,,,,,,,,,,,,,,,,,,,Satuiluako?,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Saduissa on enemmän totuutta kuin historiankirjoissa. Kuinka tämä on ymmärrettävissä.

Sadut  pohjaavat usein siihen, että ne on saatu. Suomen kielessä saadusta on sitten jätetty yksi a pois niin on saatu satu. Kirjoittajaa on inspiroitu ylemmiltä tasoilta kätkemään suuri elämänviisaus tarinan muotoon, jotta ihmisen heräävä tajunta voi oivaltaa suurempia elämän totuuksia, eivätkä tietämättömät pääse niitä väärentämään ja hävittämään.

Kirjoittaja ei aina itsekään sitä vielä ymmärrä kirjoittaessaan, vaan vasta myöhemmin. Lapsikaan ei vielä älyllään voi sitä totuutta ymmärtää, mutta hän on aikuista lähempänä vielä sitä intuition maailmaa josta totuus meille välittyy. Siksi kai lapsia kiehtovatkin sadut.

Kyllä aikuinenkin viehättyy kun oivaltaa ja ymmärtää tarinaan kätketyn suuren elämän viisauden. Ymmärryksen onkin astuttava ihmisen jokapäiväiseen elämään jotta hän lähestyisi totuutta.

Mutta eikö kirjoitettu historia voi sitten yhtä hyvin kätkeä sisäänsä elämänviisauksia, saattaa joku kysyä.

Siinä on se ero, että sadun ulkoinen kuori perustuukin vain taruun joka pyrkii herättämään ihmisen mielikuvituksen, mutta historiassa pyritään kertomaan totuutta, joka perustuu vain ihmisten mielipiteisiin tietyistä tapahtumista eikä totuuksiin.

Totuutta ei voidakaan sanoiksi tai mihinkään muotoon pukea, se voidaan vain oivaltaa. Tosin sanoilla ja muodoilla voidaan herättää mielikuvitus intuition kautta ymmärtämään ja lähestymään totuutta.

Tosiasioita on paljon, mutta totuus on yksi. Ihmisen kehitystie kulkee kohti päämääräänsä:  totuutta eli ykseyttä.

Kauno

| Vastaa

Uusimmat kommentit

21.10 | 20:51

Tunnetko sinä siis totuuden, vai mitä tarkoitit?

21.10 | 20:49

Kiintoisaa <3

15.04 | 20:47

Mielipiteesi tästä Ex Vapaamuurari Juhani Julinin haastattelusta?
https://www.youtube.com/watch?v=XyInlHOf_Rs

16.02 | 13:39

Hyvä tiivistelmä.olen juuri löytänyt ruusuristiläisyyden . Asia innostuttaa minua kovasti.