Eräs pääsiäistervehdykseni

Rakkaat veljet ja sisaret.

Neljä pientä sanaa, rakkaat veljet ja sisaret, mitä ne merkitsevät. Onko se vain muodollinen tervehdys vai mistä on kysymys?

Pääsiäinenhän on suurta rakkauden ilosanomaa täynnä. 

Mehän olemme tulleet tälle tasolle oppiaksemme rakastamaan. Mitä se rakkaus sitten on ja miten se ilmenee. Olenko minä jo sitä yhtään oppinut, entä sinä.

Mehän olemme täällä elämän koulussa sitä opettelemassa, sillä tiedämme elämän olevan siinä hyvä opettaja.

Meillä on myös suuria henkisiä opettajia ja yksi tällainen oli Pekka Ervast, jonka opetuksissa itse olen kasvanut. Hänhän oli päässyt suuren rakkauden yhteyteen ja osasi sitä ilmentää.

Miten se sitten hänessä ilmeni? Halasiko hän veljiään niin kuin äiti Amma?

Ei, sillä jokaisella suurella opettajalla on oma tehtävänsä ja äiti Amma ilmensi sitä omalla naisellisella tavallaan.

Ervast jopa kavahti häntä halaamaan pyrkiviä naisia, sillä naiset helposti rakastuivat häneen, eivätkä niin kuin isää rakastetaan kuten ehkä äiti Ammaa äitinä, eräs jopa teki itsemurhan onnettomasti Ervastiin rakastuttuaan. Koska Ervast oli jo päässyt jumalaisen rakkauden yhteyteen, ei hän halunnut enää jakaa maallista lempeä.

Lietsoiko Ervast sitten suurta tunteellista hurmiota seurakunnassaan kuten uskonnollisissa lahkoissa, vai miten se hänessä ilmeni?

Eräs ihminen kertoi minulle että kun hän oli lapsena äitinsä kanssa mennyt Pekka Ervastin esitelmään, ja kun Ervast oli astunut saliin, niin koko sali oli täyttynyt violetista valosta. Hän herkkänä pienenä tyttönä oli nähnyt Ervastin auran.

Pekka Ervastin elämäntehtävänä oli kyllä opettaa ihmisiä rakastamaan, mutta miten hän sen teki?

Hän piti lukemattomia esitelmiä, puhui, kirjoitti kirjoja ja herätti ihmisiä ymmärtämään syvemmin elämänsä tarkoitusta.

Hän opetti ihmisiä ennen kaikkea itsenäisesti ajattelemaa, sillä rakastaminen kumpuaa siitä että opimme oikeamielisesti ajattelemaan.

Mehän tiedämme, että me vaikutamme ajatuksillamme myös ympäristöömme samoin kuin omaan elämäämmekin.

Eli tulet itsekin siksi mitä eniten ajattelet.

Voisi näin myös ajatella, että kansakunnan henkinen ominaispaino kuten ihmisenkin on siinä mitä me ajattelemme. Sillä siten vaikutamme myös tunteisiimme.

Mieleni minun tekevi, aivoni ajattelevi, lauloakseni hyviä, parahia pannakseni sanoo Kalevala.

Siksi Jeesuksen painottama oikea'mielisyys ajattelussa, joka on jo tekoa eli esoteerista työtä, johtaa ja vaikuttaa edistävästi omaan ja lähimmäistemme elämään.

Voisimme sanoakin, että se on jo rakkauden tekoa joka vaikuttaa myös ikuisuuteen.

Ja koska rakkaudella ei ole vastakohtaa, vaan se on ykseydestä eli ikuisuudesta kotoisin niin kaikki muu ajattelu lienee ajan hukkaa.

Sillä min verran meissä on lempeä, sen verran meissä on iäistä, sen verran meistä myös jäljelle jää, kun päättyvi päivä tää. Sanoi jo Eino Leino.

Leinohan ei halunnut käyttää rakkaus sanan kerakekimppua, vaan käytti mieluimmin kauniimpaa lempi sanaa.

Mutta Rakkaus astuessaan tähän dualismiin eli kaksinaisuuteen helposti pukeutuukin lempeen ja sehän se meitä keikuttaa ja lempi se tätä maailmaa levittääkin kuten Eino Leino sanoi.

Lemmen vastakohtahan on viha koska valo ilmetessään vasta langettaa myös varjon. Lempikin on vasta rakkauden opettelemista.

Siksi on tärkeää, että me lemmen sijasta opettelemmekin jo rakastamaan lähimmäisiämme sillä, että ajattelemme tai parempi, että lausumme ääneen tai kirjoitamme oikeamielisiä ajatuksia, sillä rakkaushan oikein ilmetessä ei ole vain lemmen tunnetta meissä, vaan sen tarkoitus on johdattaa tekoon.

Pekka Ervast rakasti paljon ja siksi hän sai paljon puheillaan ja kirjoituksillaan ihmisissä ikuista aikaan.

Jokainen meistäkin olemme saaneet niin paljon tätä ikuista oikeaa tietoa ja voimme siten levittää oikeamielistä ajatteluamme ja näin toimia lähimmäistemme ikuisuuden hyväksi.

Jokaisessa meissä kyllä myös tämä Rakkaus ilmenee, onhan meissä tämä jumalainen puolemme läsnä, vaik ei se aina esille loista.

Se tulee esille epäitsekkäässä palvelemisessa, hyvyydessä, puhtaudessa, kauneudessa.

Kaiken minkä teemme tässä mielessä toiselle, siinä me rakennamme myös omaakin ikuista käyttövälinettämme eli Samporuumistamme, kaikki muu on vielä vasta lempeä eli rakkauden opettelemista.

Epäitsekkyyttä on myös isänmaan rakkaus ja pyrkimys puhtaaseen elämään jolla me myös autamme lähimmäisiämme nostavasti.

Monissa muissakin muodoissa ikuinen elämä meitä rakentaa.

Ei meidän jokaisen tarvitse ruveta kuitenkaan esitelmiä pitämään kuten Ervast, eikä se olekaan nykyaikana enää paras tiedon levityskanava.

Ne teistä jotka osaatte tietokonetta käyttää, teillä on, ellei koko maailma, niin ainakin koko Suomi yleisönänne. Olisipa Ervastillakin ollut Internet käytettävänä.

Itse hämmästyin, kun laitoin omat kotisivuni ja sinne paljon meikäläistä sanomaa, niin siellä melkoinen kävijämäärä käy joka päivä lukemassa sivujani.

Hyvää palautetta ja yhteyden ottojakin on tullut lukuisia. Joten siitä vaan näkysälle jokainen kynnelle kykenevä valistamaan maailmaa.

Sen kautta tavoitatte nuoretkin, jotka eivät hevin tällaisiin vanhusten istuntoihin kehtaa tulla, mutta jotka monetkin jo janoavat ikuisia totuuksia, mutta törmäävät netissä useimmiten vain turhanpuhujiin. Siksi meitä siellä tarvitaan.

Kotisivuiltani saatte halvan mutta näyttävän oman kotisivuteko osoitteen jolla voitte lapsellisen helposti tehdä omatkin kotisivunne.

Nyt vain jokainen kynnölle kykenevä kyntämään tätä Suomen peltoa ja henkistä siementä kylvämään.

Itämisaika lähestyy sillä ei ole enää kansalla tietoa kuusta eikä auringosta, niin kuin sen Kalevala ilmaisee eli kuolemasta ja hengen valosta, joten Väinämöisen uusi tuleminenkin kansansa inspiroijana on voimistumassa.

KM


Pekka Ervast pitämässä pääsiäisesitelmää

| Vastaa

Uusimmat kommentit

21.10 | 20:51

Tunnetko sinä siis totuuden, vai mitä tarkoitit?

21.10 | 20:49

Kiintoisaa <3

15.04 | 20:47

Mielipiteesi tästä Ex Vapaamuurari Juhani Julinin haastattelusta?
https://www.youtube.com/watch?v=XyInlHOf_Rs

16.02 | 13:39

Hyvä tiivistelmä.olen juuri löytänyt ruusuristiläisyyden . Asia innostuttaa minua kovasti.