luopua olemassaolostaan korkeamman puolensa "Taivaallisen Ylkänsä" hyväksi. Alempi ja ylempi yhtyvät kokonaiseksi ihmiseksi, jolloin kosminen Kristus-tajunta astuu aineelliseen maailmaan asti, kuten se tapahtui Jeesuksessakin.

 

Miten te näette ajan ennen alkuräjähdystä? Mistä kaikki materia on lähtöisin, jos ennen alkuräjähdystä ei ole ollut mitään? Hämmentävää...

Nimim. Ransu

 Eihän oleva voi syntyä olemattomasta. Näkyvä kylläkin voi syntyä meille näkymättömästä. Kalevala sanoo asian näin: "Jop on astuikse alemmas". Näkymätön astuu meille näkyväksi. Henki astuu aineelliseen muotojen maailmaan. Ainettahan sinänsä ei ole olemassa, kuin meidän tajunnassamme. Aine koostuu atomeista. Atomi on voimapyörre ja voiman takana on aina tajunta, ja tajunta onkin jo henkeä. Ihmistenkin luomat esineet ovat saaneet alkunsa ajatuksesta, näkymätön muuttunut näkyväksi.

 

Mitä mieltä olette Saddam Husseinnin tai Pohjois-korean toimista.Jos ei tuomita niin pitäisikö sallia?Jos ei niin miksi ja mitä muu maailma silloin saavuttaisi?

Nimim. Mielipide

Pahan pitää tulla maailmaan jos se on tarpeen, mutta voi sitä jonka kautta se tulee. Maailmassa kaikki on järjestyksessä, kun me saatamme vain oman tajuntamme järjestykseen.

 

HEI! Mitä eroa on hengentieteellä ja henkitieteellä? Muistan, että joskus on henkitiedenimeä käytetty ns. humanistisista tieteistä ja hengentiede on antroposofisen seuran eli steinerilaisen suunnan oppi. Mitä Te sanotte ennen mainituista asioista?

Nimim. Kalevi-Armas

 Minusta niissä kuvastuu sama ero kuin henkisyydellä ja hengellisyydellä. Henkinen on hengen ja hengellisyys sielun alueella toimivaa.

 

Kysyisin suhteestanne 1960-luvun henkiseen ja vaihtoehtokulttuuriin. Annatteko sille mitään arvoa?

Nimim. hm

 Jos kulttuuri on henkistä niin se on hedelmällistä olkoon aikakausi mikä vain. Vaihtoehtoisia malleja aina tarvitaan ulkoisissa kulttuurien kehityksissä ja ilmentymisissä. Kaikki on arvokasta ja välttämätöntä mikä ilmenee. Me emme vain aina ymmärrä mikä on niiden tarkoitus.

 

Jos sanat ovat huono informaation väline niin miten ilmaista. että rakastaa toista. Itse turhaudun usein, vaikka kuinka tuntisi rakastavansa toista ja luulee osaavan sen jopa sanoa ja ilmaista, mutta ei...ja jälkeenpäin myös itse huomaa, että sehän ihminen tarkoitti juuri sitä, eli mikä siinä on kun ei jummarra...

Nimim. Helppi

 Paavali antoi neuvon: Rakkaus on kärsivällinen, rakkaus on lempeä. Rakkaus ei kadehdi, ei kersku, ei pöyhkeile, ei käyttäydy sopimattomasti, ei etsi omaa etuaan, ei katkeroidu, ei muistele kärsimäänsä pahaa, ei iloitse vääryydestä vaan iloitsee totuuden voittaessa. Kaiken se kestää, kaikessa uskoo, kaikessa toivoo, kaiken se kärsii.

 

Kuka on keksinyt suomen sanan taiteilija?

Nimim. Auta, tää on tärkeetä!

Sana taide otettiin suomen kieleen uudissanaksi. Sana on johdettu taitaa-verbistä. Latinassa taide on ars, joka sana merkitsee: taito, taide, tieto, tiede. Eräiden kielten taidetta merkitsevä sana palautuu tuohon ars-sanaan. Saksassa ja ruotsissa on käytössä Kunst ja konst, jotka nekin merkitsevät taitoa, tietoa ja taidetta.

 

Miksi ette usko Raamattuun Jumalan omana sanana. Raamattu sanoo, että on Isä, Poika ja Pyhä Henki. Jos ette usko, olette harhaoppisia. Lisäksi te olette yhteydessä kaikenmaailman salaseuroihin. Tulkaa Jeesuksen luokse, Hän odottaa teitä.

Nimim. kristitty

 Jeesus on jo opettajanamme siksi emme tuomitse ennää mitään salaseurojakaan.

 

Eikö meediotilaisuudet yms. spirituaaliset yhteydet joissa ollaan yhteyksissä "rajan" taa saata olla huonoksi?

Nimim. etsivä

 Ei yksin "huonoksi", sillä kaikella on tarkoituksensa. Mika Waltari esim. kanavoi Sinuhelta arvokasta historiallista tietoa, joten sanottiinkin että Waltarilla oli enemmän tietoa vanhasta Egyptistä kuin arkeologeilla yhteensä. Sibelius kanavoi sfäärien musiikkia. Monet ovat saaneet lohdutusta myös meedioistunnoista. Heränneelle totuudenetsijälle ne ovat hidastavia turhia ajanvietteitä. Kalevalassa Aino joutui astraalimaailman viettelysten lumoihin ja teki siten henkisen itsemurhan.

 

Miksi täältä saa joskus aivan käsittämättömiä vastauksia?

Nimim. kysyvä

 Sanat ovat kaikkein huonoin informaatioväline. Me jokainen puemme samanlaiset ajatuksemme hieman erilaisiin sanayhdistelmiin, joten siinä jo muodostuu helposti käsite-eroja. Luin hiljattain lääkärin tekemän diaknoosin selkärankani mangneettikuvauksesta, enkä ymmärtänyt siitä yhtään mitään. En minäkään aina selvästikään ymmärrä kirjoittajan omaa ajatusta hänen luomastaan tekstistä.

 

Luin juuri että yhteydet "rajan" toiselle puolen, tapahtuivatpa ne kanavoinnilla, tarot korteilla, meedion välityksellä, shamanismilla, healingillä jne...eivät olisi hyväksi. Syynä mainitaan "eetteririisto". Onkohan Ervast käsitellyt asiaa jossain yhteydessä tai onko sinulla tietoa.

Nimim. etsivä

Kyllähän Ervast varoittaa ainakin vaivaamasta vainajia, mutta ei suosittele myöskään yhteyksiä muihin astraalitason olentoihin. Jos emme ole päässeet henkisen tason kansalaisiksi on astraalimaailmasta pelkkää haittaa kehityksellemme, joten se maailma meidän tulee ohittaa. Käsittääkseni näkymättömän maailman kehittyneemmät olennot voivat viedä myös eetterivoimiamme, jos heidän vietäväksi alistumme. Kyllähän jo vainajatkin voivat ammentaa meidän astraalivoimiamme jos emme itseämme hallitse.

 

kun ihmisen lihallinen ruumis muuttu takaisin maan tomuksi.mitä sen jälkeen tapahtuu.

Nimim. kippo

Persoonallisuus jatkaa kuolemanjälkeisissä tiloissa, mutta Minuus katkaisee yhteytensä siihen kohta kuoleman jälkeen. Laajemmat tiedot saat esim. Ervastin kirjasta: Elämää kuoleman jälkeen.

 

Mikä on kantanne feminismiin?

Nimim. weljet

Voin vain sanoa oman kantani, joka näkee ettei mikään ole yksin hyvää tai pahaa. Riippuu siitä miten ja mihin sitä käytetään. Miehenä voin sanoa kokemuksesta, että on olennaista että olen'naista, maaäidin Kauno'kaista.

 

Kristinuskossa voi saada synnit anteeksi ottamalla vastaan Jeesuksen( Kristus). Onko teosofian mukaan mahdollista saada syntejään anteeksi jollakin menettelyllä? Entäpä kotellaanko ihmistä elämän aikana?

Nimim. Spegla

Matt.6.14. Sillä jos te annatte anteeksi ihmisille heidän rikkomuksensa, niin teidän taivaallinen Isänne myös antaa teille anteeksi; 15. mutta jos te ette anna ihmisille anteeksi, niin ei myöskään teidän Isänne anna anteeksi teidän rikkomuksianne. Anteeksi antamalla maksamme pois vanhoja rikkomuksiamme, velkojamme (syntejämme) edelleen. Jos saamme todellisen uudestisyntymis-kokemuksen, jolloin pääsemme Kristus-tajunnan yhteyteen, niin siinä tajunnan tilassa koemme kuin olisimme täysin synneistä vapaita. Ehkäpä tästä johtuu kirkkojen käsitys syntien anteeksisaamisesta. Joka päivä on koetusten päivä.

 

Jos voisit antaa yhden elämänohjeen, jossa olisi tiivistettynä kaikki mielestäsi tarpeelliset seikat, niin mikä se olisi?

 Viis'astuminen. Sillä tietämättömyys on ainoa paha mistä kaikkinainen muu paha ja kärsimys (erillisyys "Jumalasta")saa alkunsa. Tämä suomen kielen viisastuminen jo viittaa niihin suurten opettajien antamaan viiteen elämänohjeeseen joita noudattamalla eli astumalla ihminen viis'astuu. Me monasti vain viis'astelemme ja viis'veisaamme näistä askeleista. Viisastumisen tiet löytyvä mm. Jeesukselta, Buddhalta, Kalevalasta ym.

 

Kiitos toiveikkaasta vastauksesta. Osaatko yhtään jeesata mistä kannattaisi aloittaa oma tie? Raamattu on tuttu, samoin jotain Pekka Ervastin kirjoja olen lukenut joskus.

Nimim. Ihmettelijä

 Jos raamattu on tuttu, niin kannattaa tutustua Pekka Ervastin kirjoihin: Jeesuksen salakoulu ja Vuorisaarna. Ne antavat aavistuksen siitä mitä todellinen esoteerinen kristinusko on.

 

Onko teidän jäsenillä ollut mitään "yliluonnollisia" kokemuksia mistään? Oletteko saaneet varmuuden käytännön kautta siitä, että ateistinen maailmankuva ei ole oikea? Entäs Raamattu-sidonnainen kristillisyys? Minä olen lähinnä agnostikko, mutta etsin siitä huolimatta.

Nimim. Ihmettelijä

 Mitä olen kuunnellut 45 vuoden ajan jäseniemme kertomuksia kokemuksistaan, niin ne, jotka ovat niistä kertoneet, ovat kokeneet suuriakin henkisiä kokemuksia (todellisia uudestisyntymisiä) pienemmistä valaistumisista puhumattakaan. Jotain olen jo itsekin kokenut. Olen myös omasta kokemuksestani vakuuttunut, että ateistinen ajattelu on vielä kokemattomuutta. Ruusu-Risti ei ole sidoksissa mihinkään uskonnollisiin suuntauksiin tai niiden oppirakennelmiin. Toki tutkimme mahdollisimman laajasti ja syvästi Jeesuksen ja Buddhan sekä muiden ihmiskunnan suurten viisaiden opetuksia.

 

1)Ihmisellä on aina ollut inhimillinen tarve saada merkitystä olemassaololleen mm. henkisen elämän kautta. Nimettiinpä tuo merkitys Jumalaksi, totuudeksi tai vaikka kosmiseksi rakkaudeksi ei se poistane sitä perspektiiviä, että olemme pelkkää pölyä ja välähdyksen puolikkaita maailmankaikkeuden mittakaavassa. 2)Miksi siis vaivautua? 3)Uskovatko Ruusu-Ristiläiset ymmärtävänsä todellisuutta muita paremmin? 4)Lapsikin ymmärtää, mikä ero on hyvällä ja pahalla.

Nimim. Kunhan kysyin

 1)Ilman tätä "pölyhiukkasta" maailmankaikkeus ei olisi täydellinen. Siksi meille on annettu suuri vastuu jumalaisen suunnitelman toteuttamisesta. 2)Monet faktat todistavat, että kannattaa "vaivautua". 3) "Paremmin ja huonommin" ovat vain dualistisia käsitteitä ja ovat totuuden kannalta merkityksettömiä. 4) Kyllä, mutta lapsi ei vielä ymmärrä miten niistä vapaudutaan.

 

HEI! Mitä Teidän mielestä tarkoittaa tosiasia? Mistä me tunnemme, että mikä on tosiasia? Onko Teidän mielestä ainoa keino tunnistaa tosiasiaväite ns. vaisto, tahto ja tunne? Minusta meillä pitää olla jotkut keinot. Eiköhän tosiasia jostakin ole totuus siitä jostakin? Kyllä Teillä täytyy olla jokin keino selvittää se, että mikä on valetta ja mikä on totta. Onko mahdollista saada ns. täydellistä tietoa vai onko tieto aina enemmän tai vähemmän epätäydellistä?

Nimim. Kauko

Tosiasioita on paljon, mutta totuus on yksi. Persoonallinen tieto on aina enemmän tai vähemmän epätäydellistä eikä siten totuutta. Jokaisella on omat tosiasiansa. Mitä enemmän me noudatamme elämässämme eettisiä lainalaisuuksia, sitä lähemmäksi totuutta pääsemme ymmärryksessämme. Materialistinen tieteellinen totuuskin on jatkuvasti vain syvenevä. Matematiikka on tieteellisistä totuuksista lähimpänä todellisuutta. Täydellinen tieto on saatavissa vasta hengen tajunnassa. Mutta se ei enää ole "tietoa" siinä mielessä kuin nyt, vaan tietoisena elämistä.

 

miksi elämän opiskelialle tarjotaan hienoja riittejä /seremonioita niin kuin useinpaan järjestöön kuuluu, koska ei milloinkaan ole pois jumalasta ollutkaan kaikki on ajatuksen päässä. kaikki henkinen pohdinta on tehtävä itse,kannettu vesi ei kaivossa pysy.kaikki vastaukset löytyvät sisältä ei ulkoa.

Nimim. ajattelia

 Aivan samoin kuin Jeesus opetti kansalle vertauskuvin syvällisiä asioita jotta ne helpommin ymmärrettäisiin, niin samoin seremonioihin on kätketty syvällistä opetusta kokemusten kautta. Tunneäly johtaa henkiseen ymmärtämiseen helpommin kuin pelkkä älyllä ajattelu. Miehen naisekkahan eli tunneälyn tasapainoon voi Kalevalan Vaakalintu Valkeinen eli Pyhä Henki laskeutua.

 

Olen ryhtynyt kasvissyöjäksi, koska katson lihansyönnin olevan moraalisesti tuomittavaa eläinten tappamisen vuoksi. Mutta onko teosofiassa kielletyä lihan syönti ?

Nimim. spegla

Ei teosofia ole uskonto ja siten jonkinmoinen moraalinvartija. Kyllä lihan syömättömyys on jokaisen oma asia. Kyllähän valveutunut ihminen luopuu lihankin syönnistä, mutta sitä ennen on kyllä paljon tärkeitä asioita mistä kannattaisi ensin luopua.

 

Kun ihminen sairastuu, onko hänen parempi kääntyä koululääketieteen vai vaihtoehtoisten hoitojen puoleen, kuten kansanparantajalle. Mitä ajattelette kaukoparantamisesta ja käsillä parantamisesta?

Nimim. Mimosa

 Tämä on tietysti vain minun mielipiteen: Jos ihmiselle on suotu saada helpotusta sairauden tuomasta kärsimyksestä, niin on ilmeisesti sama kelle parantajalle hän menee. Mutta jos hän haluaa todella parantua sairaudesta, on hänen tehtävä elämässään parannus siitä "sairaudesta" (väärästä elämäntavasta),josta oireet ovat seurausta. Kaikki sairaudet ovat parannettavissa, mutta ei kaikki ihmiset. Helpotusta kärsimyksiin kannattaa aina hakea, mutta se on vain väliaikaista ellei paranna itse itseään. Karmallisiinkin sairauksiin voidaan vaikuttaa oikeilla elämäntavoilla. Sairauden voi kokea myös salapukuisena siunauksena.

 

Miten te suhtaudutte Saatanaan ja/tai Luciferiin, ja mikä on hänen/heidän rooli ruusuristiläisyydessä?

Nimim. Antti

 Saatanat eli Asurat lienevät jo paljolti jättäneet ihmiskunnan rauhaan, mutta Lusiferit ovat edelleen meidän hyviä oppimestareitamme tässä kiusausten koulussamme. Kalevalassa Pohjan Akka eli Louhi edustaa Lusiferiä, joka pistää pohjan pojat ansiotöillä puhdistamaan itsestään huonot taipumukset pois kelvatakseen hänen tyttärelleen Pohjan Neidolle eli meidän omalle korkeammalle Minuudellemme sulhaseksi. Lusifer vaikuttaa meidän menttaalitajunnassamme. Lusifer Raamatun mukaan oli Jumalan neuvostossa korkea enkeliolento, joka sai Jumalalta tehtäväksi kasvattaa ihmiskuntaa kärsimysten koulussa. Kun ihminen ei enää lankea hänen kiusauksiinsa, paljastaa hän itsensä korkeana valkeana enkeliolentona, joka riemuitsee suuresti ihmisen voittaessa oman alemman luontonsa, ja vapautuu siten hyvän- ja pahantiedon puun hedelmien popsimisesta kuolemattoman elämän puun yhteyteen.

 

Mikä osa ihmisestä jälleensyntyy?

Nimim. karpalo

Persoonallisuushan ei sinääänsä jälleensynny vaan sen taipumukset eli skandhat tai kristillisesti sanottuna leiviskät. Näitä skandhoja on Buddhan opin mukaan viisi: ruupa eli muoto, ruumiin magnetiset eli pysyväiset atomit; veedaana eli aistimis ja tuntemistavat; sanna eli abstraktiset aatteet; sankhara, mielen taipumukset; ja vinnaana, älylliset kyvyt. Karmalliset siteet vaikuttavat myös uuteen syntyvään persoonallisuuteen, jonka Minuutemme ja "luontoäitimme synnyttää" pikkuisen parempana, kuten Kalevala asian ilmaisee.

 

Mitä sinulle sanoo/tarkoittaa "valkoinen kaapu". Miten se liittyy yhteisvapaamuurareihin?

Nimim. Mietteliäs

 Pääsimme Kairon museossa huoneeseen jonne ei turisteja laskettu. Siellä oli paljon vanhoja rituaalipukuja, joiden joukossa oli myös valkoisia kaapuja. Essealaiset, jotka olivat haara Egyptin mysteeriolaitoksesta käyttivät myös valkoista kaapua, siksi se oli Jeesuksellakin. Se on symboli meidän eetterikehostamme eli helmenhohtavasta aurinko- eli ylösnousemusruumiistamme. Siksi rituaalipukuna sitä vieläkin käytetään joissakin vapaamuurarilosheissa. Sehän on myös puhtauden ja viattomuuden vertauskuva.

 

Mikä on kantanne homoseksuaalisuuteen?

Nimim. mika

 Sukupuolisuuden tarkoitus on, että oppisimme rakastamaan. Homoseksuaalisuus on synnynnäinen asia, eikä siten "luonnotonta", vaan luonnollinen ilmiö. Ehkä he ilmentävät jo tietyllä tavalla tulevaisuuttamme. Se voi olla seurausta edellisestä elämästä. Se voi olla myös tietty kehitysvaihe ihmisen rakkauselämässä. Meidänhän tulee oppia rakastamaan myös samaa sukupuolta olevia lähimmäisiämme. Kuinka kovan koulun tuomitsemattomuudessa homoseksuaallisuus onkaan ihmiskunnassa aiheuttanut. Me ihmiset olemme sielussamme kaksisukuisia, vain toinen puoli on fyysisesti. Kuten sukupuolivietti yhdistää kaksi ihmistä, niin sen tarkoitus on meissä yksilönä yhdistää sielupuoliskomme tulevaisuudessa yhdeksi täydelliseksi ihmiseksi. Tällöin olemme saaneet sukupuolivoiman hallintaamme ja palvelemaan korkeampia luovia päämääriä. On jo paljon ihmisiä jotka ovat jo tässä vaiheessa ja voittaneet sukupuoliviettinsä, homojakin, jotka vain rakastavat toisiaan.

 

Mikä on kantanne homoseksuaalisuuteen?

Nimim. mika

 Sukupuolisuuden tarkoitus on, että oppisimme rakastamaan. Homoseksuaalisuus on synnynnäinen asia, eikä siten "luonnotonta", vaan luonnollinen ilmiö. Ehkä he ilmentävät jo tietyllä tavalla tulevaisuuttamme. Se voi olla seurausta edellisestä elämästä. Se voi olla myös tietty kehitysvaihe ihmisen rakkauselämässä. Meidänhän tulee oppia rakastamaan myös samaa sukupuolta olevia lähimmäisiämme. Kuinka kovan koulun tuomitsemattomuudessa homoseksuaallisuus onkaan ihmiskunnassa aiheuttanut. Me ihmiset olemme sielussamme kaksisukuisia, vain toinen puoli on fyysisesti. Kuten sukupuolivietti yhdistää kaksi ihmistä, niin sen tarkoitus on meissä yksilönä yhdistää sielupuoliskomme tulevaisuudessa yhdeksi täydelliseksi ihmiseksi. Tällöin olemme saaneet sukupuolivoiman hallintaamme ja palvelemaan korkeampia luovia päämääriä. On jo paljon ihmisiä jotka ovat jo tässä vaiheessa ja voittaneet sukupuoliviettinsä, homojakin, jotka vain rakastavat toisiaan.

 

hei Kauno.. kysymys liittyen keskeneräiseen työhön esim.veistos.. jossain tekstissä mainitaan ettei sitä sopisi näyttää kenellekkään ennen valmistumista... ja taitaa joku viittaus olla suomalaisissa sananlaskuissakin.. mutta kuinka sen ymmärrät,tulkitset.. kiitos vastauksesta..

Nimim. Pienilaiva

 Ihan omastakin kokemuksesta voin sanoa, että kapuloita tulee rattaisiin työn valmistumiselle jos ennen aikojaan sillä "paistattelee". Toki riippuu tietysti tapauksesta ja miksi tulee näytetyksi.

 

Pekka Ervasti kuoli jo vuonna 1934 eli siis ennen sotia. Minua on suuresti mietityttänyt se miten hän mahdollisesti pasifistina olisi suhtautunut talvisotaan ja maan puolustukseen pakkoraossa v. 1939-1940? Olisiko miekat pitänyt takoa auraksi ja ottaa vihollinen avosylin vastaan? Kaikki tietänevät mitä se meille suomalaisille olisi merkinnyt, jos ei aseellisesti olisi vihollista pysäytetty? On olemassa monissa asioissa teorettinen toiveajattelu ja -filosofointi, mutta mitenkäs sitten kun on tosiasiat nenän edessä ja realismi iskee silmille oikein urakalla?

Nimim. etsijä ja pohtija

Kiitos hyvästä kysymyksestä. Kyllä Ervast oli sitä mieltä, että pahan vastustamattomuus oikeassa mielessä on suurempaa sankaruutta kuin vastustaminen. Se luo elämän kannalta aina myös paremman lopputuloksen. Meidän on vain monasti, sokeita kun olemme, nähdä mikä on hyvää tai pahaa meille. Tämä ei ole filosofointia, vaan realinen koettava tosiasia. Ervastin mielestä jos olisi ollut tietty määrä "henkisiä" ihmisiä (Sodoma & Gomora), jotka olisivat omaksuneet pahan vastustamattomuuden, ei meidän kimppuun olisi pystytty hyökkäämään. Suomalaiset eivät ollet kuitenkaan tällaiseen kasvaneet. Jokaisen ihmisen kuuluu tehdä niin kuin itse oikeaksi näkee, silloin hän kasvaa oikeamieliseksi, muutoin kieroksi.

 

Miksi Ervast lähti Teosofisesta seurasta ja perusti Ruusu-Ristin

Nimim. Q+

Teosofisessa seurassa oli jakauduttu kuin kahteen puolueeseen: sosialistit ja "utopistit". Sosialistit olisivat halunneet että seura olisi vaikuttanut yhteiskunnalliseen politiikkaan. Mestari oli kuitenkin Ervastia varoittanut sekaantumasta politiikkaan ja se oli yksi syy erota järjestöstä, joka ei ollut enää täysin hänen elämäntehtävänsä takana. Vajaa puolet seurasi häntä uuteen järjestöön. Eroamisen syitä oli kyllä useampiakin, esimerkiksi työrauhan säilyminen oli yksi.

 

Henkien erottelukykyä voit pyytää Jeesukselta. Anokaa, niin teille annetaan! Henkien erottelukyky on Jumalan antama lahja. Pyhä Henki ei valehtele, vaan kertoo totuuden, toisin kuin saatana, joka on aina valmis vääristelemään totuutta ja on valheen isä.

Nimim. eräs etsijä

 Suomen kansan kaskuissa paholainen (Saatana) on ainoa jumalsyntyinen olento, jota ympäröi suuri huumorin ilmapiiri. Hän myös toimii suurena oppimestarina kasvattaessaan ihmiskuntaa. Tämän tehtävänhän Hän sai Jumalalta raamatunkin mukaan. Älkäämme siis tuomitko Saatanaakaan, ettei meitä hallitsisi tuomion henki, eikä Pyhä Henki. Suomalaiset ovat aikanaan ymmärtäneet Saatanankin hyvät tarkoitusperät, kunnes kirkkojen tuomiohenki teki hänestä pelotteen meille.

 

Niin... Tulkaa lasten kaltaisiksi, sillä heidän on Taivasten Valtakunta! Rukoilen sinulle ja itselleni Pyhän Hengen kosketusta, sillä Pyhä Henki ei valehtele, vaan johtaa totuuteen!

Nimim. eräs etsijä

 Niin... lastenkaltaisuushan ei tarkoita, että tulisimme tiedolta ja elämänkokemuksiltamme lasten kaltaisiksi, vaan viattomiksi kuten lapset. Olen myös nähnyt joidenkin luulleen hurmahenkeä Pyhäksi Hengeksi. Siksi tarvitsemme erottelukykyä, joka tulee ymmärryksen kasvaessa.

 

Olen iloinen puolestasi, että olet vastaanottanut sinua rakastavan Jeesuksen. Minua kuitenkin hämmentää, mitä tarkoitat "ylemmillä tahoilla". Ethän ainakaan käänny avaruuden henkivaltojen ja voimien puoleen, joihin on kielletty hakemasta yhteyttä?! Jumalan siunausta sinulle!

Nimim. eräs etsijä

 Suomalainen sananlasku sanoo: Piru auttaa hätätilassa, Jumala ajan kanssa. Tai mihin Jumala aikoo temppelin rakentaa kiirehtii Piru kappelin kyhäämään. Tarvitsemme siksi erottelukykyä erottaaksemme jyvät akanoista. Sitähän tämä elämänkoulu meille opettaa. Kiellot ovat lapsia varten, etteivät he vielä tietämättöminä eksyisi väärille teille. Meillä ei ole mitään pelättävää kun turvaamme hyvien voimien ohjaukseen.

 

Kauno! Mitä sinulle merkitsee Jeesuksen kuolema ristillä sinunkin syntien puolesta? Oletko Jeesuksen seuraaja, onko hän sinun Pelastajasi? Uskotko rukouksen voimaan?

Nimim. eräs etsijä

 1)Jeesus oli veljistäni ensimmäinen, joka osoitti omalla elämällään miten minunkin tulee vapautua tällä aineen ristilläni kaikesta siitä mikä on vielä kuoleman alaista minussa. Hän avasi, voittamalla kuoleman jo eläessään, uuden tien ihmiskunnalle. 2) Olen, mutta huono sellainen. Hän on vanhempana veljenä auttajani. Kristus on "pelastajani". 2) Ei minun tarvitse uskoa enää, vaan tiedän rukouksen ja meditaation toimivan. Aivan kuten me autamme, jos joku meiltä apua pyytää, samoin meitä ylemmät tahot auttavat, jos heihin vetoamme. YYA toimii näin elämässä.

 

Loistaako Pohjolan Valo kenties jo ensi vuosikymmenellä? Mitä se voisi käytännössä tarkoittaa?

Nimim. AHJ

 Pohjolastahan valo loistaa jo monella tavoin. Onhan Suomikin ykkösmaa maailmassa monilla mittareilla mitattuna. Etenkin kulttuurisilla aloilla. Mitään aikamääriä ei kannata arvailla. Mutta kannattaa seurata mitä ajassamme tapahtuu. Kun valo alkaa ilmetä ilmenevät varjotkin terävämpinä. Mitään äkkinäisiä muutoksia on turha odottaa, hitaasti hyvä tulee. Käytännössä se merkitsee, että henkisyys tulee lisääntymään ihmisten mielissä.

 

kysymys kuuluu: mitä on suomalaisuus, jos ei ole jäänyt kiinni lumeen ja jäähän?

Nimim. Cu

 Suomalaisuus on meille yhtä läheinen kuin isä ja äiti. Se on meille isänmaa ja äidinkieli. Lisäksi se on tämän elämämme tehtävä oppia ensin veljeyttä saman henkisten ihmisten kanssa, jotta opimme lopulta ymmärtämään, että koko ihmiskuntana olemme samassa "veneessä" kulkemassa kohti tiettyä päämäärää.

 

Uskon, että Jumala on ikuinen, ääretön. Jos uskot että jumala on persoonallinen se ei voi olla ääretön ja ikuinen.Persoonallisuus tuo rajat jotka eivät koske jumalaa/elämää.Meitä kylläkin

Nimim. ristiriita/ajattelia2

 Hänessä me kuitenki elämme, liikumme ja olemme. Emme pääse Hänen ulkopuolelleen. Onko Hänellä, siis rajattomalla, rajansa on ikuinen kysymys meille rajallisille.

 

Miksi toisaalta sanotte, ettei Ruusu-Ristillä ole mitään oppeja, jotka kaikkien tulisi hyväksyä, mutta kuitenkin sitoudutte Pekka Ervastin oppeihin ja opetatte Ervastin filosofiaa?

Nimim. Tasku-Matti

 Mistähän tällainen sitoutumiskäsite on tullut. Kyllä meillä opetetaan kaikkien suurten ajattelijoiden filosofiaa.

 

Terve Kauno.Tämä on enemmämkin toteamus kuin kysymys.Tunnen koko ajan,että minua kutsutaan,mutta en tiedä minne.Yritän olla rohkea ja lähteä sille polulle mihin kutsutaan.Mitä pitäisi nyt tehdä.Pelko ohjaa elämääni. Vaikka ei ole mitään pelättävää.

Nimim. Meitä kutsutaan monin tavoin

 Elämä kutsuu meitä voimakkaammin neljä kertaa elämämme aikana: lapsuudessa, nuoruudessa, miehuudessa ja vanhuudessa. Mitään tarkkaa ikärajaa ei kuitenkaan ole. Olen huomannut omassa elämässäni nämä kutsut melko selvästi. Jokaisella on oma tiensä. Toisen on vaikea antaa neuvoja, sinun tulee itse löytää ja oivaltaa mihin se elämä juuri sinua kutsuu. Kyllä sinä sisimmässäsi tiedät mitä pitää tehdä.

 

Hermeneutiikka ei vie mihinkään. Enemmän kuin kirjoja tarvitsemme hiljaisuutta. Silloin tällöin koen sen. Varmin tieto on puhdas tunne. Tunne siitä, että ei ole muuta kuin rakkaus. Tunne siitä, että kaikki on juuri niin kuin pitääkin. Näinä selkeyden hetkinä olen varma siitä, että sinä päivänä kun pystyn rakastamaan ehdoitta, pystyn parantamaan sairauksia ja herättämään kuolleista. Tuo tunne on jotakin sanoinkuvaamattoman kaunista. Kaiken läpäisevä hyvänolon ja autuuden tunne. Tunne, minkä rinnalla ei maine eikä mammona voisi vähempää kiinnostaa. Vähän aikaa sitten rukoilin johdatusta, ja intuitio kuljetti minut antikvariaattiin, suoraan Jeesuksen Salakoulun luo. Kirjan sanat osuivat suoraan sieluuni. Elämän koulussa olen päätynyt hyvin samanlaisiin ajatuksiin kuin Pekka Ervast. Lukemattomia kertoja olen toiminut sisäistä ääntäni vastaan, ja aina on Jumala lempeillä luunapeillaan ohjannut minut takaisin oikealle tielle. Tämä virheistä oppiminen on muovannut henkilökohtaisen uskoni ja varmuuden. Uskon, että kaikkea elämän metatietoa (jälleensyntyminen jne) ei välttämättä tarvita. Mitä tarvitaan on sydämen puhtautta ja omistautumista: ajan myötä sinetit kyllä aukeavat ja salat paljastuvat. Olen lopen uupunut hermeneuttiseen tyhjäntoimitukseen, titteleihin ja hierarkioihin. Haluan vain rakastaa. Kannattaako minun liittyä joukkoonne?

Nimim. Hippi

 Kun olemme päässeet Rakkauden (isolla kirjaimella) yhteyteen, siitä meillä alkaa varsinainen tiedon tie. Pekka Ervast pääsi Kristuksen yhteyteen jo nuorena, ja minkä valtavan kirjaston on hän sen jälkeen lukenut ja opiskellut, ja itsekin kirjoja kirjoittanut. Ruusu-Ristissä on myös sydämentien kulkijoita, jotka kokemuksillaan voivat ehkä sinuakin auttaa tielläsi.

 

Hei. Olen opiskellut Helsingin yliopistossa yleistä ja Suomen historiaa, teoreettista ja käytännöllistä filosofiaa, sosiaali- ja kultuuri antropologiaa, kasvatustieteitä, kansataloustiedettä, uskontotiedettä ja valtio-oppia. Voisi siis sanoa, että olen tutustunut melko laajasti yliopistomaailman tarjoamaan "tieteelliseen" maailman- kuvaan. Kuitenkin seitsemän vuoden uurastuksen jälkeen tuntuu, että olen vain vajonnut ajatuksissani relativismin reunalle. Sokrateen toteamus tietämättömyydestään ja siitä,ettei ihminen voi viimekädessä tietää mitään varmaksi on ainoa asia joka näyttää jokseenkin varmalta asiantilalta.(vaikka toteamus onkin itsessään ristiriitainen). Ainakin jos katson maailmaa "tieteellisestä" näkökulmasta. (mitä tämä sitten tarkoittaakaan?) Sokrateen kritiikkiin tiedosta on toki annettu vastaus yrityksiä (esim.Descartesin näkemys ajattelun olevan evidentti asiantila, josta kaikki muu tieto voidaan johtaa. Wittgensteinin kielipelit jne.) Mikään näistä ei kuitekaan pysty mielestäni vastaamaan Sokrateen "dilemmaan" tai ongelmaan, ja perusteltu tieto teoreettitieto jää mahdottomaksi haaveeksi. Haluaisinkin kysyä mitä on tieto Teidän mielestänne? Toisekseen, ehkä edellisestä johtuen ja pettyneenä varman tieto-teoreettisen tiedon mahdottomuuteen, olen tullut johtopäätökseen, että inhimillinen "tieteellinen" tieto tosiaan taitaa olla merkityksetöntä (kuten Sokrates Vlastosin tulkinassa esittää) ja pelkkää kärpästen surinaa korvissani (Sinuhe). Näin olenkin päätynyt ajatukseen, että tunne on oikeastaan arvokkaampaa tietoa kuin tieto-teoreettinen tieto maailmasta, ja maailmaa tulisi elää tunteella, joka on jollain tavoin intuitiivista tietoa maailmasta, ehkä "korkeampaa tietoa?" Mikä on Teidän näkemyksenne "rationaalisen" (ällöttävästi väärin käännettynä jollain tavoin "järkevän") ja intuitiivisen/tunteeseen perustuvan tiedon välisestä suhteesta? Kumpaa Teidän mielestänne tulisi seurata ristiriita tilanteissa? Jos uskotaan, kuten ilmeisesti teillä vahvasti uskotaan, että elämä on eräänlainen polku, olen kulkenut mutkikkaan ja ruusuja ja risuja sisältävän tien tähän asti. Olen ollut vahvasti militaristinen,raisistinen ja patrioottinen. Nyt kaikki nuo puolet ovat syystä tai toisesta jääneet menneisyyteen, enkä tunne näitä ajatus-suuntauksia enää omakseni. Sen sijaan vastustan sotimista, rasismia ja tunnen olevani ihminen, en niinkään suomalainen, vaan maailman kansalainen (ehkä identiteettikartalla jossakin kuudentena tulee suomalaisuus). Viimeisimpänä "initiaatioriittinä" olen hyljännyt siis uskon tieto-teoreettisesti perusteltuun tietoon, ja valunut relativismin ja skeptisismin syville rämeille. (näistä rämeistä varoittivat jo proffat laitoksella)Mitä mieltä te olette relativismista ja skeptisismistä? Tulisin mielelläni kuuntelemaan ja keskustelemaan Teidän Ruusuristiläisten kanssa maailman katsomuksesta ja vaihtamaan ajatuksia teidän kanssanne. Siksi lopuksi kysyisinkin miten helpoiten pääsee mukaan toimintaanne, kuuntelemaan ja keskustelemaan?

Nimim. Pyrrhon

 Kukas se sanoikaan:"Silloin ihminen viisas on kun hän TIETÄÄ, ettei mitään tiedä". Tämä sanontahan todistaa sanojansa päässeen korkeamman tiedon yhteyteen. Sitähän se kaikki totuudenetsintä on. Koulutettu äly on usein vaarallinen ase ihmisyyttä vastaan. Myöskin tunteesta nouseva ajatus on monasti vaaraksi itselle ja ympäristölle. Onneksi tiedekin on jo löytämässä tunneälyn, jonka jo Väinämöinen katsoi olevan inhimillisen ymmärryksen korkein muoto. Eli kun ihmisessä äly ja tunne kohtaavat toisensa, kummankaan alistamatta toistaan, syntyy sopusointu, ja poistuu risti'riita tältä ristiltämme (niin avioliitossakin),johon Kalevalankin opettama Pyhä Henki, intuitiona, Vaakalintu Valkeana voi laskeutua. Silloin meille aukeaa Platoninkin mainitsemat asioiden syntysanat, jotka Väinämöinen löysi Vipusen vatsasta, eli luonnon muistista, akaasasta. Olkaamme suomalaisia hyvällä mielellä, sillä meidän geeniperimässämme on jo paremmat mahdollisuudet päästä ikiaikaiseen viisauteen, johon ei pelkällä älyllisellä ymmärryksellä ylletä. Helpoiten pääset mukaan vaikka soittamalla aluksi minulle

 

Mitä Jeesus teille merkitsee? Olisin halukas tietään ja ketä Hän on?

 Jeesus oli esimerkillinen inhimillisen täydellisyyden saavuttanut ihminen, joka vastaanotti ensimmäisenä ihmisenä kosmisen Kristustajunnan omassa päivätajunnassaan.

 

Mitä sanon pojalleni kun hän kysyy onko iankaikkista elämää?

Nimim. ikhtys777

 Vastaa rehellisesti niin kuin itse asian ymmärrät. Mutta kerro hänelle kaikki tietämäsi vaihtoehdot ja anna hänen itsensä päättää mikä hänen mielestään on totta.

 

Etsivätkö Ruusu-ristiläiset vielä Pyhää Graalia, siis konkreettisesti?(esineenä). Millainen ihminen pääse jäseneksi?Vapaamuurarit eivät ota naisjäseniä mutta päteekö sama tähän seuraan?

Nimim. Sandylion

 Pyhä Graal on vertauskuvaa, jonka jokainen voi löytää. Tutustu sivuihimme tarkemmin, niin huomaat, ettemme eroittele oletko mies vai nainen.

 

Varmaan tyhmä kysymys mutta miksi teidän tunnuksessa esiintyy tuo hakaristi, natsinmerkki? Se koetaan aika kielteisenä. Ja toinen kysymys: miten suhtaudutte maan ulkopuoliseen elämään/ ufoihin?Onko teidän joukossanne henkilöitä jotka uskovat niihin?

Nimim. Sandylion

Hakaristi on suomalaisilla ollut ikivanha auringon pyörästä syntynyt sakkaran (tshakran) vertauskuva. Se että natsit ottivat väärinpäin pyörivän, raastavan, hakaristin symbolikseen, vahvistaa vain oikeinpäin (myötäpäivään) pyörivän vertauskuvaa. Intiassa joka temppeli on täynnä hakaristejä, ilman että siellä natsit olisivat vaikuttaneet. Käsittääkseni joillekin ruusuristiläisille ufot ovat uskon asia, toisille ei.

 

kirjallisuudessa törmää eri nimityksiin samasta asiasta..mietin kun jossain puhuttiin ns.ajattelijasta..minne tasolle se sijoittusi/mistä rakentuu?.. kiitos..

Nimim. pienilaiva

 Kyllähän kaikki ajattelu tapahtuu persoonallisuudessa alemmalla menttaalitasolla. Mutta kuka se on, joka ajattelee? Meillähän on pohjimmiltaan vain yksi minä, joka myös on se ajattelija. Kuinka paljon korkeampi menttaali sitten meissä jo vaikuttaa on yksilöllistä.

 

Hatkahdin lukemaan noita jotain ruusu ristiläisten juttuja tuolla netissä, ja sit kun olin lukenut niitä, niin täällä sisällä jotain avautui, avain kuin olisin kärsinyt noista jostain "kiusanhengistä", tai parasiiteistä eli loisista. Jotka voivat ottaa ihmisruumiin, ja kehittyä sen mukana. Niin en kyllä ihan usko, että on olemassa mitään loisia. Eikö ne ole niitä raamatun demoni-tietäjä tai vainajahenkien aikaansaamaa, kun joku kutsuu niitä? Tässä onkin se kysymys: Miten on mahdollista, että tollaiset loiset voi ottaa, ja mitä se vaatii, että ihminen saa sen ruumiiseensa? Et jos joku salaa harrastaa selkäni takana ruusuristiläisten oppeja, ja nyt vasta tajusin sen noita lukiessani ?

 Demonit ovat yleensä meidän omia ajatusluomuksiamme, joita olemme kasvattaneet ajatustottumuksillamme sekä himoilla ja haluillamme. Ne ne pitävät huolta, ettemme eksy väärille sivuille, sillä ne pelkäävät että menettävät tavanomaisen otteensa meihin. Toki on olemassa kiusanhenkiä ulkopuolellammekin, mutta niiden kanssa ei pidä veljeillä. Jokainen me niitämme mitä kylvämme. Kaikki mitä kohtaamme, kuuluu meidän kohdata, siinä on aina jokin opetus meille. Emme koskaan voi syyttää kuin itseämme.

 

Hei! Miten teosofia ja antroposofia eroavat toisistaan. Mitä osaat kertoa näiden kahden historiasta?

Nimim. Kiitos etukäteen

 Antroposofian (ihmisviisaus) kautta tullaan teosofiaan (jumalviisaus). Näin kertoi huomattava suomalainen antroposofi Helmer Knutar. En lähde näissä puitteissa kertomaan historiaa. Tulisi liian pitkäksi. Kannattaa itse lukea.

 

Mutta mitä ruumiin AINEELLISELLE substraatille ylösnousemisen aikana tapahtuu: erkaantuuko tämä ruumiin AINEELLINEN substraatti välttämättä esoterisesta ylösnousemusruumiista, toisin sanoen KUOLEEKO AINEELLINEN ruumis välttämättä?

Nimim. Agni

 Olen käsittänyt asian niin, että kiinteää ainetta ei sinään ole olemassa, vaan atomisen muodon takana on muotovoimat, energiat, joita ohjaa tajunta eli henki. Näkyvä aineellinen muoto vain lakkaa olemasta. Niin kuin itämailla sanotaan, että kaikki näkyvä on harhaa. Ylösnousemusruumiissa muotovoimat vain jättävät fyysisen tason ilmennyksen, kuten Jeesuksella haudassa käärinliinojen sisällä, mutta ei voimaruumiin eli eteriruumiin ilmennystä. Kaiken takana ovat syntysanat eli Platonin ideamaailma josta eri tasojen muodot saavat alkunsa. Henki ja aine ovat pohjimmiltaan yhtä. Siksi meidän henkemme voi syntysanoista käsin rakentaa fyysisenkin muodon uudestaan. Eli siten meillä on kuolematon ruumis. Persoonallisuutemme ei vain sitä hallitse.

 

Markuksen evankeliumin lopussa on omituinen kohta. Heti lähetyskäskyn jälkeen mainitaan uskovien tunnusmerkit, joista yksi on se, että "(h)e tarttuvat käsin käärmeisiin, ja vaikka he juovat tappavaa myrkkyä, se ei vahingoita heitä" (Mk. 16:18). Mitä tämä tarkoittaa?

Nimim. Jyrki

 Ihminen, joka on päässyt todellisen uskon, eli jumalaisen tahdon yhteyteen, on silloin voittanut kuoleman vallat itsessään. Mikään ei häntä enää vahingoita. Daniel jalopeurain luolassa on yksi hyvä kuvaus tästä. Kun ihminen hallitsee oman alemman luontonsa täysin, hallitsee hän sen myötä myös ulkoista luontoa.

 

..kun tämä arkkienkeli Mikael tuntuu olevan esillä monessa yhteydessä..rohkenen kysyä:ajatuksiasi ns.arkkienkeli Mikaelin sanelemasta tekstistä..(pelkästään teoreettisesta mahdollisuudesta)..vastavoimien näpertelyä?..kiitos ..

Nimim. pieni laiva

 Jotka vastaanottavat tältä tasolta sanomaa täytyy heidän olla itse hyvin puhtaita sieluja. Hedelmistään puu tunnetaan. Monet kuitenkin saavat henkivalloilta sanomia jotka uskottelevat olevansa Mikaelia ym. Elämme tosin tällä hetkellä enkeli Mikaelin inspiration aikaa, mutta käsittääkseni tämä inspiratio vaikuttaa tietyllä tavoin kaikkiin ihmisiin, eikä vain joidenkin kautta. Nyt on helpompi olla hyvä kuin paha.

 

Jos ihminen on ollut totuudenetsijä ja tiellään eksynyt, voiko hän enää palata oikealle tielle? Eksymisellä tarkoitan Vasemman Käden Polkua, sisäistä saatananpalvontaa, rituaalimagiaa ja jumalanpilkkaa. Kaikesta tästä sain kärsiä hirveän rangaistuksen, mutta silti tuntuu, että ei ole enää oikeutettu palaamaan hengentielle... Ristiä kannan kaulassani katumuksen merkkinä, vaikka luulen, että maallinen vaellukseni kulkee "Herran armon ulkopuolella".

Nimim. talvilapsi

 Kaikki loppuu aikanaan, armonsa ei milloinkaan! Olkaa voimakkaita hyvässä tai pahassa, mutta älkää välinpitämättömiä! Harvat elävät, useimmat ovat vain olemassa. Näin ovat viisaat sanoneet. Jos ehkä olet ollut mielestäsi huonolla tiellä voimakas, on kääntymyksesi hyvään oleva myös voimakasta. Käytä se kaikki energia tietoisen eli tie'toisen, oikean tien löytymiseen. Katuminen ei saa tehtyä tekemättömäksi, ainoastaan "hyvän" tekeminen vapauttaa meidät tehdyistäkin huonoista teoistamme. Ainahan on maksettava eikös juu, mitä tässä maailmassa velkaantuu, sanotaan laulussakin. Rituaalimagia voi myös olla valkoista magiaa. Ja Jumalaa emme voi pilkata, Hän on sen ulkopuolella. Pilkalla vahingoitamme vain itseämme. Kääntämällä ajatuksemme hyviksi, muuttuu maailmammekin hyväksi. NYT on otollinen aika tehdä jotain, tulevaisuus ja menneisyys ovat vain ajatuksissamme, mutta tässä hetkessä me OLEMME. Elämme siksi parast aikaa parast aikaa.

 

jos ajattelee ns.vihkimyksiä...jos sellaisen(vaikka pienen) on saavuttanut ,läpikäynyt jossain elämässä..kulkeeko se mukana elämästä toiseen..esim hunnutettuna,salassa?..kiitos!

Nimim. pienilaiva

 Kalevala vastaa tähän kysymykseen hyvin. Ilmarinen, joka on edellisessä elämässään vihitty Pohjan-neitonsa (Minuutensa) kanssa, yrittää seuraavassa elämässään tälle sisäiselle kaiholleen luoda muotoa, ja takoo kultaisen neidon. Mutta kovin oli neito kylmä, eikä vastaa sitä sisäistä kaihoaan.

 

Miten te harjoitatte "uskoanne"?

Nimim. tyttö

 Hyvä, että laitot uskoanne lainausmerkkeihin. Teosofia ei ole uskonto, vaan enemmänkin elämän filosofia. Se on älyllis seremonialista, "maagista" tietä pyrkiä yhdistymään oman korkeamman Minän kanssa. Jeesus puhui yhtymistä taivaallisen Ylkän, Kalevala oman Pohjan Neitonsa kanssa. Käytännössä se on elinikäistä käytännöllistä ja eettistä opiskelua siitä miten kasvetaan täydellisen ihmisen mittaan.

 

Minä olen sata kertaa viisaampi kuin Ervast ja Blavatsky yhteensä. Taidan kirjoittaa oman "Julkisen opin" ja perustaa oman järjestön, vaikka "Orkidea-kuunsirpin". Mitäs siihen sanotte?

Nimim. Viisas(telija)

 Viisaus ei ole viis'astelua vaan viis'astumista tiedon tiellä.

 

Suhtaudutteko johonkin uskontoon, filosofiaan, ideologiaan tai elämänkatsomukseen kielteisesti?

Nimim. Lux

Tieto vapauttaa ihmisen kielteisyydestä kuin myös myönteisyydestä. Asioita voidaan arvostella ei ihmisiä.

 

Keitä olivat Genesiksen "jumalien pojat", jotka "yhtyivät ihmisten tyttäriin ja nämä synnyttivät heille lapsia" (1. Ms. 6:4)? Keitä olivat nämä jättiläiset ja "muinaisajan kuuluisat sankarit"?

Nimim. Jyrki

 Kun ihmiskunta oli aikoinaan astunut alas paratiisista tänne maanpäälle "nahkavaatteisiin", niin aikaisempien manvanttaroiden ihmiskunnat: Ahrimanit, Lusiferit ja Asurat, joita voitiin jo kutsua Jumalan Pojiksi, inkarnoituivat ihmisruumiisiin ja siittivät maan ihmiskunnan tyttärille lapsia, joista kasvoivat muinaiset sankarit. He toivat ilmeisesti myös sukupuolisuuden nautinnon mallin meille, josta koitui ihmiskunnan ensimmäinen "syntiin lankeemus".

 

Hakaristi voi olla svastika, mutta ei kyllä ainakaan kvastika... en tiedä, onko sakkarakaan mitenkään suomen kielen sana...

Nimim. Matti

Esimerkiksi "kala" -symbooli ei ole alunperin kristinuskon symbooli, vaan niiden symbooli joita kristinusko vainosi. Samalla tavalla muinainen Kvastika -symbooli on nykyisin tietouden oppi, jonka alkuperäistä merkitystä ja historiaa ei enää 1900 -luvulla tunnettu. Esimerkiksi sana "vastaus" on noin 2000 -vuotta vanha sana ja Kvastika on paljon vanhempi. Niitä ei ole "suomen kirjakielen kehittäjä" Mikael Agricola kehittänyt.(kielitieteestä otettua tietoa) Suomessa löytyy ainakin sakkaravaara niminen paikka. Egyptissä Sakkara pyramidi, joka on porrasmainen kuten hakaristi. Tuntuu jotenkin luonnolliselta, että suomalaiset tietäjät ovat suomentaneet itämaisen tchakran sakkaraksi, tai mielummin niin päin, kun tunnemme suomalaisten sukujuuria, että sakkara on kääntynyt myöhemmin itämailla tchakraksi.

 

Hei, Miksi teidän tuossa symbolissa on hakaristi?

Nimim. Ihmettelevä

 Kvastika eli hakaristi on ikivanha symboli. Sillä kuvataan okkulttisesti eli OK'kulttisesti ihmisen eetterihehon sakkaroita eli itämaisesti tshakroja, lootuskukkia. Vanhat suomalaiset tietäjät kun katsoivat ihmisen eetterikehoa, kuvasivat he sakkarat aurinkokehrinä: ympyrällä jossa oli risti keskellä. Kun ihminen kehittyi heräsivät sakkarat toimimaan, pyöriämään. Kun haluttiin osoittaa kumpaan suuntaan sakkara pyöri jätettiin osa ympyrän kehästä piirtämättä jolloin syntyi kvastika. Jos sakkara pyöri vastapäivään oli ihminen mediumistinen, jos myötäpäivään oli ihminen kehittymässä tietäjäksi. Ruusu-Risti pyrkii herättämään ihmisistä tietäjiä ei mediumisteja. Herra H otti symboolikseen vastapäivään pyörivän eli raastavan hakaristin ja seuraukset puhuvat puolestaan.

 

Millä perusteella voisi sanoa ruusu-ristin toimintaa kristilliseksi?

Nimim. Espoosta

 Aivan samoin perustoin kuin yksityisen ihmisenkin. Jos toimitaan Jeesuksen opetusten mukaisesti, toimitaan kristillisesti. Vastaavasti joka haluaa olla budhalainen noudattaa Buddhan oppeja elämässään. Ruusu-Ristin periaatteet ja opetus on kristillistä, mutta pystyvätkö ihmiset näitä opetuksia toteuttamaan järjestönä onkin sitten eri asia.

 

Hei! Tänään Metro-lehdessä oli ilmoitus Amorc:ista eli Ruusu-ristin veljeskunnasta. Mikä on sen suhde Ruusu-Ristiin? Kiitos!

Nimim. Etsijä

Tämä Pekka Ervastin perustama on täysin suomalainen. Amorc on kansainvälinen. Molemmat opettavat itsenäisesti esoteerista kristinuskoa teosofisen maailmankuvan pohjalta.

 

Kun katsoo tätä kaikkea mitä sivuillanne ilmenee, valtaa syvä suru mielen :( Kun lukee Raamattua niin juuri siellä osoitetaan tälläinen ihmisen viisaus tyhjäksi, evankeliumin rinnalla. Sanassa sanotaan että \"saaraamansa hullutuksen kautta, hän päätti pelastaa maailman..\" Kuinka Raamatun sanaa voikaan vääntää niin ettei siitä kävisi ilmi että ainoa tie taivaaseen (eli muualle tästä maailmasta) käy Jeesuksen kautta. Uskomalla että hän on Kristus, meidän syntien sovittaja. Ja sen että Hän tuli maailmaan sovittaakseen meidät Jumalan kanssa. Kuinka voitte irroittaa Raamatusta asioita ja myöhemmin vähät välittää esimerkiksi siitä, että Jumala on yksi ja Hän ei hyväksy muita palvottavan. Ja teillä on opetus ja symboliikka täynä vieraita Jumalia.

Nimim. Espoosta

 Ei kommenttia, tekstissä kaikki on jo kerrottu.

 

Kuka on Ruusuristiläisen symbolin Luoja? Tietävätkö ruusuristiläiset itse symbolin syvällisestä merkityksestä?

Nimim. -KiM-

 Ruusuristi symboolina lienee ikivanha. Luojat ovat aina ylemmillä tasoilla kuin ilmennys. Meille sen merkitys on, että tällä aineen ristillä (ihmisessä) pitää hengen (ruusu) päästä ilmenemään. Muitakin merkityksiä kyllä löytyy.

 

Yhtäältä kirjoitatte, että ”Ruusu-Risti tunnustaa ainoana dogmina eli opinkappaleena yleisen veljeyden”. Toisaalta kirjoitatte esimerkiksi, että ”Ruusu-Ristissä opetetaan Maitreyasta kuten Blavatsky ja Pekka Ervast”. Eikö tässä ole ristiriita? Eikö se, että jotain opetetaan, tarkoita, että se on myös opinkappale?

Nimim. Jyrki

Eivät ne mielestäni ole dogmeja, sillä ei niihin kehoiteta uskomaan eikä totenapitämään. Totuus löytyy uskomuksien yläpuolelta. Ruusu-Risti opettaa kaikkien suurten opettajien opetuksia tekemättä niistä dogmeja. Tarkoitus on saada ihminen itse löytämään totuus. Ruusu-Risti on koulu ja opetukset ovat vain apuvälineitä ymmäryksen herättämiseksi.

 

Onko Ruusu-Ristillä omia kokoontumisia naisille vai onko veljesjärjestö pyhitetty puhtaasti veljille?

Nimim. Muusa

Veljeys ei meillä ole sukupuolikysymys! Olemme ihmisinä yhdenvertaisia. Naiset ovat veljiä siinä kuin miehetkin.

 

Kumpi oli ensin muna vai kana? 8)

Nimim. kuka mä oon ja mitä mä laulan?

 Maailman syntyminen kuvataan monissa kulttuureissa ja mytologioissa munasta, miksi? Ehkäpä siksi koska kaikki ilmennyt on aina synnytetty ensin ylemmillä tasoilla kuin millä se ilmenee. Auramuna oli ennen kanaa. Sä oot mikä oot ja laulat vain mitä osaat.

 

En jaksanu ees kattoo mitä tää sivusto pitää sisällään, mutta vaikuttaa harvinaiselta paljon harhaopilta. Sopii nykyään vallitsevaan postmodernistiseen ajatteluun: 'on olemassa monta totuutta' .. Miksi päättelin näin on tuo swastika ja daavidin tähti samassa + nuo pylväät tuossa kuvassa. Elämä menettää merkityksensä, jos siihen koitetaan tunkea useampia totuuksia.. On vain yksi ja oikea. Itselleni se on Raamatun osoittama totuus.

Nimim. Jokuvaan

 Ei kaipaa kommenttia

 

Pitäisikö siis tutustua mahdollisimman moniin seuroihin, jotta löytäisi omansa

Nimim. etsijä

 Kyllä kannattaa tutustua mahdollisimman moneen ja mennä sinne, mikä hyvältä tuntuu ja joka ei innokkaasti pyri sinua värväämään heille, sillä sellaiset seurat yleensä pyrkivät myös sitomaan, eikä vapauttamaan.

 

Voitko perustella miksi Ruusuristi olisi etsijälle parempi seura, kuin muut teosofispohjaiset seurat.

Nimim. etsijä

 Ei ole parempia tai huonompia seuroja, on vain sopivia. Siksi on monenlaisia seurojakin, koska on monenlaisia ihmisiä. Jokainen löytää omansa, juuri hänelle sopivan

 

Miten teosofiassa ymmärretään Lutherin oppi avainten vallasta? Raamatussa esim. "kaikki, minkä te sidotte maan päällä, on oleva sidottu taivaassa, ja kaikki, minkä te päästätte maan päällä, on oleva päästetty taivaassa." Tarkoitetaanko tässä oikeasti pääsyä tuntemaan Taivaan valtakunnan salaisuuksia eikä syntien anteeksiantamista -tai antamattomuutta?

Nimim. ent.lestadiolainen

 Tässä tarkoitettaneen sitä, että me rakennamme valinnoillamme täällä omaa kuoleman jälkeistä taivastilaamme. Toki samalla oikeilla valinnoillamme joudutamme Taivasten Valtakunnankin tuloa maan päälle, omaan tajuntaamme.

  

 

Uskotteko horoskooppeihin?

 Pakko uskoa, kun itselleni on tehty aikoinaan horoskooppi joka oli pätevän tekijän tekemä ja joka osui oikeaan paremmin kuin että olisi arvattu asioita. Hyvä horoskoopin tekijä voi olla myös ennustaja, joka näkee asioita suoraan ilman vempaimia, jotka ovat vain näön vuoksi. Itse olin myös aikanaan "sakkaemmillä" joka saneli suoraan menneisyyteni sekä tulevaisuuteni kaikessa erehtymättä.

 

 

Eräs ystäväni on tutkinut pintapuolisesti teosofiaa ja hän on ymmärtänyt, että vain viisaat pelastuvat. Onko näin? Uskotteko te, että kaikille on annettu yhtä paljon järkeä? Voivatko tyhmät pelastua?

Nimim. Liisa

Kaikki ihmiset "pelastuvat" eli suoriutuvat aikanaan tästä elämänkoulusta "puhtain paperein". Olemme tosin yksilöinä eri-ikäisiä, riippuen edellisistä elämistämme. Käymme siten, kuten lapsetkin koulussa eri luokilla, joten järjen kehityskin näyttäisi olevan eri asteissa. Me ihmiset emme kuitenkaan pysty sanomaan millä luokalla kanssakulkijamme taivaltaa, sillä jokaisella meillä on hieman erilainen tie kuljettavanamme.

 

 

 

Miten Ruusu-ristissä suhtaudutaan siihen kuuluuko jäsen kirkkoon vai ei? Tiedän, että se on jokaisen oma valinta, mutta onko Ruusu-ristillä esimerkiksi jotakin radikaalisti poikkeavia näkökantoja kirkon näkökantoihin nähden?

Nimim. Minna

 Ihmiset ovat erilaisia ja siksi tarvitaan myös erilaisia teitä. Kirkko voi olla tietyille ihmisille hyvä kasvunpaikka. Elämän syvällisessä ymmärtämisessä on suuria eroja. Jo jälleensyntyminen on yksi huomattava ero, puhumattakaan muista Jeesuksen opetusten syvällisemmistä ymmärtämisistä, jotka aukeavat vasta kun tutkimme kaikkien ihmiskunnan suurten opettajien opetuksia.

 

Luin eilen koneessa Oshon kirjaa "Books I have loved", jossa hän mainitsee The Secret Doctrinen ("although so full of esoteric bullshit, has many beautiful diamonds too and many lotuses"), ja päädyin sivuillenne. Silloin muistin nähneeni paljon Ervastin teoksia Ane Gyllenbergin kirjastossa, jännä mies hänkin - muistan miettineeni, kuka tuo Ervast oikein on. Nytpä tiedän enemmän. Kysymys: voiko järjestäytynyt toiminta vapauttaa vai syntyykö oma moraali? Ja, jos moraali syntyy, lähteekö kilpailemaan totuuden kanssa? Kirkossa olen kokenut juuri tämän, että paketista on tullut sisältöä tärkeämpi.

Nimim. Thomas

 Kannattaa varoa järjestöjä jotka sitovat. Ruusu-Ristin tarkoitus ja päämäärä on vapauttaa ihminen henkiseen todellisuuteen. Ruusuristiläisen tulee löytää elämän eettiset lainalaisuudet, jotka ovat henkisen omantuntomme mukaisia. Moraalinen omatunto on tämän elämän aikana meihin syötettyjä "ohjesääntöjä", joilla keskiaikainen kirkko pyrki meitä hallitsemaan. Totuus on korkein "uskonto" (hyve).

 

 Miten suhtaudutte ihmisiin jotka eivät syö kiinteää ravintoa vaan saavat kaiken tarvitsemansa praanasta? Eikö olekin näin että aikojen alussa ihmisen ei tarvinnut syödä vaan hän oli niin läheisessä yhteydessä Luojaan ettei moinen ollut tarpeellista. Nyt tämä unohdettu kyky lienee avautumassa uuteen tulemiseen muutamien pioneerien myötä. Minulla on kunnia tuntea kaksi tällaista ihmistä ja he ovat täynnä rajatonta rakkautta ja myötötuntoa.

Nimim. Kilu

 Kuten sanoit, niin ei tämä ole uusi asia, vaan on aina ollut mahdollisuutena ihmiselle. Mutta syömiselläkin on tietty tärkeä tarkoitus ihmiseksi kasvamisessa. Itsekin olen ollut 50 vrk. syömättä mitään, ja loppua kohden vain olo parani ja pystyin taas juoksemaankin 50 vuoden jälkeen, ja saatoin jättää eräät lääkkeet pois.

 

 "Mutta minä sanon teille: jokainen, joka vihastuu veljeensä, on ansainnut oikeudentuomion...", sanotaan vuorisaarnassa. Mutta minä olen käynyt jo pitkään terapiassa, koska ongelmani on se, etten osaa vihastua kanssaihmisilleni, vaan käännän vihani itseeni päin. Mikä siis olisi oikea suhtautuminen vihastumiseen?

Nimim. Juha

 Tehtävämmehän on pyrkiä hallitsemaan kaikki tunteemme, etteivät ne hallitse meitä. Tunteet hallitaan vain oikeilla ajatuksilla. Kalevala opettaa sen kuivaharjoittelulla runossa 19 jae 119. Luo mielessäsi tilanne, jossa aina suutut. Sitten luo mielessäsi teräksenlujat ajatukset (mieluimmin humoristiset) joilla sen suuttumuksesi asetat. Tällä tavoin etukäteen kuivaharjoittelemalla vaikutat sitten tosi tilanteeseenkin. Se teräksenluja ajatus tulee heti mieleen ja laukaisee suuttumuksesi. Urheilijat käyttävät jo tätä menetelmää päästäkseen parempiin suorituksiin.

 

Olen jonkin verran lukenut Setiläisiä tekstejä. Ja Johanneksen salaisessa kirjassa kerrotaan luoja Jumalasta Jaldabaothista, jotenkin olen käsittänyt, että tämä Jaldabaoth on vanhantestamentin Jumala (olenko jotenkin hakoteillä). Vanhan testamentin Jumalaa en ole pitänyt koskaan kovinkaan rakastavana "isänä" toisin kuin mitä jumalasta kerrotaan uudessa testamentissa. Sen takia minulla on aina ollut ristiriitainen käsitys Jumalasta. Lähetettiinkö Jeesus kertomaan meille jumalan todellisesta luonteesta?

 Nimim. M

Kyllähän uskontojen Jumalat yleensä ovat olleet kansallisdeevoja kuten juutalaisten Jahvekin, tai suomalaisten Väinämöinen. He ovat ohjanneet kansansa kohtaloita parhaaksi katsomallaan tavalla. Lähin Jumala, johon voimme yksilöinä olla yhteydessä on meidän korkeampi Minuutemme, Pohjan Neitomme tai kuten Jeesus sanoi Taivaallinen Ylkämme. Kosmos on sitten täynnä eri asteisia Jumalia, päätyen kaiken takana olevaan Absoluuttiin eli Parabrahmaniin, josta emme voi muuta tietää, kuin että siinä on ilmenemisen mahdollisuus.

 

 Hyvä kysymys tuo "miksi on olemassa jotain?" (nimim:Ihmettelijä). Itse olen kokenut kirkkaan tähtihetken, jolloin ymmärrykseni aukeni tuntemaan ikuisuuden, jatkuvan olemassa olon. Ajallisuuden takana on oltava kait jokin pysyvämpi perusta,ikuisuus. Tyhjästä on paha nyhjästä, eli kai niin että kun nyt kerran on jotain niin se on lähtöisin ikuisuudesta, siitä mitä on aina ollut. Kysymys: Emmekö mekin voi saavuttaa tuon ainaisen olemassa olon?

Nimim. Marsille pyhitetty

 Henkinen kasvu on tajunnan kasvua. Me voimme jo nyt elää hetkittäin ajattomuudessa eli ikuisuudessa. Meidän tehtävämme on saavuttaa se ikuisuus jatkuvana tajunnan tilana. Silloin olemme voittaneet tajunnassamme dualismin ja saavuttaneet ykseyden, jossa kaikki kaikessa on yhtä.

 

 Liittyykö tämä Raamatun kohta tuohon homoseksuaalisuuteen koskevaan vastaukseesi joillain tavalla? Tarkoittaako Jeesus tässä "tulevalla maailmalla" uuden liiton aikaa, ylösnousemuksensa jälkeistä aikaa? .."Jeesus vastasi heille: "Tässä maailmassa otetaan vaimo ja mennään vaimoksi. 35 Mutta tulevassa maailmassa ne, jotka on katsottu ylösnousemuksen arvoisiksi, eivät enää mene naimisiin. 36 He eivät enää voi kuolla, sillä he ovat enkelien kaltaisia. He ovat Jumalan lapsia, ylösnousemuksesta osallisia".(Luuk.20)

 Nimim. ent.lestadiolainen

 Me elämme ihmiskuntana jo uudenliiton aikaa, vaikka ymmärrys, tavat ja tottumukset ihmisillä yleensä laahaavat vielä vanhassa liitossa. Kyllä Jeesus tässä tarkoittaa Taivasten Valtakuntaa jonka asukkaiksi voimme jo eläissämme päästä. Se merkitsee, että olemme kaiken kuolemanalaisen itsessämme voittaneet ja saaneet Sampo- eli ylösnousemusruumiimme valmiiksi taottua. Me hallitsemme ruumiimme pyyteet eivätkä ne enää meitä. Voimme sanoa Jeesuksen tavoin: joka näkee minut, näkee Isän minussa.

 

 Kuinka suhtaudutte homoseksuaalisuuteen?

 Nimim. Homo

Sukupuolisuuden tarkoitus on, että oppisimme rakastamaan. Homoseksuaalisuus on synnynnäinen asia, eikä siten "luonnotonta", vaan luonnollinen ilmiö. Ehkä he ilmentävät jo tietyllä tavalla tulevaisuuttamme. Se voi olla seurausta edellisestä elämästä. Se voi olla myös tietty kehitysvaihe ihmisen rakkauselämässä. Meidänhän tulee oppia rakastamaan myös samaa sukupuolta olevia lähimmäisiämme. Kuinka kovan koulun tuomitsemattomuudessa homoseksuaallisuus onkaan ihmiskunnassa aiheuttanut. Me ihmiset olemme sielussamme kaksisukuisia, vain toinen puoli on fyysisesti. Kuten sukupuolivietti yhdistää kaksi ihmistä, niin sen tarkoitus on meissä yksilönä yhdistää sielupuoliskomme tulevaisuudessa yhdeksi täydelliseksi ihmiseksi. Tällöin olemme saaneet sukupuolivoiman hallintaamme ja palvelemaan korkeampia luovia päämääriä. On jo paljon ihmisiä jotka ovat jo tässä vaiheessa ja voittaneet sukupuoliviettinsä, homojakin, jotka vain rakastavat toisiaan.

 

 Olen kuullut, että Helena Petrovna Blavatsky poltti pilveä ja käytti oopiumia. Miten Ruusu-risti suhtautuu huumeisiin nykypäivänä?

Nimim. Kaarina

 Olen onneksi säästynyt tällaisilta juoruilta. Mutta kaikkihan me nuorena tehdään joitain tyhmyyksiä. Mutta eihän mikään henkinen järjestö kyseistä järjettömyyttä voi hyväksyä.

 

 

Moi Kauno! Lueskelin tässä P.E:n Christosophian peruskysymyksiä osa kaksi: Jeesus Kristus, Maailman Vapahtaja. Siinä P.E sanoo, että otollisin aika Jeesuksen inkarnaatiolle oli nimenomaan viidennen juurirodun puolessa välissä; neljäs oli liian materialistinen. Kuitenkin Jeesus syntyi juutalaiseen kansaan, joka tietääkseeni kuuluu nimenomaan tähän neljänteen juurirotuun... Miksi näin? Onko tässä jokin korkeampi esoteerinen salaisuus?

 

Nimim. Pasi

 

 

 

 Vastaus

 

Nykyinen geenitutkimus, etsittyään juutalaisten kahdentoista sukukunnan esiintymistä nykypäivässä, on löytänyt yhden sukukunnan geenejä vain Suomen kansan perimästä. Kalevalamme kuvaa kuinka Marjatan poika, joka ilmentää Kristus-syntymää, vapauttaa neljännen juurirodun Väinämöisen tehtävästään. Ajattele itse loput, tai lue PE:n kirja Uudestisyntyvä Suomi.

 

 

 

Tervehdys, Joskus näin Pekka Ervastin kirjoituksia internetissä ja ne vetosivat jotenkin maagisesti, enemmän kuin mikään ennen. Teokset ovat sittemmin tehneet minuun suuren vaikutuksen. Hienoa, että Suomessa on syntynyt jotain tällaista. Joskus ajattelin yrittää Ruusu-Ristin jäseneksi. Mietin vaan, onkohan nykyinen Ruusu-Risti ajautunut toimintatavoissaan hyvinkin kauas sitten P.E:n aikojen? Hierarkinen järjestö ja ihmisluonnon tuntien, niin rupesi arveluttamaan. Jos totuuden etsijä joutuukin todella harhaan...Mitä mieltä olette?

 

Nimim. Pohjolan matkaaja

 

 

 

 Vastaus

 

Ruusu-Risti järjestö toimii edelleen Pekka Ervastin luomissa muodoissa. Järjestö palvelee edelleen ihmisiä, pyrkien vapauttamaan eikä sitomaan. Oikea kosminen hierarkia on näkymätöntä palvelemista. Edelläkulkijat auttavat aina heikompiaan. Totuutta etsiessä ei pidä olla pelkuri, eikä uhkarohkeakaan. Ruusu-Risti on koulu, jossa samanhenkisten ihmisten kanssa kasvu on hedelmällisempää. Kuten HPB sanoi: Kymmenen ihmisen kanssa edistyy kymmenen kertaa nopeammin kuin yksin. Toivomme, että ihminen on valmis omaehtoisesti pyrkimään jäseneksi sillä emme harjoita jäsenhankintaa.

 

 

 

Miten teosofista maailmankatsomusta tulisi toteuttaa käytännössä? Toki oikein elämisellä ja puhumisella, mutta entä onko meditaatio tai muut rituaalit oleellisia henkisessä kehityksessä? Onko ruusu-ristillä omia esoteerisia menetelmiä joita jäsenille opetetaan?

 

Nimim. Antero

 

 

 

 Vastaus

 

Henkinen kehitys on tajunnan kehitystä. Meditaatio on lähes välttämätön menetelmä yhteyden kehittämiseksi omaan Minuuteen päin. Se on Omantunnon herkistämistä persoonallisuudessamme. Jeesus sanoi Pietarille: Jos sinä Minua eli Minuuttasi rakastat: kaitse Minun karitsojani, ruoki Minun lampaitani. Tämähän tarkoittaa Minuudesta tulevia ajatuksia. Elikkä meditaatiossa voimme päästä jumalaisten ajatusten yhteyteen. Oikeamielisillä ajatuksilla luomme persoonallisuuttamme oikeaan suuntaan. Tulemme siksi mitä eniten ajattelemme. Mut, ei riitä yksin viisaus, viel suurempaa on rakkaus. Siksi Pekka Ervast sai mestariltaan kehotuksen luoda Ruusu-ristiin älyllis-seremoniaalinen opiskelumuoto, jossa tasapainottuu ajatus ja tunne. Tämä opiskelumuoto toimii edelleen Ruusu-Ristissä.

 

 

 

Hei Kauno..eri yhteyksissä mainitaan ns.vanhanliiton tiestä..ja sen kulkjoista vielä nykyään.ns.uudenliiton aikana..kuinka ns.vanhanliiton polkua voisi luonnehtia...kuinka oikea polku ilmenee....kiitos vastauksesta...

 

Nimim. kompastelija

 

 

 

 Vastaus

 

Ihmiskunta ja sen kirkkokunnat kulkevat paljolti vielä vanhan-liiton tietä. Mielestäni olennaisin asia on suhtautumisessa "pahaan". Niin kauan kun "pahan" tuomitsemme emmekä sen tarkoitusta ymmärrä, meitä hallitsee vielä tuomion henki, eikä Pyhä-henki. Jeesuksen keskeisin opetus oli pahan vastustamattomuus. Israelissa oli patsas, jossa Vanhan-liiton profeetta Elias lyö miekalla Paalin-palvojapappien päitä poikki. Uuden-liiton profeetta Jeesus antoi mieluummin tapattaa itsensä. Tämä oli vain yksi näkökohta.

 

 

 

Onko Suomessa tällä hetkellä ruusuristin piirissä tai muualla henkisiä opettajia niin kuin ervast oli?

 

Nimim. tiitinen

 

 

 

 Vastaus

 

Henkisiä kyllä, mutta tuskin Pekka Ervastin veroisia. Henkinen opettaja on ihminen joka on päässyt henkensä yhteyteen niin, että voi sanoa: Isä ja minä olemme yhtä. Joka näkee Minut (Minuutensa) näkee Isän.

 

 

 

Paljon on kirjoitettu Jeesuksen teoista ja niiden merkityksestä, nimenomaan henkisistä sellaisista. Kuinka oli hänen maallinen puolensa? Oliko hän inhimillisesti yhtä taitava? Hän teki puusepän töitä käsittääkseni. Oliko hän esim. taitava puuseppä? Asia kiinnostaa koska hän on mielenkiintoinen persoona.

 

Nimim. Marsille pyhitetty

 

 

 

 Vastaus

 

Pekka Ervast, joka oli saanut luvan tutkia Jeesuksen menneisyyttä, kertoi, että Jeesuksella oli ainoastaan tämä yksi maallinen inkarnaattio. Hän oli vain taivasmaailmasta käsin ottanut osaa ihmiskunnan kehitykseen. Siksi voidaan olettaa, että hän kyllä teoriassa tiesi miten kaikki tehdään, mutta hänellä ei ollut kuin tämän yhden inkarnation aikana mahdollisuus kokeilla kädentaitojaan, ja tuskin hänellä siihen oli tarpeeksi aikaa tullakseen siinä taitavaksi. Hänen tehtävänsä oli opiskella aivan muuta.

 

 

 

Erään vihkimyksen seurauksena sain kyvyn tuntea ihmisen auran käsilläni. Ihan uteliasuudesta kysyn; miten ruusuristiläiset suhtautuvat tällaisiin ja yleensäkin vihkimyksiin?

 

Nimim. Henkisen polun kulkija

 

 

 

 Vastaus

 

Voisitko selvittää mistä ja minkälaisesta vihkimyksestä oli kysymys. Monet herkät ihmiset ilman "vihkimystä" tuntevat eetteri-auran, johon voidaan akupunktiolla jopa vaikuttaa. Monet näkevät myös astraali-auran, harvemmat menttaali-auraa. Vihkimyksiä voi olla fyysisiä, sielullisia sekä henkisiä.

 

 

 

Tarkennan että kyseessä ei ollut varsinaissti vihkimys mutta muutoin voimallinen kokemus korkeissa energioissa. Ennen kyseistä tapahtumaa en ko. taitoa omannut ja koen sen lahjana joka minulle annettiin. Lisäksi koen että käsieni kautta virtaa parantavaa energiaa. Niin, ehkä kerron tämän siksi että uskon että meissä kaikissa on nämä kyvyt. Taitomme ovat vain ajan saatossa rapistuneet ja kaipaavat harjoitusta :) Eikö?

 

Nimim. Henkisen polun kulkija

 

 

 

 Vastaus

 

Meillä ihmisillä on ja "annetaan" monenlaisia kykyjä ja lahjoja. Joudumme samalla myös vastuuseen miten niitä käytämme. On hienoa, jos voit tällä kyvylläsi auttaa ihmisiä. On kuitenkin muistettava, ettei parantaminen auta ihmistä, ellei häntä saada ymmärtämään miksi se vaiva hänellä on. Sairaus on monasti salapukuinen siunaus ihmiselle, jotta hän heräisi tai hänet herätettäisiin muuttamaan jotain elämässään.

 

 

 

Jos mies puolustaa perhettään väkivaltaista, hetkellisessä mielenhäiriössä olevaa, tai muuten vain sairasta ja järkensä menettänyttä henkilöä vastaan, vaikka sitten voimakeinoin, niin onko siitä negatiivisia karmallisisa seurauksia? Ainakin itse toivoisin, että minut pysäytettäisiin, vaikka sitten iskemällä pää irti, jos olisin tekemässä jotain tolkutonta jollekin perheelle. Itse ajattelen, että toisen posken kääntäminen merkitsee enemmän sitä, ettei ihmisen tule hautoa kostoa tai vihata. Humauttaa voi myös rakkaudella. Jokainen toimii tietysti enemmän tai vähemmän vaiston varassa tällaisessa tilanteessa. Mietin vain, että onko korkein ideaali se, että antautuu ja antaa hullun tuhota lähimmäistensä maalliset kuoret?

 

Nimim. Hm... /

 

 

 

 Vastaus

 

Rakkauden käsky menee yli muiden. Pitää käyttää järkeä, ja toimia kuinka oikeimmaksi näkee. Asiat ovat tilannekohtaisia, eikä toinen voi sanoa, mikä on toisen oikea. Meidän velvollisuutemme on suojella jokaista lähimmäistämme, niin väkivallantekijää kuin kohdettakin. Estämällä väkivallan, tekijää häntä pahoin vahingoittamatta, suojelemme häntä häneltä itseltään. Emme siihen pysty, jos vihastumme. Hyvä tahto tuo oikeat keinot hätätilassa, mutta niitä on hyvä pohtia etukäteen, kuivaharjoitella, että tositilanteessa sitten toimii oikein. Karmaa syntyy, jos toimimme elämän lakien vastaisesti.

 

 

 

Voiko A-A:lainen liittyä joukkoonne, vai mahtaako kuulua edes ihmis sukuun?Mikä on REHELLINEN kantanne Rupisen tien kulkijasta? Maanpäällinen helvetti on tosiasia kokemukseni mukaan!

 

Nimim. Raitis päivä kerrallaan.

 

 

 

 Vastaus

 

Luuk.15.7. Minä sanon teille: On ilo taivaassa suurempi yhdestä syntisestä, joka tekee parannuksen, kuin yhdeksästäkymmenestä yhdeksästä vanhurskaasta, jotka eivät parannusta tarvitse. Tämä on meidänkin kanta. Joten tervetuloa vain. Ihmisen mitta on toinen kuin hänen ongelmansa.

 

 

 

Kokiko Jeesus lopullisen fyysisen kuoleman ristillä, vai nousiko hän haudasta jatkamaan työtä, esim. antamaan lähetyskäskyn ja Pyhän Hengen. Teosofian sivuilta luin, että Raamatun ristiinnaulitsemiskertomus perustuu tapahtumiin ja asioihin, mitkä kävivät ristiinnaulitsemisen edellä.

 

Nimim. ent.lestadiolainen

 

 

 

 Vastaus

 

Jeesus oli veljistämme ensimmäinen, joka voitti kuoleman eläissään. Tämä tarkoittaa, että hän ei kuollut ristillä (hänen sääriluitaan ei katkaistu, mikä olisi johtanut kuolemaan), vaan hänen fyysis-eteerisestä kehostaan organisoitui haudassa ollessaan ikuinen käyttöväline, kirkastusruumis (kuva jäi käärinliinaan),jonka (atomit) ihminen voi halutessaan muuttaa näkymättömäksi tai eläväksi ruumiiksi. Golgata-vihkimys vastaa vanhan-liiton arhat vihkimystä, mutta Jeesuksella se oli täydellisempi, hän toi sen fysiikkaan asti. Jeesushan opetti 11 vuotta opetuslapsiaan kuolemansa jälkeen, josta kerrotaan gnostilaisten Pistissofia kirjassa. Jeesuksen elämä oli myös vertauskuvaa siitä, mitä me jokainen tulemme elämiemme aikana läpikäymään.

 

 

 

Onko sinulla mitään ohjetta ihmiselle, joka on "päihdevammainen". muuten sydämeltään hyvä ja kärsii sairaudestaan?

 

Nimim. "Penasta huolissaan"

 

 

 

 Vastaus

 

Siihen ei paljonkaan ulkopuolinen voi vaikuttaa, jos ei hänessä itsessään saada herätettyä jumalaista tahtoa vapautumaan sairaudestaan. Tieto elämän tarkoituksesta ja sen tuomasta suuremmasta onnesta ja hengestä kuin spiritus forttuksesta saa ihmisen ainakin yrittämään voittaa alemman luontonsa. Totuuden tieto vapauttaa. Se on tietysti pelkkä fraasi, ellei ihmistä saadaan ymmärtämään ja siten vastaanottamaan sitä tietoa joka vapauttaa. AA:n ohjeiden noudattaminen on vapauttanut ystäväpiirissäni ainakin yhden kuudeksi vuodeksi. Se luo jo hyvät mahdollisuudet, jos ihminen kärsii tästä sairaudestaan. AA:ssa samankaltaiset auttavat toisiaan pysymään kuivilla.

 

 

 

Mitä mieltä olet ihmisestä, joka on täysin materialisti ja ateisti? Ei usko mihinkään muuhun, kuin siihen mitä näkee?

 

Nimim. Mie Vaan

 

 

 

 Vastaus

 

Hän on lähempänä Jumalaa kuin sokea uskovainen. Hän on ryhtynyt jo käyttämään omaa järkeään. Ateismi on monen totuudenetsijän alkuvaiheita, kun he ovat tajunneet tiettyjen uskonnollisten piirien tietämättömyyden.

 

 

 

Kuinkas suhtaudutte ns. Lucid-uneksimiseen? Se tarkoittaa tietoista uneksimista, jossa ihminen vie tietoisuutensa mukanaan nukahtamisen rajan toiselle puolelle. Tähän on moni erilaisia keinoja, ja niitä löytyy netistä. Pääperiaate on, että yritetään viedä tietoisuus nukahtamisen tuolle puolen. Sanotaan, että lucid-unessa aistimukset saattavat olla yhtä vahvoja kuin todellisessakin elämässä, ja kokenut uneksija voi hallita oikeastaan koko ympäröivää todellisuuttaan: hän voi lentää ja vaihtaa "maisemaa" silmänräpäyksessä, pelkästään ajatuksen voimalla. Onko tämä astraalimatkailua vai mitä? Onko lucid-matkoissa joitakin esoteerisia vaaroja?

 

Nimim. Uneksija

 

 

 

 Vastaus

 

Vilpittömiä totuudenetsijöitä on kautta aikain varoitettu "unikehovaeltamisesta"! Ei siis kannata lähteä treenaamaan tällaisia konsteja. Kyllähän kuka vaan sinne pääsee, ja on suuri houkutuskin vielä mennä utelemaan ystäviensä yöelämää. Elämä antaa meille monenlaisia kykyjä kun se katsoo, että olemme voittaneet egomme itsekkäät halut, ettemme käytä ennen aikojaan näitä kykyjä vahingoittaaksemme itseämme, ja hidastaaksemme siten HENKISTÄ kehitystämme.

 

 

 

Hei! Tuolla aivan alussa mainitsit että kala symboli on lähtöisin ihmisiltä joita kristityt vainosivat. Voisitko kertoa hieman tarkemmin asiasta...kiittäen

 

Nimim. Rapu

 

 

 

 Vastaus

 

Kala vertauskuvana on ikivanha. Se ilmeni jo vanhassa Egyptissä ja tuli mahdollisesti essealaisveljeskunnalle jo sieltä. Sitä tavataan alkukristillisillä gnostikoilla jotka piirsivät niitä katakombeihin piilouduttuaan "oikeaoppisilta kristityiltä".

 

 

 

Miten tämä kuudes juurirotu nykyään voi ja missä ollaan menossa, siitä olisin kiinnostunut?

 

Nimim. NN

 

 

 

 Vastaus

 

Kuudetta juurirotua ei vielä ole synnytetty. Vasta on ihmisiä, jotka alkavat ilmentämään kuudennen juurirodun dharmaa. Elikä viidennen juurirodun kuudetta alarotua eli kulttuuria edustavat jo monet totuutta etsivät ihmiset.

 

 

 

Hei Kauno...jos ajattelee vihkimyksiä jonkinlaisena henkilökohtaisena,päivätajuisina, kokemuksina..joidenka kertominen ulkopuolisille on ns.kielletty..kuinka ymmärtäisit ihmisen ns.henkisten kokemusten kertomisen kanssa olevan(tietysti asiasta jotain ymmärtävälle,johon luottaa)... ..ja henkisten pyrkimystensä ja miten niitä pyrkii toteuttamaan.. ..näitä hiljaa mietin.. sitä ei koskaan valmihiksi saa..sitä ain rakentaa.. voiko siintä vain ,viittauksin toista valottaa.. ...taideteosta kai sisällään jokainen rakentaa..

 

Nimim. kompastelija

 

 

 

 Vastaus

 

Vanhat ruusuristiläiset sanoivat, että kannattaa ainakin viisi vuotta kätkeä ne sydämeensä ja pohtia niitä hiljaa itsekseen, ennen kuin niistä kenellekään kertoo. Se on siksi suuri aarre, että pitää varoa "ryöväreitä", kunnes "varustukset" ovat tarpeeksi lujat.

 

 

 

HEI! Kysyisin Teiltä, että riittääkö Ruusu-Risti ry:ssä "taivaspaikkaan" ts. totuuteen se, että uskoo Jumalaan ja Jumaluuteen määrittelemättä ennen mainittuja käsitteitä mitenkään muuten. Jos Te sanotte, että pelkkä usko riittää, niin miksi tällöin jokin uskomusjärjestelmä tai uskonto olisivat muita parempi? Eiköhän tällöin riittäisi se, että uskoo johonkin ihan mihin tahansa sen suurempaa valintaa tekemättä? Tämä tuli minulle mieleen, kun kuuntelin verkossa SRK:n suviseurojen saarnoja. Saarnamiehet sanoivat, että tee parannus ja pyydä syntejä anteeksi, niin pelastut ja he lupasivat antaa ne anteeksi Jeesuksen Kristuksen nimessä ja veressä. Edellä olevan ymmärsin niin, että riittää, kun vain uskot. Ajattelin tällöin, että mihin pitää uskoa.

 

Nimim. Kalevi-Armas

 

 

 

 Vastaus

 

Jokaisella ihmisellä on elämänusko, joka tulee menneiden elämien henkisen kasvun myötä tähän päivään. Tämä elämänusko vaikuttaa sen mihin uskomme ja mitä totena pidämme. Se perustuu kokemusperäiseen tietoon ja ymmärryksen kasvuun, joka etsii elämän totuutta eikä tyydy sokeaan uskoon. Todellinen usko eli jumalainen tahto herää ihmisessä kun hän pääsee tajunnassaan oman henkensä (korkeamman Minuutensa) yhteyteen. Uskolle löytyy niin paljon tekstiä Pekka Ervastilta, että kannattaa lukea vaikka Christosofia kirja, niin asia selviää laajasti.

 

 

 

Olisin kiinnostunut näkemyksestäsi totuudenetsijöiden lahkoutumisesta.

 

Nimim. hyvä,parempi,minä

 

 

 

 Vastaus

 

Jos tarkoitat lahkoutumisella perinteistä uskonnollista lahkoutumista, ei sen pitäisi enää kuulua totuudenetsijöille. Mikäli ihminen etsii vakavasti totuutta, niin totuus on vapauttava hänet, niin kuin Jeesuskin asian ilmaisi. Oikeat seurat eivät sido ihmistä, vaan vapauttavat. Ihminen, joka on vapautunut, ymmärtää ja hyväksyy muiden ihmisten tarvitsemat erilaiset tiet ja oppirakennelmat kasvaakseen ihmisyyteen.

 

 

 

hei Kauno.lomalta paluusi kunnijaksi pieni pähkinä purtavaksi:H.P.Blavatsky on maininnut jossain tekstissä"älkää luulko,että mestarit lähettävät ketään maailmaan ennen vuotta 1975" onko yleisessä tiedossa jokin henkilö joka sopisi täksi "henkilöksi".?kiitos.

 

Nimim. kompastelija

 

 

 

 Vastaus

 

Tämä ennustushan perustuu siihen tietoon, että joka vuosisadan viimeisellä neljänneksellä ilmestyisi jokin huomattavampi lähettiläs ihmiskunnalle. Yks' ja toinenkin porukka on jo näitä lähettejä nimennyt. Niitä alkaa olla jo sen verran monia, jotta alkaa epäilyttää, että onkohan se suuri oikea vielä kasvamassa. En tiedä yleisestä tiedosta, mutta itse en ainakaan vielä nimeäisi ketään "ehdokkaista". Saattaahan olla ettei mitään lähettilästä tulekaan, vaan henkinen tieto lisääntyy nyt monilla muilla tavoin, mikä on selvästi nähtävissäkin. Lienen toinen "kompostelija"

 

 

 

Minulle on pitkään ollut epäselvää mitä tarkoitetaan korkeammalla itsellä ( Blavatskyn termi Teosofian avaimessa) ja korkeammalla minällä? Onko ylempi manas sama kuin korkeampi minä? Eräässä kirjassaan Ervast sanoo, että korkeampi minä vastaanottaa Kristuksen ja silloin syntyy muistaakseni kristustajunta/valaistumine. Mutta mikä rooli jää korkeamalla itselle? Vai onko korkeampi itse sama kuin Kristus? Jumala?

 

Nimim. Spegla

 

 

 

 Vastaus

 

Sanat ovat sanoja ja huonoja informaatiovälineitä. Samalla sanalla on monta käyttöä ja merkitystä. Voidaan sanoa, että korkeampi Minuutemme on sama kuin korkeampi Itse eli Minä Itse. Steiner puhuu Henki Itsestä, tarkoittaen samaa eli meidän henkeämme. Kalevala puhuu vastaavuutena Pohjan Neidosta, Jeesus taivaallisesta Ylkästä ym. Korkeampi Minuutemme on Monadimme eli Jumalkipinämme ilmennyt puoli eli ylempi manas tai buddhi-manas, jolloin Kristus-tajunta eli rakkaus jo siinä ilmenee. Todellisuus on kaukana sanoista ja paljon ihmeellisempi.

 

 

 

Onko oikealla tiellä,jos käärme puree kantapäähän. Miten se ilmenee nykyaikana?

 

Nimim. Adam

 

 

 

 Vastaus

 

Kaikella jonka joudumme kohtaamaan, on jokaiselle henkilökohtainen merkityksensä. Vertauskuvallisestihan Akilleen kantapää on meidän heikko kohtamme kuten Kalevalassa Lemminkäisellä Märkähattu karjanpaimen, joka koitui hänen kohtalokseen. Jos me väkivalloin poljemme eli yritämme poistaa kyitä itsestämme purevat ne ja levittävät myrkkynsä. Eli jos olemme saavuttaneet sopusoinnun luontomme kanssa, mikään paha ei meitä enää kohtaa.

 

 

 

Millä tavoin roolipelaaminen vaikuttaa astraalimaailmaan? Onko esim. "pahoja" teemoja käsittelevän roolipelin pelaamisessa salatieteelliseltä kannalta riskejä, ja jos on, niin minkälaisia?

 

Nimim. Ropettaja

 

 

 

 Vastaus

 

Kaikessa polaarisessa ilmennyksessä on mukana hyvä ja paha. Kummassa puolessa tajuntamme viipyy, sitä puolta kasvatamme itsessämme. Me olemme kyllä jo mestareita pahassa, mutta hyvässä on vielä paljon oppimista. Persoonallinen hyväkin kuitenkin on vain pahan takapuoli, joten etsikäämme niiden takaa totuutta eli tosihyvää, niin vältymme turhilta kärsimyksiltä. Kannattaa siis pelata "tosihyviä" roolipelejä.

 

 

 

on kirjoitettu siitä oikein anomisesta.. ..sanoilla on tietääkseni oma merkityksensä.. .mutta onko kyseessä kuitenkin enemmän ns.menttaalisten voimien suhteellisesta määrästä... ..jokainen saa ansionsa mukaan..voimiensa mukaan.. ns.kehityksensä mukaan.. onko jokin mietiskely tekniikka jota voi näihin pyrkimyksiin soveltaa.. ..kiitos vastauksesta..

 

Nimim. niin tietämätön kulkija ma vainen

 

 

 

 Vastaus

 

Mielestäni oikea tapa anoa on pyrkiä elämään epäitsekkäästi eettisten elämänlakien mukaisesti. Siinä mentaalista mietiskelytekniikkaa kerrakseen. Jeesuskin sanoi, että kyllähän taivaallinen isänne tietää mitä te tarvitsette, ei teidän sitä tarvitse anoa. Elämässä kuitenkin toimii YYA sopimus, joten anova saa ja kolkuttavalle avataan. Kannattaa kuitenkin kolkutella oikeille oville, ja anoa oikeita asioita, joita ei  alempi persoonallisuutemme monastikaan etsi ja halaja.

 

 

 

ken on ajattelija? täs mietin,ajattelen, en mieli ole,lienen tarkailija mielen takana! mut ken on tarkkailija? kiitos vastauksista.

 

Nimim. taivastelija

 

 

 

 Vastaus

 

Pohjan-Neito, Taivaallinen Ylkä eli oma korkeampi Minuutesi, henkinen omatuntosi.

 

 

 

Luin Juudas Iskariotin evankeliumia, mitä mieltä oli PE hänestä, nykyinen paavi ainakin sanoi, että Juudas on ja oli petturi.

 

Nimim. Simon

 

 

 

 Vastaus

 

PE: Hän oli Juudas, yksi niistä, jotka rakastivat Jeesusta koko sydämestään. Ei meillä saa olla sellaista tavallista käsitystä, että hän oli kadotuksen lapsi ja Jumalan pettäjä, niinkuin dogmatiikassa sanotaan. Silloinhan me voisimme yhtä hyvin sanoa, että hän oli maailman pelastaja, koska Jeesus ristiinnaulittiin hänen takiaan. Älkäämme sotkeko dogmatiikkaa siihen. Tämä oli suuri tragedia. Juudas teki kaiken rakkaudesta ja uskosta. Hän erehtyi. Kuka meistä ei erehtyisi.

 

 

 

HEI! Haluaisin Teidän kertovan, että miten tyhjästä voi syntyä jotakin. Jos ajatellaan, että tyhjästä voi syntyä materia (aine), niin miten meidän on suhtauduttava matemaattiseen fysiikkaan? Onko yleensä mahdollista käyttää fysikaalisissa kaavoissa muuta kuin parametreja? Yliopistofysiikassa on olemassa kaksi perussääntöä, joihin kaikki fysiikkalaskut perustuvat. Ne ovat: Ainetta ei voi luoda eikä hävittää mutta olomuotoaan se voi vaihtaa ja toinen on se, josta käytetään nimeä energian häviämättömyyden laki ja se on sellainen, että energia voi muuttaa olomuotoaan - tulla potentiaalienergiasta liike-energiaksi, mutta sitä ei voi luoda eikä hävittää. Miten Teidän mielestä on selitettävä ns. big bang suuri pamaus? Miten voi sellainen tila supistua, jossa ei ole hitustakaan materiaa eli joukko-opillisesti materiasta tyhjä tila? Minä en osaa tähän vastata, joten epäilen myös erittäin vahvasti suhteelisuusteorian järkevyyttä ja realistisuutta. Suhteellisuusteorian perusta on ns. neliulotteinen geometria eli siinä täytyy ottaa xyz-koordiaattien lisäksi myös w-koordinaatti, ts täytyy olla sellainen avaruus olemassa, jossa on xyzw-ympäristö. Voisi ihan hyvin kysyä, että minkälainen on neliulotteisessa avaruudessa suora, pinta-ala, kuutio, taso, tilavuus jne. Mikä voisi olla w-ulottuvuus? Se ei voi olla filosofien mielestä aika, sillä se on epäsymmetrinen ts. aika on virtasuure ja pituus, leveys ja korkeus ovat paikkasuureita. Jos myös ajatellaan, että maailmankaikkeus laajenee, niin mitä on ollut ennen alkua ja lopun jälkeen? Tämäkin on sellainen kysymys, johon en osaa vastata. Mitä Te ajatteletta tästä asiasta?

 

Nimim. Kalevi-Armas

 

 

 

 Vastaus

 

Esitin tämän kysymyksen veljelleni, joka on matemaatikko ja näitä pohtinut. Hän vastasi: Tiedetään että nykyiset kvanttiteoria ja suhteellisuusteoria ovat vasta alustavia malleja joissa on vielä ratkaisemattomia puutteita. Käsittääkseni nykyihmiskunnalle ei anneta vielä enempää tietoa, koska se olisi tuhoisaa maapallolle, kuten kävi Atlantis-mantereelle. Atlantilaiset hallitsivat painovoimaa ja mahtavia energioita mutta käyttivät niitä tuhoamiseen. Korkeampaan tietoon pääsee käsiksi vain kun on kehittynyt riittävästi henkisesti ja moraalisesti. Fysiikkaa ja kemiaa kannattaa silti tutkia, aina löytyy jotain uutta. Nykyisen kvanttiteorian mukaan tyhjästä syntyy ja häviää ainetta jatkuvasti mutta tämäkin on vain malli. Ainemaailma näyttää nykyisin koostuvan lähinnä informaatiosta, kuten kvanttikentät.

 

 

 

..jossain mainitaan ns.kaikkijallisen rakkauden-.tahdon-.ajatus voiman.. kehityksen myötä syrjäyttävän ihmisen ns.persoonalliset voimat... ..olisiko kyseessä jonkinlainen ns.minuuden mureneminen... ..ja olisiko kyseessä mahdollinen liukuminen kapealta polulta.. ..missä suhteessa ns.korkeampi-minä olisi tässä kaikkijallisten energioiden esiin marssissa.. kiitos vastauksesta..

 

Nimim. liukuhippijäinen

 

 

 

 Vastaus

 

Kyllä alemman persoonallisen minän tulee luopua olemassaolostaan korkeamman puolensa "Taivaallisen Ylkänsä" hyväksi. Alempi ja ylempi yhtyvät kokonaiseksi ihmiseksi, jolloin kosminen Kristus-tajunta astuu aineelliseen maailmaan asti, kuten se tapahtui Jeesuksessakin.

 

 

 

Miten te näette ajan ennen alkuräjähdystä? Mistä kaikki materia on lähtöisin, jos ennen alkuräjähdystä ei ole ollut mitään? Hämmentävää...

 

Nimim. Ransu

 

 

 

 Vastaus

 

Eihän oleva voi syntyä olemattomasta. Näkyvä kylläkin voi syntyä meille näkymättömästä. Kalevala sanoo asian näin: "Jop on astuikse alemmas". Näkymätön astuu meille näkyväksi. Henki astuu aineelliseen muotojen maailmaan. Ainettahan sinänsä ei ole olemassa, kuin meidän tajunnassamme. Aine koostuu atomeista. Atomi on voimapyörre ja voiman takana on aina tajunta, ja tajunta onkin jo henkeä. Ihmistenkin luomat esineet ovat saaneet alkunsa ajatuksesta, näkymätön muuttunut näkyväksi.

 

 

 

Mitä mieltä olette Saddam Husseinnin tai Pohjois-korean toimista.Jos ei tuomita niin pitäisikö sallia?Jos ei niin miksi ja mitä muu maailma silloin saavuttaisi?

 

Nimim. Mielipide

 

 

 

 Vastaus

 

Pahan pitää tulla maailmaan jos se on tarpeen, mutta voi sitä jonka kautta se tulee. Maailmassa kaikki on järjestyksessä, kun me saatamme vain oman tajuntamme järjestykseen.

 

 

 

HEI! Mitä eroa on hengentieteellä ja henkitieteellä? Muistan, että joskus on henkitiedenimeä käytetty ns. humanistisista tieteistä ja hengentiede on antroposofisen seuran eli steinerilaisen suunnan oppi. Mitä Te sanotte ennen mainituista asioista?

 

Nimim. Kalevi-Armas

 

 

 

 Vastaus

 

Minusta niissä kuvastuu sama ero kuin henkisyydellä ja hengellisyydellä. Henkinen on hengen ja hengellisyys sielun alueella toimivaa.

 

 

 

Kysyisin suhteestanne 1960-luvun henkiseen ja vaihtoehtokulttuuriin. Annatteko sille mitään arvoa?

 

Nimim. hm

 

 

 

 Vastaus

 

Jos kulttuuri on henkistä niin se on hedelmällistä olkoon aikakausi mikä vain. Vaihtoehtoisia malleja aina tarvitaan ulkoisissa kulttuurien kehityksissä ja ilmentymisissä. Kaikki on arvokasta ja välttämätöntä mikä ilmenee. Me emme vain aina ymmärrä mikä on niiden tarkoitus.

 

 

 

Jos sanat ovat huono informaation väline niin miten ilmaista. että rakastaa toista. Itse turhaudun usein, vaikka kuinka tuntisi rakastavansa toista ja luulee osaavan sen jopa sanoa ja ilmaista, mutta ei...ja jälkeenpäin myös itse huomaa, että sehän ihminen tarkoitti juuri sitä, eli mikä siinä on kun ei jummarra...

 

Nimim. Helppi

 

 

 

 Vastaus

 

Paavali antoi neuvon: Rakkaus on kärsivällinen, rakkaus on lempeä. Rakkaus ei kadehdi, ei kersku, ei pöyhkeile, ei käyttäydy sopimattomasti, ei etsi omaa etuaan, ei katkeroidu, ei muistele kärsimäänsä pahaa, ei iloitse vääryydestä vaan iloitsee totuuden voittaessa. Kaiken se kestää, kaikessa uskoo, kaikessa toivoo, kaiken se kärsii.

 

 

 

Kuka on keksinyt suomen sanan taiteilija?

 

Nimim. Auta, tää on tärkeetä!

 

 

 

 Vastaus

 

Sana taide otettiin suomen kieleen uudissanaksi. Sana on johdettu taitaa-verbistä. Latinassa taide on ars, joka sana merkitsee: taito, taide, tieto, tiede. Eräiden kielten taidetta merkitsevä sana palautuu tuohon ars-sanaan. Saksassa ja ruotsissa on käytössä Kunst ja konst, jotka nekin merkitsevät taitoa, tietoa ja taidetta.

 

 

 

Miksi ette usko Raamattuun Jumalan omana sanana. Raamattu sanoo, että on Isä, Poika ja Pyhä Henki. Jos ette usko, olette harhaoppisia. Lisäksi te olette yhteydessä kaikenmaailman salaseuroihin. Tulkaa Jeesuksen luokse, Hän odottaa teitä.

 

Nimim. kristitty

 

 

 

 Vastaus

 

Jeesus on jo opettajanamme siksi emme tuomitse ennää mitään salaseurojakaan.

 

 

 

Eikö meediotilaisuudet yms. spirituaaliset yhteydet joissa ollaan yhteyksissä "rajan" taa saata olla huonoksi?

 

Nimim. etsivä

 

 

 

 Vastaus

 

Ei yksin "huonoksi", sillä kaikella on tarkoituksensa. Mika Waltari esim. kanavoi Sinuhelta arvokasta historiallista tietoa, joten sanottiinkin että Waltarilla oli enemmän tietoa vanhasta Egyptistä kuin arkeologeilla yhteensä. Sibelius kanavoi sfäärien musiikkia. Monet ovat saaneet lohdutusta myös meedioistunnoista. Heränneelle totuudenetsijälle ne ovat hidastavia turhia ajanvietteitä. Kalevalassa Aino joutui astraalimaailman viettelysten lumoihin ja teki siten henkisen itsemurhan.

 

 

 

Miksi täältä saa joskus aivan käsittämättömiä vastauksia?

 

Nimim. kysyvä

 

 

 

 Vastaus

 

Sanat ovat kaikkein huonoin informaatioväline. Me jokainen puemme samanlaiset ajatuksemme hieman erilaisiin sanayhdistelmiin, joten siinä jo muodostuu helposti käsite-eroja. Luin hiljattain lääkärin tekemän diaknoosin selkärankani mangneettikuvauksesta, enkä ymmärtänyt siitä yhtään mitään. En minäkään aina selvästikään ymmärrä kirjoittajan omaa ajatusta hänen luomastaan tekstistä.

 

 

 

Luin juuri että yhteydet "rajan" toiselle puolen, tapahtuivatpa ne kanavoinnilla, tarot korteilla, meedion välityksellä, shamanismilla, healingillä jne...eivät olisi hyväksi. Syynä mainitaan "eetteririisto". Onkohan Ervast käsitellyt asiaa jossain yhteydessä tai onko sinulla tietoa.

 

Nimim. etsivä

 

 

 

 Vastaus

 

Kyllähän Ervast varoittaa ainakin vaivaamasta vainajia, mutta ei suosittele myöskään yhteyksiä muihin astraalitason olentoihin. Jos emme ole päässeet henkisen tason kansalaisiksi on astraalimaailmasta pelkkää haittaa kehityksellemme, joten se maailma meidän tulee ohittaa. Käsittääkseni näkymättömän maailman kehittyneemmät olennot voivat viedä myös eetterivoimiamme, jos heidän vietäväksi alistumme. Kyllähän jo vainajatkin voivat ammentaa meidän astraalivoimiamme jos emme itseämme hallitse.

 

 

 

kun ihmisen lihallinen ruumis muuttu takaisin maan tomuksi.mitä sen jälkeen tapahtuu.

 

Nimim. kippo

 

 

 

 Vastaus

 

Persoonallisuus jatkaa kuolemanjälkeisissä tiloissa, mutta Minuus katkaisee yhteytensä siihen kohta kuoleman jälkeen. Laajemmat tiedot saat esim. Ervastin kirjasta: Elämää kuoleman jälkeen.

 

 

 

Mikä on kantanne feminismiin?

 

Nimim. weljet

 

 

 

 Vastaus

 

Voin vain sanoa oman kantani, joka näkee ettei mikään ole yksin hyvää tai pahaa. Riippuu siitä miten ja mihin sitä käytetään. Miehenä voin sanoa kokemuksesta, että on olennaista että olen'naista, maaäidin Kauno'kaista.

 

 

 

Kristinuskossa voi saada synnit anteeksi ottamalla vastaan Jeesuksen( Kristus). Onko teosofian mukaan mahdollista saada syntejään anteeksi jollakin menettelyllä? Entäpä kotellaanko ihmistä elämän aikana?

 

Nimim. Spegla

 

 

 

 Vastaus

 

Matt.6.14. Sillä jos te annatte anteeksi ihmisille heidän rikkomuksensa, niin teidän taivaallinen Isänne myös antaa teille anteeksi; 15. mutta jos te ette anna ihmisille anteeksi, niin ei myöskään teidän Isänne anna anteeksi teidän rikkomuksianne. Anteeksi antamalla maksamme pois vanhoja rikkomuksiamme, velkojamme (syntejämme) edelleen. Jos saamme todellisen uudestisyntymis-kokemuksen, jolloin pääsemme Kristus-tajunnan yhteyteen, niin siinä tajunnan tilassa koemme kuin olisimme täysin synneistä vapaita. Ehkäpä tästä johtuu kirkkojen käsitys syntien anteeksisaamisesta. Joka päivä on koetusten päivä.

 

 

 

Jos voisit antaa yhden elämänohjeen, jossa olisi tiivistettynä kaikki mielestäsi tarpeelliset seikat, niin mikä se olisi?

 

 

 

 Vastaus

 

Viis'astuminen. Sillä tietämättömyys on ainoa paha mistä kaikkinainen muu paha ja kärsimys (erillisyys "Jumalasta")saa alkunsa. Tämä suomen kielen viisastuminen jo viittaa niihin suurten opettajien antamaan viiteen elämänohjeeseen joita noudattamalla eli astumalla ihminen viis'astuu. Me monasti vain viis'astelemme ja viis'veisaamme näistä askeleista. Viisastumisen tiet löytyvä mm. Jeesukselta, Buddhalta, Kalevalasta ym.

 

 

 

Kiitos toiveikkaasta vastauksesta. Osaatko yhtään jeesata mistä kannattaisi aloittaa oma tie? Raamattu on tuttu, samoin jotain Pekka Ervastin kirjoja olen lukenut joskus.

 

Nimim. Ihmettelijä

 

 

 

 Vastaus

 

Jos raamattu on tuttu, niin kannattaa tutustua Pekka Ervastin kirjoihin: Jeesuksen salakoulu ja Vuorisaarna. Ne antavat aavistuksen siitä mitä todellinen esoteerinen kristinusko on.

 

 

 

Onko teidän jäsenillä ollut mitään "yliluonnollisia" kokemuksia mistään? Oletteko saaneet varmuuden käytännön kautta siitä, että ateistinen maailmankuva ei ole oikea? Entäs Raamattu-sidonnainen kristillisyys? Minä olen lähinnä agnostikko, mutta etsin siitä huolimatta.

 

Nimim. Ihmettelijä

 

 

 

 Vastaus

 

Mitä olen kuunnellut 45 vuoden ajan jäseniemme kertomuksia kokemuksistaan, niin ne, jotka ovat niistä kertoneet, ovat kokeneet suuriakin henkisiä kokemuksia (todellisia uudestisyntymisiä) pienemmistä valaistumisista puhumattakaan. Jotain olen jo itsekin kokenut. Olen myös omasta kokemuksestani vakuuttunut, että ateistinen ajattelu on vielä kokemattomuutta. Ruusu-Risti ei ole sidoksissa mihinkään uskonnollisiin suuntauksiin tai niiden oppirakennelmiin. Toki tutkimme mahdollisimman laajasti ja syvästi Jeesuksen ja Buddhan sekä muiden ihmiskunnan suurten viisaiden opetuksia.

 

 

 

1)Ihmisellä on aina ollut inhimillinen tarve saada merkitystä olemassaololleen mm. henkisen elämän kautta. Nimettiinpä tuo merkitys Jumalaksi, totuudeksi tai vaikka kosmiseksi rakkaudeksi ei se poistane sitä perspektiiviä, että olemme pelkkää pölyä ja välähdyksen puolikkaita maailmankaikkeuden mittakaavassa. 2)Miksi siis vaivautua? 3)Uskovatko Ruusu-Ristiläiset ymmärtävänsä todellisuutta muita paremmin? 4)Lapsikin ymmärtää, mikä ero on hyvällä ja pahalla.

 

Nimim. Kunhan kysyin

 

 

 

 Vastaus

 

1)Ilman tätä "pölyhiukkasta" maailmankaikkeus ei olisi täydellinen. Siksi meille on annettu suuri vastuu jumalaisen suunnitelman toteuttamisesta. 2)Monet faktat todistavat, että kannattaa "vaivautua". 3) "Paremmin ja huonommin" ovat vain dualistisia käsitteitä ja ovat totuuden kannalta merkityksettömiä. 4) Kyllä, mutta lapsi ei vielä ymmärrä miten niistä vapaudutaan.

 

 

 

HEI! Mitä Teidän mielestä tarkoittaa tosiasia? Mistä me tunnemme, että mikä on tosiasia? Onko Teidän mielestä ainoa keino tunnistaa tosiasiaväite ns. vaisto, tahto ja tunne? Minusta meillä pitää olla jotkut keinot. Eiköhän tosiasia jostakin ole totuus siitä jostakin? Kyllä Teillä täytyy olla jokin keino selvittää se, että mikä on valetta ja mikä on totta. Onko mahdollista saada ns. täydellistä tietoa vai onko tieto aina enemmän tai vähemmän epätäydellistä?

 

Nimim. Kauko

 

 

 

 Vastaus

 

Tosiasioita on paljon, mutta totuus on yksi. Persoonallinen tieto on aina enemmän tai vähemmän epätäydellistä eikä siten totuutta. Jokaisella on omat tosiasiansa. Mitä enemmän me noudatamme elämässämme eettisiä lainalaisuuksia, sitä lähemmäksi totuutta pääsemme ymmärryksessämme. Materialistinen tieteellinen totuuskin on jatkuvasti vain syvenevä. Matematiikka on tieteellisistä totuuksista lähimpänä todellisuutta. Täydellinen tieto on saatavissa vasta hengen tajunnassa. Mutta se ei enää ole "tietoa" siinä mielessä kuin nyt, vaan tietoisena elämistä.

 

 

 

miksi elämän opiskelialle tarjotaan hienoja riittejä /seremonioita niin kuin useinpaan järjestöön kuuluu, koska ei milloinkaan ole pois jumalasta ollutkaan kaikki on ajatuksen päässä. kaikki henkinen pohdinta on tehtävä itse,kannettu vesi ei kaivossa pysy.kaikki vastaukset löytyvät sisältä ei ulkoa.

 

Nimim. ajattelia

 

 

 

 Vastaus

 

Aivan samoin kuin Jeesus opetti kansalle vertauskuvin syvällisiä asioita jotta ne helpommin ymmärrettäisiin, niin samoin seremonioihin on kätketty syvällistä opetusta kokemusten kautta. Tunneäly johtaa henkiseen ymmärtämiseen helpommin kuin pelkkä älyllä ajattelu. Miehen naisekkahan eli tunneälyn tasapainoon voi Kalevalan Vaakalintu Valkeinen eli Pyhä Henki laskeutua.

 

 

 

Olen ryhtynyt kasvissyöjäksi, koska katson lihansyönnin olevan moraalisesti tuomittavaa eläinten tappamisen vuoksi. Mutta onko teosofiassa kielletyä lihan syönti ?

 

Nimim. spegla

 

 

 

 Vastaus

 

Ei teosofia ole uskonto ja siten jonkinmoinen moraalinvartija. Kyllä lihan syömättömyys on jokaisen oma asia. Kyllähän valveutunut ihminen luopuu lihankin syönnistä, mutta sitä ennen on kyllä paljon tärkeitä asioita mistä kannattaisi ensin luopua.

 

 

 

Kun ihminen sairastuu, onko hänen parempi kääntyä koululääketieteen vai vaihtoehtoisten hoitojen puoleen, kuten kansanparantajalle. Mitä ajattelette kaukoparantamisesta ja käsillä parantamisesta?

 

Nimim. Mimosa

 

 

 

 Vastaus

 

Tämä on tietysti vain minun mielipiteen: Jos ihmiselle on suotu saada helpotusta sairauden tuomasta kärsimyksestä, niin on ilmeisesti sama kelle parantajalle hän menee. Mutta jos hän haluaa todella parantua sairaudesta, on hänen tehtävä elämässään parannus siitä "sairaudesta" (väärästä elämäntavasta),josta oireet ovat seurausta. Kaikki sairaudet ovat parannettavissa, mutta ei kaikki ihmiset. Helpotusta kärsimyksiin kannattaa aina hakea, mutta se on vain väliaikaista ellei paranna itse itseään. Karmallisiinkin sairauksiin voidaan vaikuttaa oikeilla elämäntavoilla. Sairauden voi kokea myös salapukuisena siunauksena.

 

 

 

Miten te suhtaudutte Saatanaan ja/tai Luciferiin, ja mikä on hänen/heidän rooli ruusuristiläisyydessä?

 

Nimim. Antti

 

 

 

 Vastaus

 

Saatanat eli Asurat lienevät jo paljolti jättäneet ihmiskunnan rauhaan, mutta Lusiferit ovat edelleen meidän hyviä oppimestareitamme tässä kiusausten koulussamme. Kalevalassa Pohjan Akka eli Louhi edustaa Lusiferiä, joka pistää pohjan pojat ansiotöillä puhdistamaan itsestään huonot taipumukset pois kelvatakseen hänen tyttärelleen Pohjan Neidolle eli meidän omalle korkeammalle Minuudellemme sulhaseksi. Lusifer vaikuttaa meidän menttaalitajunnassamme. Lusifer Raamatun mukaan oli Jumalan neuvostossa korkea enkeliolento, joka sai Jumalalta tehtäväksi kasvattaa ihmiskuntaa kärsimysten koulussa. Kun ihminen ei enää lankea hänen kiusauksiinsa, paljastaa hän itsensä korkeana valkeana enkeliolentona, joka riemuitsee suuresti ihmisen voittaessa oman alemman luontonsa, ja vapautuu siten hyvän- ja pahantiedon puun hedelmien popsimisesta kuolemattoman elämän puun yhteyteen.

 

 

 

Mikä osa ihmisestä jälleensyntyy?

 

Nimim. karpalo

 

 

 

 Vastaus

 

Persoonallisuushan ei sinääänsä jälleensynny vaan sen taipumukset eli skandhat tai kristillisesti sanottuna leiviskät. Näitä skandhoja on Buddhan opin mukaan viisi: ruupa eli muoto, ruumiin magnetiset eli pysyväiset atomit; veedaana eli aistimis ja tuntemistavat; sanna eli abstraktiset aatteet; sankhara, mielen taipumukset; ja vinnaana, älylliset kyvyt. Karmalliset siteet vaikuttavat myös uuteen syntyvään persoonallisuuteen, jonka Minuutemme ja "luontoäitimme synnyttää" pikkuisen parempana, eli edellisen elämän kokemuksista rikastuneena, kuten Kalevala asian ilmaisee.

 

 

 

Mitä sinulle sanoo/tarkoittaa "valkoinen kaapu". Miten se liittyy yhteisvapaamuurareihin?

 

Nimim. Mietteliäs

 

 

 

 Vastaus

 

Pääsimme Kairon museossa huoneeseen jonne ei turisteja laskettu. Siellä oli paljon vanhoja rituaalipukuja, joiden joukossa oli myös valkoisia kaapuja. Essealaiset, jotka olivat haara Egyptin mysteeriolaitoksesta käyttivät myös valkoista kaapua, siksi se oli Jeesuksellakin. Se on symboli meidän eetterikehostamme eli helmenhohtavasta aurinko- eli ylösnousemusruumiistamme. Siksi rituaalipukuna sitä vieläkin käytetään joissakin vapaamuurarilosheissa. Sehän on myös puhtauden ja viattomuuden vertauskuva.

 

 

 

Mikä on kantanne homoseksuaalisuuteen?

 

Nimim. mika

 

 

 

 Vastaus

 

Sukupuolisuuden tarkoitus on, että oppisimme rakastamaan. Homoseksuaalisuus on synnynnäinen asia, eikä siten "luonnotonta", vaan luonnollinen ilmiö. Ehkä he ilmentävät jo tietyllä tavalla tulevaisuuttamme. Se voi olla seurausta edellisestä elämästä. Se voi olla myös tietty kehitysvaihe ihmisen rakkauselämässä. Meidänhän tulee oppia rakastamaan myös samaa sukupuolta olevia lähimmäisiämme. Kuinka kovan koulun tuomitsemattomuudessa homoseksuaallisuus onkaan ihmiskunnassa aiheuttanut. Me ihmiset olemme sielussamme kaksisukuisia, vain toinen puoli on fyysisesti. Kuten sukupuolivietti yhdistää kaksi ihmistä, niin sen tarkoitus on meissä yksilönä yhdistää sielupuoliskomme tulevaisuudessa yhdeksi täydelliseksi ihmiseksi. Tällöin olemme saaneet sukupuolivoiman hallintaamme ja palvelemaan korkeampia luovia päämääriä. On jo paljon ihmisiä jotka ovat jo tässä vaiheessa ja voittaneet sukupuoliviettinsä, homojakin, jotka vain rakastavat toisiaan.

 

 

 

hei Kauno.. kysymys liittyen keskeneräiseen työhön esim.veistos.. jossain tekstissä mainitaan ettei sitä sopisi näyttää kenellekkään ennen valmistumista... ja taitaa joku viittaus olla suomalaisissa sananlaskuissakin.. mutta kuinka sen ymmärrät,tulkitset.. kiitos vastauksesta..

 

Nimim. Pienilaiva

 

 

 

 Vastaus

 

Ihan omastakin kokemuksesta voin sanoa, että kapuloita tulee rattaisiin työn valmistumiselle jos ennen aikojaan sillä "paistattelee". Toki riippuu tietysti tapauksesta ja miksi tulee näytetyksi.

 

 

 

Pekka Ervasti kuoli jo vuonna 1934 eli siis ennen sotia. Minua on suuresti mietityttänyt se miten hän mahdollisesti pasifistina olisi suhtautunut talvisotaan ja maan puolustukseen pakkoraossa v. 1939-1940? Olisiko miekat pitänyt takoa auraksi ja ottaa vihollinen avosylin vastaan? Kaikki tietänevät mitä se meille suomalaisille olisi merkinnyt, jos ei aseellisesti olisi vihollista pysäytetty? On olemassa monissa asioissa teorettinen toiveajattelu ja -filosofointi, mutta mitenkäs sitten kun on tosiasiat nenän edessä ja realismi iskee silmille oikein urakalla?

 

Nimim. etsijä ja pohtija

 

 

 

 Vastaus

 

Kiitos hyvästä kysymyksestä. Kyllä Ervast oli sitä mieltä, että pahan vastustamattomuus oikeassa mielessä on suurempaa sankaruutta kuin vastustaminen. Se luo elämän kannalta aina myös paremman lopputuloksen. Meidän on vain monasti, sokeita kun olemme, nähdä mikä on hyvää tai pahaa meille. Tämä ei ole filosofointia, vaan realinen koettava tosiasia. Ervastin mielestä jos olisi ollut tietty määrä "henkisiä" ihmisiä (Sodoma & Gomora), jotka olisivat omaksuneet pahan vastustamattomuuden, ei meidän kimppuun olisi pystytty hyökkäämään. Suomalaiset eivät ollet kuitenkaan tällaiseen kasvaneet. Jokaisen ihmisen kuuluu tehdä niin kuin itse oikeaksi näkee, silloin hän kasvaa oikeamieliseksi, muutoin kieroksi.

 

 

 

Miksi Ervast lähti Teosofisesta seurasta ja perusti Ruusu-Ristin

 

Nimim. Q+

 

 

 

 Vastaus

 

Teosofisessa seurassa oli jakauduttu kuin kahteen puolueeseen: sosialistit ja "utopistit". Sosialistit olisivat halunneet että seura olisi vaikuttanut yhteiskunnalliseen politiikkaan. Mestari oli kuitenkin Ervastia varoittanut sekaantumasta politiikkaan ja se oli yksi syy erota järjestöstä, joka ei ollut enää täysin hänen elämäntehtävänsä takana. Vajaa puolet seurasi häntä uuteen järjestöön. Eroamisen syitä oli kyllä useampiakin, esimerkiksi työrauhan säilyminen oli yksi.

 

 

 

Henkien erottelukykyä voit pyytää Jeesukselta. Anokaa, niin teille annetaan! Henkien erottelukyky on Jumalan antama lahja. Pyhä Henki ei valehtele, vaan kertoo totuuden, toisin kuin saatana, joka on aina valmis vääristelemään totuutta ja on valheen isä.

 

Nimim. eräs etsijä

 

 

 

 Vastaus

 

Suomen kansan kaskuissa paholainen (Saatana) on ainoa jumalsyntyinen olento, jota ympäröi suuri huumorin ilmapiiri. Hän myös toimii suurena oppimestarina kasvattaessaan ihmiskuntaa. Tämän tehtävänhän Hän sai Jumalalta raamatunkin mukaan. Älkäämme siis tuomitko Saatanaakaan, ettei meitä hallitsisi tuomion henki, eikä Pyhä Henki. Suomalaiset ovat aikanaan ymmärtäneet Saatanankin hyvät tarkoitusperät, kunnes kirkkojen tuomiohenki teki hänestä pelotteen meille.

 

 

 

Niin... Tulkaa lasten kaltaisiksi, sillä heidän on Taivasten Valtakunta! Rukoilen sinulle ja itselleni Pyhän Hengen kosketusta, sillä Pyhä Henki ei valehtele, vaan johtaa totuuteen!

 

Nimim. eräs etsijä

 

 

 

 Vastaus

 

Niin... lastenkaltaisuushan ei tarkoita, että tulisimme tiedolta ja elämänkokemuksiltamme lasten kaltaisiksi, vaan viattomiksi kuten lapset. Olen myös nähnyt joidenkin luulleen hurmahenkeä Pyhäksi Hengeksi. Siksi tarvitsemme erottelukykyä, joka tulee ymmärryksen kasvaessa.

 

 

 

Olen iloinen puolestasi, että olet vastaanottanut sinua rakastavan Jeesuksen. Minua kuitenkin hämmentää, mitä tarkoitat "ylemmillä tahoilla". Ethän ainakaan käänny avaruuden henkivaltojen ja voimien puoleen, joihin on kielletty hakemasta yhteyttä?! Jumalan siunausta sinulle!

 

Nimim. eräs etsijä

 

 

 

 Vastaus

 

Suomalainen sananlasku sanoo: Piru auttaa hätätilassa, Jumala ajan kanssa. Tai mihin Jumala aikoo temppelin rakentaa kiirehtii Piru kappelin kyhäämään. Tarvitsemme siksi erottelukykyä erottaaksemme jyvät akanoista. Sitähän tämä elämänkoulu meille opettaa. Kiellot ovat lapsia varten, etteivät he vielä tietämättöminä eksyisi väärille teille. Meillä ei ole mitään pelättävää kun turvaamme hyvien voimien ohjaukseen.

 

 

 

Kauno! Mitä sinulle merkitsee Jeesuksen kuolema ristillä sinunkin syntien puolesta? Oletko Jeesuksen seuraaja, onko hän sinun Pelastajasi? Uskotko rukouksen voimaan?

 

Nimim. eräs etsijä

 

 

 

 Vastaus

 

1)Jeesus oli veljistäni ensimmäinen, joka osoitti omalla elämällään miten minunkin tulee vapautua tällä aineen ristilläni kaikesta siitä mikä on vielä kuoleman alaista minussa. Hän avasi, voittamalla kuoleman jo eläessään, uuden tien ihmiskunnalle. 2) Olen, mutta huono sellainen. Hän on vanhempana veljenä auttajani. Kristus on "pelastajani".3) Ei minun tarvitse uskoa enää, vaan tiedän rukouksen ja meditaation toimivan. Aivan kuten me autamme, jos joku meiltä apua pyytää, samoin meitä ylemmät tahot auttavat, jos heihin vetoamme. YYA toimii näin elämässä.

 

 

 

Loistaako Pohjolan Valo kenties jo ensi vuosikymmenellä? Mitä se voisi käytännössä tarkoittaa?

 

Nimim. AHJ

 

 

 

 Vastaus

 

Pohjolastahan valo loistaa jo monella tavoin. Onhan Suomikin ykkösmaa maailmassa monilla mittareilla mitattuna. Etenkin kulttuurisilla aloilla. Mitään aikamääriä ei kannata arvailla. Mutta kannattaa seurata mitä ajassamme tapahtuu. Kun valo alkaa ilmetä ilmenevät varjotkin terävämpinä. Mitään äkkinäisiä muutoksia on turha odottaa, hitaasti hyvä tulee. Käytännössä se merkitsee, että henkisyys tulee lisääntymään ihmisten mielissä.

 

 

 

kysymys kuuluu: mitä on suomalaisuus, jos ei ole jäänyt kiinni lumeen ja jäähän?

 

Nimim. Cu

 

 

 

 Vastaus

 

Suomalaisuus on meille yhtä läheinen kuin isä ja äiti. Se on meille isänmaa ja äidinkieli. Lisäksi se on tämän elämämme tehtävä oppia ensin veljeyttä saman henkisten ihmisten kanssa, jotta opimme lopulta ymmärtämään, että koko ihmiskuntana olemme samassa "veneessä" kulkemassa kohti tiettyä päämäärää.

 

 

 

Uskon, että Jumala on ikuinen, ääretön. Jos uskot että jumala on persoonallinen se ei voi olla ääretön ja ikuinen.Persoonallisuus tuo rajat jotka eivät koske jumalaa/elämää.Meitä kylläkin

 

Nimim. ristiriita/ajattelia2

 

 

 

 Vastaus

 

Hänessä me kuitenki elämme, liikumme ja olemme. Emme pääse Hänen ulkopuolelleen. Onko Hänellä, siis rajattomalla, rajansa on ikuinen kysymys meille rajallisille.

 

 

 

Miksi toisaalta sanotte, ettei Ruusu-Ristillä ole mitään oppeja, jotka kaikkien tulisi hyväksyä, mutta kuitenkin sitoudutte Pekka Ervastin oppeihin ja opetatte Ervastin filosofiaa?

 

Nimim. Tasku-Matti

 

 

 

 Vastaus

 

Mistähän tällainen sitoutumiskäsite on tullut. Kyllä meillä opetetaan kaikkien suurten ajattelijoiden filosofiaa.

 

 

 

Terve Kauno.Tämä on enemmämkin toteamus kuin kysymys.Tunnen koko ajan,että minua kutsutaan,mutta en tiedä minne.Yritän olla rohkea ja lähteä sille polulle mihin kutsutaan.Mitä pitäisi nyt tehdä.Pelko ohjaa elämääni. Vaikka ei ole mitään pelättävää.

 

Nimim. Meitä kutsutaan monin tavoin

 

 

 

 Vastaus

 

Elämä kutsuu meitä voimakkaammin neljä kertaa elämämme aikana: lapsuudessa, nuoruudessa, miehuudessa ja vanhuudessa. Mitään tarkkaa ikärajaa ei kuitenkaan ole. Olen huomannut omassa elämässäni nämä kutsut melko selvästi. Jokaisella on oma tiensä. Toisen on vaikea antaa neuvoja, sinun tulee itse löytää ja oivaltaa mihin se elämä juuri sinua kutsuu. Kyllä sinä sisimmässäsi tiedät mitä pitää tehdä.

 

 

 

Hermeneutiikka ei vie mihinkään. Enemmän kuin kirjoja tarvitsemme hiljaisuutta. Silloin tällöin koen sen. Varmin tieto on puhdas tunne. Tunne siitä, että ei ole muuta kuin rakkaus. Tunne siitä, että kaikki on juuri niin kuin pitääkin. Näinä selkeyden hetkinä olen varma siitä, että sinä päivänä kun pystyn rakastamaan ehdoitta, pystyn parantamaan sairauksia ja herättämään kuolleista. Tuo tunne on jotakin sanoinkuvaamattoman kaunista. Kaiken läpäisevä hyvänolon ja autuuden tunne. Tunne, minkä rinnalla ei maine eikä mammona voisi vähempää kiinnostaa. Vähän aikaa sitten rukoilin johdatusta, ja intuitio kuljetti minut antikvariaattiin, suoraan Jeesuksen Salakoulun luo. Kirjan sanat osuivat suoraan sieluuni. Elämän koulussa olen päätynyt hyvin samanlaisiin ajatuksiin kuin Pekka Ervast. Lukemattomia kertoja olen toiminut sisäistä ääntäni vastaan, ja aina on Jumala lempeillä luunapeillaan ohjannut minut takaisin oikealle tielle. Tämä virheistä oppiminen on muovannut henkilökohtaisen uskoni ja varmuuden. Uskon, että kaikkea elämän metatietoa (jälleensyntyminen jne) ei välttämättä tarvita. Mitä tarvitaan on sydämen puhtautta ja omistautumista: ajan myötä sinetit kyllä aukeavat ja salat paljastuvat. Olen lopen uupunut hermeneuttiseen tyhjäntoimitukseen, titteleihin ja hierarkioihin. Haluan vain rakastaa. Kannattaako minun liittyä joukkoonne?

 

Nimim. Hippi

 

 

 

 Vastaus

 

Kun olemme päässeet Rakkauden (isolla kirjaimella) yhteyteen, siitä meillä alkaa varsinainen tiedon tie. Pekka Ervast pääsi Kristuksen yhteyteen jo nuorena, ja minkä valtavan kirjaston on hän sen jälkeen lukenut ja opiskellut, ja itsekin kirjoja kirjoittanut. Ruusu-Ristissä on myös sydämentien kulkijoita, jotka kokemuksillaan voivat ehkä sinuakin auttaa tielläsi.

 

 

 

Hei. Olen opiskellut Helsingin yliopistossa yleistä ja Suomen historiaa, teoreettista ja käytännöllistä filosofiaa, sosiaali- ja kultuuri antropologiaa, kasvatustieteitä, kansataloustiedettä, uskontotiedettä ja valtio-oppia. Voisi siis sanoa, että olen tutustunut melko laajasti yliopistomaailman tarjoamaan "tieteelliseen" maailman- kuvaan. Kuitenkin seitsemän vuoden uurastuksen jälkeen tuntuu, että olen vain vajonnut ajatuksissani relativismin reunalle. Sokrateen toteamus tietämättömyydestään ja siitä,ettei ihminen voi viimekädessä tietää mitään varmaksi on ainoa asia joka näyttää jokseenkin varmalta asiantilalta.(vaikka toteamus onkin itsessään ristiriitainen). Ainakin jos katson maailmaa "tieteellisestä" näkökulmasta. (mitä tämä sitten tarkoittaakaan?) Sokrateen kritiikkiin tiedosta on toki annettu vastaus yrityksiä (esim.Descartesin näkemys ajattelun olevan evidentti asiantila, josta kaikki muu tieto voidaan johtaa. Wittgensteinin kielipelit jne.) Mikään näistä ei kuitekaan pysty mielestäni vastaamaan Sokrateen "dilemmaan" tai ongelmaan, ja perusteltu tieto teoreettitieto jää mahdottomaksi haaveeksi. Haluaisinkin kysyä mitä on tieto Teidän mielestänne? Toisekseen, ehkä edellisestä johtuen ja pettyneenä varman tieto-teoreettisen tiedon mahdottomuuteen, olen tullut johtopäätökseen, että inhimillinen "tieteellinen" tieto tosiaan taitaa olla merkityksetöntä (kuten Sokrates Vlastosin tulkinassa esittää) ja pelkkää kärpästen surinaa korvissani (Sinuhe). Näin olenkin päätynyt ajatukseen, että tunne on oikeastaan arvokkaampaa tietoa kuin tieto-teoreettinen tieto maailmasta, ja maailmaa tulisi elää tunteella, joka on jollain tavoin intuitiivista tietoa maailmasta, ehkä "korkeampaa tietoa?" Mikä on Teidän näkemyksenne "rationaalisen" (ällöttävästi väärin käännettynä jollain tavoin "järkevän") ja intuitiivisen/tunteeseen perustuvan tiedon välisestä suhteesta? Kumpaa Teidän mielestänne tulisi seurata ristiriita tilanteissa? Jos uskotaan, kuten ilmeisesti teillä vahvasti uskotaan, että elämä on eräänlainen polku, olen kulkenut mutkikkaan ja ruusuja ja risuja sisältävän tien tähän asti. Olen ollut vahvasti militaristinen,raisistinen ja patrioottinen. Nyt kaikki nuo puolet ovat syystä tai toisesta jääneet menneisyyteen, enkä tunne näitä ajatus-suuntauksia enää omakseni. Sen sijaan vastustan sotimista, rasismia ja tunnen olevani ihminen, en niinkään suomalainen, vaan maailman kansalainen (ehkä identiteettikartalla jossakin kuudentena tulee suomalaisuus). Viimeisimpänä "initiaatioriittinä" olen hyljännyt siis uskon tieto-teoreettisesti perusteltuun tietoon, ja valunut relativismin ja skeptisismin syville rämeille. (näistä rämeistä varoittivat jo proffat laitoksella)Mitä mieltä te olette relativismista ja skeptisismistä? Tulisin mielelläni kuuntelemaan ja keskustelemaan Teidän Ruusuristiläisten kanssa maailman katsomuksesta ja vaihtamaan ajatuksia teidän kanssanne. Siksi lopuksi kysyisinkin miten helpoiten pääsee mukaan toimintaanne, kuuntelemaan ja keskustelemaan?

 

Nimim. Pyrrhon

 

 

 

 Vastaus

 

Kukas se sanoikaan:"Silloin ihminen viisas on kun hän TIETÄÄ, ettei mitään tiedä". Tämä sanontahan todistaa sanojansa päässeen korkeamman tiedon yhteyteen. Sitähän se kaikki totuudenetsintä on. Koulutettu äly on usein vaarallinen ase ihmisyyttä vastaan. Myöskin tunteesta nouseva ajatus on monasti vaaraksi itselle ja ympäristölle. Onneksi tiedekin on jo löytämässä tunneälyn, jonka jo Väinämöinen katsoi olevan inhimillisen ymmärryksen korkein muoto. Eli kun ihmisessä äly ja tunne kohtaavat toisensa, kummankaan alistamatta toistaan, syntyy sopusointu, ja poistuu risti'riita tältä ristiltämme (niin avioliitossakin),johon Kalevalankin opettama Pyhä Henki, intuitiona, Vaakalintu Valkeana voi laskeutua. Silloin meille aukeaa Platoninkin mainitsemat asioiden syntysanat, jotka Väinämöinen löysi Vipusen vatsasta, eli luonnon muistista, akaasasta. Olkaamme suomalaisia hyvällä mielellä, sillä meidän geeniperimässämme on jo paremmat mahdollisuudet päästä ikiaikaiseen viisauteen, johon ei pelkällä älyllisellä ymmärryksellä ylletä. Helpoiten pääset mukaan vaikka soittamalla aluksi minulle

 

 

 

Mitä Jeesus teille merkitsee? Olisin halukas tietään ja ketä Hän on?

 

 

 

 Vastaus

 

Jeesus oli esimerkillinen inhimillisen täydellisyyden saavuttanut ihminen, joka vastaanotti ensimmäisenä ihmisenä kosmisen Kristustajunnan omassa päivätajunnassaan.

 

 

 

Mitä sanon pojalleni kun hän kysyy onko iankaikkista elämää?

 

Nimim. ikhtys777

 

 

 

 Vastaus

 

Vastaa rehellisesti niin kuin itse asian ymmärrät. Mutta kerro hänelle kaikki tietämäsi vaihtoehdot ja anna hänen itsensä päättää mikä hänen mielestään on totta.

 

 

 

Etsivätkö Ruusu-ristiläiset vielä Pyhää Graalia, siis konkreettisesti?(esineenä). Millainen ihminen pääse jäseneksi?Vapaamuurarit eivät ota naisjäseniä mutta päteekö sama tähän seuraan?

 

Nimim. Sandylion

 

 

 

 Vastaus

 

Pyhä Graal on vertauskuvaa, jonka jokainen voi löytää. Tutustu sivuihimme tarkemmin, niin huomaat, ettemme eroittele oletko mies vai nainen.

 

 

 

Varmaan tyhmä kysymys mutta miksi teidän tunnuksessa esiintyy tuo hakaristi, natsinmerkki? Se koetaan aika kielteisenä. Ja toinen kysymys: miten suhtaudutte maan ulkopuoliseen elämään/ ufoihin?Onko teidän joukossanne henkilöitä jotka uskovat niihin?

 

Nimim. Sandylion

 

 

 

 Vastaus

 

Hakaristi on suomalaisilla ollut ikivanha auringon pyörästä syntynyt sakkaran (tshakran) vertauskuva. Se että natsit ottivat väärinpäin pyörivän, raastavan, hakaristin symbolikseen, vahvistaa vain oikeinpäin (myötäpäivään) pyörivän vertauskuvaa. Intiassa joka temppeli on täynnä hakaristejä, ilman että siellä natsit olisivat vaikuttaneet. Käsittääkseni joillekin ruusuristiläisille ufot ovat uskon asia, toisille ei.

 

 

 

kirjallisuudessa törmää eri nimityksiin samasta asiasta..mietin kun jossain puhuttiin ns.ajattelijasta..minne tasolle se sijoittusi/mistä rakentuu?.. kiitos..

 

Nimim. pienilaiva

 

 

 

 Vastaus

 

Kyllähän kaikki ajattelu tapahtuu persoonallisuudessa alemmalla menttaalitasolla. Mutta kuka se on, joka ajattelee? Meillähän on pohjimmiltaan vain yksi minä, joka myös on se ajattelija. Kuinka paljon korkeampi menttaali sitten meissä jo vaikuttaa on yksilöllistä.

 

 

 

Hatkahdin lukemaan noita jotain ruusu ristiläisten juttuja tuolla netissä, ja sit kun olin lukenut niitä, niin täällä sisällä jotain avautui, avain kuin olisin kärsinyt noista jostain "kiusanhengistä", tai parasiiteistä eli loisista. Jotka voivat ottaa ihmisruumiin, ja kehittyä sen mukana. Niin en kyllä ihan usko, että on olemassa mitään loisia. Eikö ne ole niitä raamatun demoni-tietäjä tai vainajahenkien aikaansaamaa, kun joku kutsuu niitä? Tässä onkin se kysymys: Miten on mahdollista, että tollaiset loiset voi ottaa, ja mitä se vaatii, että ihminen saa sen ruumiiseensa? Et jos joku salaa harrastaa selkäni takana ruusuristiläisten oppeja, ja nyt vasta tajusin sen noita lukiessani ?

 

 

 

 Vastaus

 

Demonit ovat yleensä meidän omia ajatusluomuksiamme, joita olemme kasvattaneet ajatustottumuksillamme sekä himoilla ja haluillamme. Ne ne pitävät huolta, ettemme eksy väärille sivuille, sillä ne pelkäävät että menettävät tavanomaisen otteensa meihin. Toki on olemassa kiusanhenkiä ulkopuolellammekin, mutta niiden kanssa ei pidä veljeillä. Jokainen me niitämme mitä kylvämme. Kaikki mitä kohtaamme, kuuluu meidän kohdata, siinä on aina jokin opetus meille. Emme koskaan voi syyttää kuin itseämme.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

edwin morris 25.10.2020 21:44

Olen täällä kertomassa todistuksestani siitä, kuinka minusta tuli graet illuminatin jäsen, Yhdysvaltain suurmestarin välityksellä. Kiitos MR MICHAEL ROBille, jo

GREAT ILLUMINATI ORDER 16.02.2020 09:04

Tervehdys ILLUMINATIEN SUURESTA MÄÄRÄYKSESTÄ yhdistyneelle valtiolle ja koko maailmalle on avoin tilaisuus liittyä Illuminatin veljeyteen, jossa voit palauttaa kadonneet unelmasi ja myös nähdä varallisuuden ja onnellisuuden valon ilman veren uhrauksia. Ma

GREAT ILLUMINATI ORDER 09.01.2020 11:07

Terveisiä ILLUMINATIEN SUURESTA MÄÄRÄYKSESTÄ yhdistyneelle valtiolle ja koko maailmalle. Tämä on avoin tilaisuus liittyä Illuminatin veljeyteen, jossa voit palauttaa kadonneet unelmasi ja myös nähdä varallisuuden ja onnellisuuden valon. ilman veren uhrauk

GREAT ILLUMINATI ORDER 13.09.2019 18:28

Terveisiä ILLUMINATIEN SUURESTA MÄÄRÄYKSESTÄ yhdistyneelle valtiolle ja koko maailmalle. Tämä on avoin tilaisuus liittyä Illuminatin veljeyteen, jossa voit palauttaa kadonneet unelmasi ja myös nähdä varallisuuden ja onnellisuuden valon. ilman veren uhrauk

GREAT ILLUMINATI ORDER 25.08.2019 16:50

Tervehdys SUURESTA ILLUMINATI-TILAUKSISTA Yhdysvaltoihin ja kaikkialle maailmaan. Tämä on avoin tilaisuus liittyä ILLUMINATI-MÄÄRÄYKSEN veljeyteen, jossa voit palauttaa kadonneet unelmasi ja missä voit nähdä vaurauden ja onnellisuuden valon ilman kaikki v

GREAT ILLUMINATI ORDER 25.08.2019 16:49

Tervehdys SUURESTA ILLUMINATI-TILAUKSISTA Yhdysvaltoihin ja kaikkialle maailmaan. Tämä on avoin tilaisuus liittyä ILLUMINATI-MÄÄRÄYKSEN veljeyteen, jossa voit palauttaa kadonneet unelmasi ja missä voit nähdä vaurauden ja onnellisuuden valon ilman kaikki v

Mirjami Närvänen 17.11.2013 20:36

Luettuani sivua vastauksia kysymyksiin, alkoi mielessäni soida virsi 454. Liekkejä on monta, valo on yksi...jne.

Sirpa Nieminen 29.08.2013 12:36

voiko kysyä muuttamista, siis eroa miehestä koska tapahtuisi.2 aviolittos saman kanssa, ja nyt haluaisi irti. Vaikea laatia eropapereita ja puolittaa yhteisiä.

Kauno 29.08.2013 18:26

En ymmärrä mitä tarkoitat?

| Vastaa

Uusimmat kommentit

21.10 | 20:51

Tunnetko sinä siis totuuden, vai mitä tarkoitit?

21.10 | 20:49

Kiintoisaa <3

15.04 | 20:47

Mielipiteesi tästä Ex Vapaamuurari Juhani Julinin haastattelusta?
https://www.youtube.com/watch?v=XyInlHOf_Rs

16.02 | 13:39

Hyvä tiivistelmä.olen juuri löytänyt ruusuristiläisyyden . Asia innostuttaa minua kovasti.