,,,,,,,,,,,,,,,,,,,Satuiluako?,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Saduissa on enemmän totuutta kuin historiankirjoissa. Kuinka tämä on ymmärrettävissä.

Sadut  pohjaavat usein siihen, että ne on saatu. Suomen kielessä saadusta on sitten jätetty yksi a pois niin on saatu satu. Kirjoittajaa on inspiroitu ylemmiltä tasoilta kätkemään suuri elämänviisaus tarinan muotoon, jotta ihmisen heräävä tajunta voi oivaltaa suurempia elämän totuuksia, eivätkä tietämättömät pääse niitä väärentämään ja hävittämään.

Kirjoittaja ei aina itsekään sitä vielä ymmärrä kirjoittaessaan, vaan vasta myöhemmin. Lapsikaan ei vielä älyllään voi sitä totuutta ymmärtää, mutta hän on aikuista lähempänä vielä sitä intuition maailmaa josta totuus meille välittyy. Siksi kai lapsia kiehtovatkin sadut.

Kyllä aikuinenkin viehättyy kun oivaltaa ja ymmärtää tarinaan kätketyn suuren elämän viisauden. Ymmärryksen onkin astuttava ihmisen jokapäiväiseen elämään jotta hän lähestyisi totuutta.

Mutta eikö kirjoitettu historia voi sitten yhtä hyvin kätkeä sisäänsä elämänviisauksia, saattaa joku kysyä.

Siinä on se ero, että sadun ulkoinen kuori perustuukin vain taruun joka pyrkii herättämään ihmisen mielikuvituksen, mutta historiassa pyritään kertomaan totuutta, joka perustuu vain ihmisten mielipiteisiin tietyistä tapahtumista eikä totuuksiin.

Totuutta ei voidakaan sanoiksi tai mihinkään muotoon pukea, se voidaan vain oivaltaa. Tosin sanoilla ja muodoilla voidaan herättää mielikuvitus intuition kautta ymmärtämään ja lähestymään totuutta.

Tosiasioita on paljon, mutta totuus on yksi. Ihmisen kehitystie kulkee kohti päämääräänsä:  totuutta eli ykseyttä.

Kauno

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

24.04 | 09:00

Nii, Kalevala, Henkeä enemmän kuin a inetta. Henkeä ikuista jonka aine on ajassa haudannut. Nörisyely ei samaa ole kuin nöyryys Hengen ededsä. Äly ei näe.

...
16.02 | 11:04

Tervehdys ILLUMINATIEN SUURESTA MÄÄRÄYKSESTÄ yhdistyneelle valtiolle ja koko maailmalle on avoin tilaisuus liittyä Illuminatin veljeyteen, jossa voit palauttaa kadonneet unelmasi ja myös nähdä varallisuuden ja onnellisuuden valon ilman veren uhrauksia. Ma

...
09.01 | 13:07

Terveisiä ILLUMINATIEN SUURESTA MÄÄRÄYKSESTÄ yhdistyneelle valtiolle ja koko maailmalle. Tämä on avoin tilaisuus liittyä Illuminatin veljeyteen, jossa voit palauttaa kadonneet unelmasi ja myös nähdä varallisuuden ja onnellisuuden valon. ilman veren uhrauk

...
09.12 | 19:58

Kiitos! Kauniisti kiteytetty Kauno!

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS